13tilføjet af

Pasteuriserede æg

Skal lave noget is her i påsken, og bad kæresten om at købe pasteuriserede aggehvider, og æggeblommer... Så han købte selvfølgelig hele pasteuriserede æg... Kan jeg ikke rigtig bruge... Men kan jeg bruge almindelige æg?? Ved ikke om jeg kan få fat i det jeg skal bruge imorgen, men almindelige æg kan man altid få... Men er det nok at det bliver frosset?? Eller kan der stadig være bakterier i??? Hvor stor er risikoen??
tilføjet af

risikoen er ekstremt lille

Glem al hysteriet. Køb ordentlige æg fra fritgående til økologiske hønseæg. Vi har levet i årtusinder på æg fra alverdens fugle. Grunden til, at det går galt er, at pengegriske mennesker kunstigt opfostrer høns og kyllinger, så de skider (salmonellafyldte) i deres kunstigt skbte for små områder.
Alle disse præparerede æg er industriens måde at tjene penge på.
Nej. se dig om og køb kvalitetsvarer istedet for at gå efter den billigste pris. Og lad dg være med at narre af, at nogen udnytter din angst.🙂
tilføjet af

Nej da

Æg skal opvarmes på mindst 70 grader for at være sikker på at eventuelle salmonella bakterier er døde -
fakta har åbent alle helligedage de fleste steder, måske også en netto et sted, de har dem ihvertfald -
http://www.foedevarestyrelsen.dk/fdir/publications/2001234/Rapport.htm
🙂
guller
tilføjet af

Der er nu forskel

På dengang og idag, både med hensyn til hvordan hønsene lever i produktions øjemed og hvad de får at spise -
Uanset øko eller ej -
At råde til at spise rå æg uden opvarmning/past. æg er direkte uansvarligt af dig -
guller
tilføjet af

Du kom med svaret

Der er forskel fra dengang og idag. Men nogle udlever sundhedsbegriberne og bliver ikke syge. (Deriblandt undertegnede.) Lad da være med at skræmme vore unge med kapitalistisk propaganda for at forhøjne indtjeningen til egen røv. Jeg er et ganske ansvarligt menneske, der er istand til at skille skidt fra kanel. Vi er nok en familie af de få, der kan prale med at have færrest sygedage p.g.a.🙂 maveonde, og vi spiser både tatar med rå almindelige hønseæg m.v. Til gengæld har jeg aldrig gået i kompromis med tilvirkningen af produkterne. Min madlavning består af gammeldags god hygiejne og brug af ordentlige råvarer.
tilføjet af

Et smukt og klogt svar!

Jeg køber også økologiske æg.
Kun 1 ud af 10 økologiske æg har salmonella på overfladen.
Hvis de bliver skoldet i 10-12 sekunder, og kølet ned hurtigt
med koldt vand. Så er de faktisk salmonella fri.
Salmonella er som bistik for meget få personer, hvor det
kan have en dødelig udgang. Generelt har du intet at frygte
for den virus, med mindre det er den multiresistente fra
udenlandsk kød. Derfor bør du kun købe dansk kød.
tilføjet af

Vrøvl Hvis æggene

skal opvarmes til 70 gr., så er slagterne helt døde af fødevarestyrelsens krav om, at frikadellerne skal have en kernetemp. på 63 grader.
Hvordan vil du forklare den??
tilføjet af

Og !!

Du gør åbenbart en masse for sundheden -
har sat dig ind i tingene osv -
men det menneske du svarer ved ikke engang om eventuelle bakterier bliver uskadeliggjort ved frysning eller ej, såe det må da kunne give et nogenlunde fornuftigt menneske et hint om, at der ikke er (endnu) megen køkkenerfaring -
derfor syntes jeg du svarer uansvarligt -
Desuden kommer du da helt op i det røde felt, når du påstår at jeg kommer med kapitalistisk propaganda, når jeg giver et ganske fornuftigt råd om køkken hygiejne for at undgå sygdom -
helt ærlig, det er da noget hysterisk -
guller
tilføjet af

ved du hvad klogesen

du er da kværulant, så det vil noget -
Og så lider du oveni åbenbart af kapitalist skræk, så du ser det allevegne -
I Guder... nåe nej hvad hedder det så når man er ateist !!!
guller
tilføjet af

Jeg gør sådan

de fleste salmonella bekterier sidder udenpå skallen. Jeg gør følgende: Kog en gryde vand. Læg ægget på en ske, og sænk det ned i kogende vand i 2 sek. Alle de bakterier der skulle sidde udenpå er nu væk.....
tilføjet af

Det passer ikke

Der er vist noget, du har misforstået. Jeg har taget et obligatoriske kursus (obligatorisk, hvis man lovligt vil håndtere uemballerede fødevarere i kommercielt øjemed) i fødevarehygiejne, så jeg kan med nogen autoritet betro dig, at kernetemperaturen for retter med hakket kød hedder 75°C. Du må end ikke opbevare fødevarer ved 63°C. Grænsen går ved 65°C, ved hvilken temperatur du må opbevare fødevaren i 3 timer, hvorefter den igen skal opnå en kernetemperatur på 75°C
Jeg ville være noget betænkelig ved at bruge upasteuriserede æg til retter, der ikke når en kernetemperatur på min. 70°C. Salmonellabakterier kan i øvrigt sagtens overleve at blive nedfrosset, de formerer sig dog først ved temperaturer over 5°C.
Skulle jeg absolut bruge upasteuriserede æg, så ville jeg, som andre også har sagt, blanchere æggene, før jeg slår dem ud. Med grundig håndvask før jeg håndterer de "rene" æg. Men det er på ingen måde en garanti for, at man ikke bliver smittet.
tilføjet af

Fakta

Fandt de pasteuriserede æg jeg skulle bruge i fakta... Så ikke flere bekymringer... Men tak for alle rådende...
tilføjet af

Hvad mener du

med det, du siger?
Jeg vedkender gerne min kapitalisme. Meget gerne endda. Der er ikke noget galt med den. Ateist står bare for en fritænker. Der er ingen isme i den.
Jo måske lige den at alting ikke er for givet. Intet er som kejserens nye klæder. Alle disse præparerede æg er netop kejserens nye klæder efter min ringe mening.
Hvordan er man kværulant??
Når jeg siger 63 grader, fortæller jeg bare, hvad jeg har hørt fra 2 slagtere omkring brug af æg og hakket kød. I dette tilfælde frikadeller. Efter deres fortælling er det vist nok fødevarestyrelsens krav. Måske har sundhedsstyrelsen en anden, jeg ikke kender til??
tilføjet af

Undskyld, hvis jeg løj

Når jeg siger 63 grader, fortæller jeg bare, hvad jeg har hørt fra 2 slagtere omkring brug af æg og hakket kød. I dette tilfælde frikadeller. Efter deres fortælling er det vist nok fødevarestyrelsens krav. Måske har sundhedsstyrelsen en anden, jeg ikke kender til??
🙂🙂😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.