Er der nogen der ved hvat der sker om jeg forlader min mand, der nægter mig en skilsmisse. Er der noget jeg kan gøre? Hvad om jeg lader som ingenting og lever mit liv uden ham?
tilføjet af decibell
Lidt hjælp...
Hejsa...
Din mand kan såmænd godt nægte dig skilsmisse, men det får han jo bare ikke noget ud af, da en ægtefælle altid har ret til separation og senere hen skilsmisse, om det så sker i enighed eller ved dom. Man behøver ikke begrunde sit ønske om separation, men det er ikke nok bare at flytte, hvis man vil være helt sikker. Myndighederne skal have besked, især grundet det økonomiske aspekt i sagen. Ved en meldt separation ophører nemlig al fælles økonomi og således også gældsforpligtelse, hvis en af parterne går ud og tager et lån.
Derfor bør du for din egen skyld gå den halvtunge gang og følge proceduren, som er:
Separation og skilsmisse får man via statsamtets bevilling eller ved dom. Bevilling får man kun, hvis begge parter er enige om at separeres/skilles. Er der uenighed, vil det ske per dom.
Man starter "sagen" ved at indsende en ansøgning til statsamtet (papirerne kan man ringe og få tilsendt), der så fastsætter et møde, der er beregnet til at diskutere separationen eller skilsmissen og vilkårene for at opnå det.
Er der efterflg. ikke enighed, vil der blive meddelt fri proces til den ene ægtefælle, så denne kan lægge sagen an ved domstolen.
En ægtefælle har ret til skilsmisse i følgende tilfælde:
1) Når separationen har varet i et år, hvis der ikke er enighed.
1) Når separationen har varet i ½ år, og parterne er enige om det.
3) Når samlivet har været ophævet i 2 år på grund af uoverensstemmelser (altså man beviseligt har levet adskilt i den periode). Så det kan lade sig gøre uden at melde det, men husk det med gæld og økonomi.
4) Når den anden ægtefælle har været utro (dog mener jeg, denne paragraf er annulleret og ikke bruges mere).
5) Når den anden ægtefælle beviseligt har udøvet vold af grovere karakter mod ægtefællen eller børnene.
I forbindelse med separationen og/eller skilsmissen vil følgende blive behandlet:
1) Forældremyndigheden over fælles børn.
2) Om der skal betales underholdsbedrag.
3) Hvem beholder retten til at fortsætte lejemålet i den fælles lejlighed/bolig.
Men der skal IKKE lige her tages stilling til deling af fællesboet. Det er en sag for skifteretten, hvis man ikke kan blive enige.
Jeg ved ikke, på hvilket grundlag du har taget/tager din beslutning, og det vil jeg heller ikke blande mig i, nu du bare spurgte om tørre tal og fakta. Men hvis der er mere i sagen, så skriv endelig igen.
Held og lykke på din vej.
Mvh. Deci
Vedrørende skilsmisse pga utroskab kan det stadig lade sig gøre. Sågar omgående, under forudsætning af at tredjeparten underskriver et dokument vedrørende dette.
Ellers er der en helt kontant ting du bør være MEGET opmærksom på. Bodelingen er det klogest at søge hjælp til, evt kan du blot tage en vejledende samtale med en advokat om hvordan dette hpndteres bedst. Dette for at du sikrer dig at alle jeres aktiver/passiver er korrekt opgjort og at de nødvendige informationer er oplyst i et dokument der underskrives af jer begge - med vidner - og vedlægges bodelingserklæring. Mangler denne opgørelse på papir kan din eks. selv år efter - komme og forlange bodelingssagen genoptaget. Har et familiemedlem der er i klemme - alvorlig klemme - netop på baggrund af at de ikke fik lagt et dokument med opgørelsen i sagsakterne.
Det er ALTID en rigtig god ide at spørge om sagkyndig råd og vejledning - dels hos statsamtet, dels hos din egen advokat. Det koster meget lidt at få en vejledningssamtale, men den kan altså spare rigtig mange ærgrelser senere.
:-) Pas på dig undervejs.