Hej
Igår lavede jeg for første gang Pighvar ... Jeg mener selv at være ganske OK i et køkken, men har aldrig rigtigt bevægt mig over i fiske området, andet end lige en laks eller en torsk i fad. Derfor var det noget af et spring, da fiskehandleren lokkede med en Pighvar til en god pris. Jeg fulgte hans anvisninger og lavede lommer i den, som jeg fyldte med kryder urter, tomater og champigoner. Jeg tilsatte lidt vin og fiske fong og satte det hele i ovnen en time. Resultadet var ganske OK - men ikke det hit jeg havde vendet!
Nogen der har et bedre foreslag ???
Hilsen Jacob
tilføjet af EDBART
Pighvar
Hej.
Du kan prøve denne opskrift:
Recipe Name: Pighvar
Cuisine: Dansk
Category: Fisk
Preparation: boil
Temperature: hot
Servings: 6
Ingredients:
1 pighvar på ca. 1 1/2 kg
2 1/2 dl hvidvin
citronsaft
3 dl fiskebouillon
1 finthakket chalotteløg
1 dl piskefløde
salt, peber
2 tomater
100 g smør
klippet grønt
Instructions:
Fisken fileteres ud i fire store fileter. I en dyb pande eller gryde, koger vinen og fiskebouillonen op med salt, peber og lidt citronsaft. Heri lægges fisken, og de simre under låg, til de er færdige. Tages op og lægges i et ildfast fad. I denne fond kommes nu resten af fiskebouillonen, sammen med løg og fløden samt smørret, og dette koger i nogle min. Heri blandes de skolede hakkede tomater og klippet grønt. Saucen koger godt igennem og smages til. Hældes over fisken og det varmes igennem
Med venlig hilsen
EDBART
tilføjet af palle
pighvar
Hej Jacob, prøv om du kan få pighvar i mindre størrelse, rens dem og lav 2 ridser på ca. 3 cm på langs på oversiden af fisken. Tag et stykke alufolie - stort nok til at lave en "lykkepakke", placér lidt smør ca. 15 gr. midt på foliestykket, læg fisken herpå og ovenpå fisken drysser du lidt salt, en lille smule smør, en skive friskskåret citron, lidt frisk dild og luk så pakken. Stil pakken (pakkerne - bedst med portionsstore pighvarrer) i en bradepande eller ovnfast fad, ind i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min, og du får de lækreste pighvarrer. Server med nye kartofler og hollandaise-sauce og en god kølig hvidvin.
tilføjet af Anne Jensen
Opskrift...
Jeg arbejder ved Skagenfood.dk som sender fisk, og her er en af vores opskrifter...
Pighaj på bund af ananas med honningbagte porrer og tam dressing
Tam dressing: Begynd her - bland ketchup, honning, knust hvidløg, finthakket rød chilli peber, citronsaft med ca. 2 tsk vand. Juster evt. tykkelsen med mere vand. Smag til med salt, peber og øvrige ingredienser efter behag.
Honningbagte porrer: Rens porrerne og skær dem i stykker på ca 10 cm. Blancer dem i saltet kogende vand i 30 sekunder. Tag dem op og tør dem på et stykke køkkenrulle. Placer dem i et smurt ildfast fad og fordel lidt honning på hvert stykke samt lidt salt og peber. Bag dem i ovnen ved 190 g indtil de er gyldne (pas på de ikke bliver sorte).
Flået pighaj: Haj stykket skæres i koteletter på ca. 1,5 cm tykkelse (NB: der er ét tykt ben i en flået pighaj). Krydre stykkerne med salt og peber og vend dem i durummel. Steg det i halv olie og smør på en pande i ca 8-10 min.
Bund af ananas: Skær 4 skiver med en tykkelse på ca 1 cm og fjern yderskallen. Rist dem på en grillpande (alm. pande kan også sagtens bruges) i lidt olie i ca. 1 min. Krydre med salt og peber.
Server retten med ris el. pasta.
De bedste hilsner
Anne, Skagenfood.dk
tilføjet af MOEN
Opskrift
Tag et fad, lav en bund af grøntsager - gulerødder, porre, tomat mv. og hæld noget hvidvin over dette. Læg fisken over denne bund, og put det i ovnen. Mums.
tilføjet af Jørn Hasle
Pigvar
kaldes også Havets farsan. PÅ Bornholm er navnet Botta.
Du skal meget enkelt bare tage en stiv børste og meget salt og skrubbe den kraftigft på begge sider og skyld den bagefter, på oversiden skærer du lige igennem skindet på tværs af fisken nogle gange, derefter i panden med vand og hvidvin, citronskiver i vandet og på fisken, krydres med salt og peper, ligges lidt dil i vandet kan man gøre. Serveres med hvide kartofler og citronsovs. Server den hel på fadet med skind, og skær den som en lagkage, når det første lag er væk, kan man stille og roligt fjærne hovedbenet og gøre det samme med undersiden, så går fisken ikke i stykker.
Det er et flot syn, og det smager unikt.
Også en god vin til.
Hilsen Jørn
tilføjet af Pigvarfan
Den fasan skal i ovnen
men ellers fuldstændig samme ingredienser og fremgangsmåde. Men jeg synes at den i den hvidvinsdampede ovnudgave får fremmes den karakteristisk smag mere. Vandet tager simpelthen noget af det gode af smagen.
tilføjet af stop stop
Hold stop
filleter du den fisk har du ødelagt al den fine smag. Den SKAL tilberedes hel. Det andet er kokkeskolearrogance.
tilføjet af Pigvar
for mange smagsforvirrende ingredienser
ingen skal smørre min pigvar ind i tomat - jeg har sgu da aldrig kendt magen fiskefond kan du også udelade. Det ordner fisken selv, hvis den er hel - dum fiskemand du har
tilføjet af Pigvarfan
Det er fint til en haj men......
da ikke her.
tilføjet af Ragnar
Pighvar
du skriver 'derefter i panden med vand og hvidvin'. jeg går ud fra at der er en bradepande.
Hvilken temperatur og tid?
Mvh, Ragnar