21tilføjet af

pumpede svinekoteletter i Føtex.

er det ikke snart på tide at vi nægter at købe alt det affaldsmad som diverse supermarkeder sælger, dels har vi jo alle kødskandalerne, hakket kød burde forbydes ved lov, dels tilsætter man vand, bindemiddel og farve til kødet når man hakker det, hvorfor hakket oksekød mange gange ser ud som om det er friskhakket, men sandheden er helt anderledes.
rødkål er lavet på billige hvidkål, og derefter farvet, rødbeder er lavet af roer, ligeså er rodfrugten i frugtsalaten.
remoulade er lavet med hvidkål, og ikke med salt syltede drue agurker, løg, blomkål, også kaldet relish.
mayonaise har aldrig set en æggeblomme eller raspolie, det er lavet med emulgator eller arabisk gummi.
leverpostej er lavet af pletlever og urensede svinehjerter og kartoffelmel.
yogurt er også jævnet med kartoffelmel.
smørbagt betyder at der er smurt lidt overskuds smør på bagepladen - formen.
bernaise og hollandaise er lavet på pulver og margarine.
hjemmebagt betyder at restaurenterne får sække hjem med et stinkende pulver, som de så selv rører sammen og bager.
deres rugbrøds pulver er en giftbombe, hvis man får fingrene ned i sækken, får man eksem.
alle køber vacumpakkede giftige kogte kartofler, hvis der går gæring i en af poserne, så ender det med at gift trykket får alle kartoflerne på pallen til at eksplodere.
ældre mennesker som ikke har andet valg fra kommunens bespisningsordning, må nøjes med nævnte kartofler.
karbonader eller krebinetter er lavet af halv rasp og skrabe æg.
fiskefiletter er paneret 2 gange på maskine med majsstivelse og rasp.
alle bagere laver bake up brød og kager, det hele kommer fra en fabrik i Polen, føtex har forbud mod lærlinge fordi de ikke laver ægte bagværk, normalt er der 2 bagere der møder kl. 24, og desuden bager personalet i bageri afdelingen bake up efter behov.
mærkeligt nok er der ingen dato mærkning på brød, rundstykker, tørkager, wienerbrød, vandbakkelser, makron snitter, hindbær snitter, butterdejs snitter, hvis man spørger om kagerne er friske tidligt om morgenen er svaret som regel ja, men når man turner hjem til den friske morgenkaffe, så bliver man dybt skuffet, ikke engang en rotte vil æde det.
kokkeskolerne er blevet overflødige, for når først de har fået svendebrevet, bliver de tvunget til at bruge restmåltider og halvfabrikata på deres arbejdsplads.
alle kender sikkert historien om de to journalister der bestilte forskelligt smørebrød på en restaurant i Randers, hvorefter de hver især lod et stykke gå retur, et stykke som den anden tilfældigvis kom til at bestille istedet for, så derfor fik de begge et stykke smørebrød med en skovsnegl og en ølkapsel under pålæget.
tilføjet af

Jeg er så enig, så enig

Man får kvalme af alt deres møg. Her i huset er vi for længe siden holdt op med at købe den slags, eller så lidt så muligt. Det smager rædselsfuldt.
Mennesker bliver syge af det. Kan ikke få børn o.s.v.
Du har ret, ret, ret, ret, ret , jeg græmmes. 🙁
tilføjet af

Jeg kendte den ikke

alle kender sikkert historien om de to journalister der bestilte forskelligt smørebrød på en restaurant i Randers, hvorefter de hver især lod et stykke gå retur, et stykke som den anden tilfældigvis kom til at bestille istedet for, så derfor fik de begge et stykke smørebrød med en skovsnegl og en ølkapsel under pålæget.
citat slut
Er historien sand. ??? Det ville ikke undre mig. Vi går næsten aldrig ud for at spise.
Maden er ikke pengene værd.
Sidst, en nogenlunde kæmpebøf. Uden noget særligt tilbehør. På en såkaldt fin restaurant.
Det er ikke pengene værd. Jeg gad faktisk ikke spise bøf, men der var jo ikke meget andet. Unghanebryst, ja, det kunne også vælges. De sædvanlige standardretter. 😕
tilføjet af

Du har ret....

Men vi kan jo bare lave maden selv fra bunden, hvis vi ikke vil have fabriksmad. Jeg har kun ganske få gange spist Bake Off (ikke bake up) brød, som jeg absolut ikke synes om.
Rødkål og rødbeder har jeg altid selv lavet, det er både meget billigere og sundere. Jeg ved godt at de snyder med ingredienserne, men de gør det fordi vi forbrugere ikke vil betale hvad det koster at købe kvalitets mad. Det handler i bund og grund om penge. Prøv at se på hvor lidt økologi du kan købe af god kvalitet i Jylland i forhold til Sjælland!!
Dem jeg har mest ondt af, er de ældre mennesker, som er tvunget til at købe dårlig mad eller få leveret noget nærings fattigt "fabriks snask", men for alle os andre, vi har et valg. Nemlig at vælge at lave maden selv, hvilket jeg altid har gjort, selv med små børn og arbejde. Det har jeg været vant til hjemmefra og lært at det ikke tager særlig lang tid, når man er i gang, og belønningen er bare så meget større, når man så spiser sin mad. Mine børn er blevet nogle meget kvalitets bevidste unge mennesker, som godt ved hvad de skal vælge og vælge fra. Min datter er for øvrigt uddannet kok, så jeg vil lige sige til dig,"gastro kokken", at du ikke må generalisere. Der findes rigtig mange "slemme" restauranter, men der findes også gode og ærlige. Det handler om pris, du får lige nøjagtigt det du betaler for 🙂
tilføjet af

Forkert

Det er kun indvandrere der snyder med ingredienser.
Aldrig danskere.
tilføjet af

Du har sikkert ret

i meget af det du skriver. Dog undrer dine udtalelser vedr. kokkeuddannelsen mig.
Du skriver: "kokkeskolerne er blevet overflødige, for når først de har fået svendebrevet, bliver de tvunget til at bruge restmåltider og halvfabrikata på deres arbejdsplads." Citat slut.
Hvor lærer eleverne så at lave mad hvis det ikke er på deres arbejdsplads❓Der er pænt skrappe krav til både faglig og økonomisk kunnen på skolen. Og eleven skal til svendeprøve bevise hvad han/hun kan før han/hun får sit svendebrev. Hvis du har ret i at der ikke bliver lavet ordentlig mad på de danske restauranter, hvem lærer dem det så ?
tilføjet af

Fy for s....

Jeg tror NOK at dit indlæg har gjort indtryk på mig - må hellere se om jeg ikke skulle tage at købe økologisk kød og youghurt i dag.
tilføjet af

Det er i hvert fald en god idé

at lære at lave mad fra bunden. Lær at smage og lær at lugte. Så er du et stykke ad vejen til fornuftig kost.
tilføjet af

Det er der en forklaring på.

"Prøv at se på hvor lidt økologi du kan købe af god kvalitet i Jylland i forhold til Sjælland!!"
Der er slet ikke de samme salg i det på Fyn og i Jylland, som på Sjælland, for vi laver det selv og bedre. Lad være med at tro, de ikke snyder dig med økologien. Som jeg skrev til en anden: lær at smage og lugte.
Kan du smage forskel på økologisk og ikke-økologisk mælk fra Arla? Nej - det kan du ikke. Forklaring fra kommuniktionskontoret hos Arla: "Kvaliteten af det ikke-økologiske mælk fra os, er på højde og direkte sammenlignelig med den økologiske" 😮 Og hun kunne fandeme sige det uden at grine. Lad mig få Naturmælk.!!!!! Så kan jeg nemlig smage forskellen .
tilføjet af

Helt enig.

Nemli - hjemmelavet mad er som oftest bedst.
tilføjet af

Nå, hvor skal man starte...

...med at rette dine MEGET forkerte "oplysninger"?
Da jeg tog uddannelse på Slagteriskolen i Roskilde, blev vi præsenteret for stort set samtlige af disse myter i et projekt af ca. 2 ugers varighed.
"Rødkål er lavet på billige hvidkål, og derefter farvet, rødbeder er lavet af roer, ligeså er rodfrugten i frugtsalaten."
LØGN!
Rødkål og hvidkål har langt fra den samme konsistens, efter de er kogt, og tilsat sukker + eddike. Rødkål vil få den naturligt dybrøde farve, når eddiken bliver tilsat. Hvidkål bliver nærmest gennemsigtige. Vi prøvede også at farve hvidkålen, men det kan IKKE lade sig gøre ved farvning at fjerne den gennemsigtighed i hvidkålen.
Rødbeder af roer?? Igen...nej. Hvilken type roe skulle det så være? Sukkerroer? Nope, da smag + konsistens + størrelse på ingen måde passer til rødbeden.
"Remoulade er lavet med hvidkål, og ikke med salt syltede drue agurker, løg, blomkål, også kaldet relish"
Jeg arbejder på Bähncke A/S og kan fortælle dig, at JA der kommer fintsnittet hvidkål i de fleste af de remoulader vi laver. Sådan laves remoulade immervæk. Og JO der kommer også snittede, syltede agurker (agurke-relish) i, sammen med tørrede løg og blomkålssnitter. De 3 ovennævnte ting indgår i et del-produkt kaldet remo-puré, som ALLE Bähnckes remoulader består af.
"Mayonaise har aldrig set en æggeblomme eller raspolie, det er lavet med emulgator eller arabisk gummi."
Det er kun den fedtfri mayonnaise, der består af vand, stivelse og smag. Den har ganske rigtigt intet med mayonnaise at gøre, men da der åbenbart er et marked for den slags, skal vi lave det. Alle andre mayonnaiser består af pasteuriserede æggeblommer, planteolie og eddike. Der kan så være tilsat vand i forskellige mængder, alt efter hvor høj en fedtprocent der ønskes. I 78%, 80% og 83% mayonnaise er der intet vand i.
"Smørbagt betyder at der er smurt lidt overskuds smør på bagepladen - formen."
Har kun et spørgsmål: Hvad er "overskudssmør"??
"Deres rugbrøds pulver er en giftbombe, hvis man får fingrene ned i sækken, får man eksem."
Igen LØGN!
Din hud må jo så åbenbart være meget sart, hvis du får eksem af det. Der var ingen af os, der fik blot antydningen af rød hud på hænderne, selvom vi stod med hånden nede i pulveret i flere minutter. Den myte er så ældgammel, at den var oplagt at afprøve.
"Alle køber vacumpakkede giftige kogte kartofler, hvis der går gæring i en af poserne, så ender det med at gift trykket får alle kartoflerne på pallen til at eksplodere."
Endnu en gang: LØGN!
Vi brugte faktisk en hel del vakuumpakkede kartofler i den daglige madlavning på Slagteriskolen. Hvis du med "gift" mener den væske, der flyder rundt inde i posen, kan jeg såmænd oplyse dig om, at det er....ganske uskadeligt SALTVAND! Du har jo tydeligvis intet som helst begreb om, hvad du snakker om, når du påstår at gæring i én pose kan få alle andre poser til at eksplodere.
At næringsværdien i ovennævnte kartofler så ikke er helt på højde med alm. kartofler er en anden snak.
"Karbonader eller krebinetter er lavet af halv rasp og skrabe æg."
Ja....en panering foregår normalt ved, at man vender et emne i æg, derefter i rasp. Men det var du måske ikke klar over?
"Alle bagere laver bake up brød og kager, det hele kommer fra en fabrik i Polen, føtex har forbud mod lærlinge fordi de ikke laver ægte bagværk, normalt er der 2 bagere der møder kl. 24, og desuden bager personalet i bageri afdelingen bake up efter behov."
Du mener vel: "En del supermarkedsbagerier laver bakeup." Gik du ind til en håndværksbager og påstod, de lavede bakeup, ville du ryge ud af butikken igen ret hurtigt.
Hele dit indlæg skriger til himlen om selv-opfundne påstande og ting du ikke aner noget som helst om. Ellers er det blot noget, du har klippet andetsteds fra og sat ind, uden at forholde dig det mindste kritisk til, hvad der rent faktisk står.
Til slut kan jeg kun sige: Hvis du er utilfreds, så lad være med at købe det. Så får "den store stygge industri" ingen indtjening fra dine lommer.
tilføjet af

Håndværksbager ???

Håndværksbager 😃 Findes der nogen. 😃
Du har vist ikke forstand på kvalitet.
tilføjet af

Ha HTH det er agurketid

folk har intet at få tiden til at gå med og så drikker de sig vind og skæve og skriver sådan en omgang fuldemandssnak som trådstarter har gjort.
Jeg bor på Samsø og hvis de rødbeder der sælges fra Trolleborg er roer, så er de farvet røde inden de bliver taget op af jorden, de rødbeder avlerne her leverer til fabrikken er meget røde og rødkålen der vokser på markerne her ved siden af hviskålene er meget røde i forhold til hvidkål.
Galskartoflerne (færdigkogte) er de ved at lave lige nu, det er flotte nyopgravede Samsø-kartofler i tonsvis der bliver skrællet i en maskine og skyllet inden de bliver kogt og fyldt på glas sammen med saltvand.
Alt det andet fordrukne sludder trådstarter har skrevet er vist noget der er fostret i en syg hjerne, eller måske har vedkommende drukket hjernen un
tilføjet af

Gu' findes de...

....jeg har selv stået i lære hos en, og den butik lever i bedste velgående.
Ellers vil jeg da gerne have dig til at definere kvalitet...
Er alt hjemmelavet pr. automatik kvalitet? Og industriens tilsvarende produkt pr. automatik skod?
tilføjet af

Er vi selv bedre ?

Vi pisker fløden for at få den til at fylde mere 😃
tilføjet af

Hmm fruppe

kan du forestille dig en Irish Coffe hvor man hælder piskefløde i ?
Flødeskum skal der da være til sådan en og kandis der er fremstillet af sprøjtede sukkerroer, whiskye der er fremstillet af kogesprit og kaffe der aldrig har set en kaffebønne.
JEG ER SKINGRENDE LIGEGLAD, DET SMAGER DEJLIGT
tilføjet af

uha da cecilie.s

du er letpåvirkelig, blot en hjernedød debattør skriver noget fuldemandsvrøvl vil du lægge din livsstil om.
Du kan være helt sikker på at hvis det stod så dårligt til, som trådstarter har beskrevet, så ville de pågældende forretninger være gået nedenom og hjem for meget længe siden.
Men jeg indrømmer, at dansker generelt er ligeglade med hvad de putter i munden, blot det er billigt, men det er ikke ensbetydende med at alt er dårligt, hvis du står ved en køledisk med kød og der er 2 pakker, tilsyneladende ens, men med forskellig pris, kan du være ganske rolig for at den dyreste er den bedste kvalitet, men du vil sikkert købe den billige pakke, for at få råd til mere tøj,sko og andet crap der ikke er nødvendigt for at opretholde livet, sådan tænker danskere nemlig, desværre.
Jeg har ikke besvær med at købe fødevarer af høj kvalitet, men jeg spørger så heller om prisen, jeg betaler for at få det bedste, da jeg IKKE er ligeglad med hvad jeg putter i min mund, det skal være rimelig sundt og det skal smage godt og så skal det være noget jeg kan tåle med min diabetes, sådan gør man det, men ok, jeg går heller ikke i Diesel-bukser og T-shirt til flere hundrede kroner pr. stk. de er nemlig ofte farvet med giftigt farvestof og fremstillingen af råvarerne til tøj er ikke altid det bedste for miljøet.
tilføjet af

Det var en vits

Næ næ Du.....
Når jeg skal lave Irish Coffee bruger jeg en irsk singlemalt, espressokaffe og hjemmepisket økofløde, ikke noget med spray.
Så kan bartenderen på D`Angleterre godt blive hjemme 😃
tilføjet af

For høvlede da fruppe

jeg fik det lige dårligt, ved at læse ordet spray i forbindelse med piskefløde, det har aldrig set et ko-yver, det skal sq være RIGTIG piskefløde og ja det andet du nævner får mit mundvand til at løbe 😉
tilføjet af

Den forstod jeg ikke

Er alt hjemmelavet pr. automatik kvalitet? Og industriens tilsvarende produkt pr. automatik skod
Hvor har jeg skrevet det. ??
Men det ville være rart med adressen på bagerforretningen, for jeg er godt nok ikke imponeret af de håndværksbagere, jeg har købt hos.
tilføjet af

til Overblik ??

Jeg ved ikke hvad du mener med at "de snyder dig med økologien". Uanset om det er økologisk eller ej, køber jeg altid kvalitets mad. Hvorfor tror mange at der snydes med økologi, når de samtidig selv køber tonsvis af dårlige fabriksfabrikerede madvarer uden næring i. Jeg ved tilfældigvis at indenfor økologi, er der ekstrem strenge krav og mange uanmeldte tilsyn. Men det er slet ikke derfor jeg skriver til dig... Du spørger om jeg kan smage forskel på økologisk mælk og ikke økologisk. Det ved jeg ikke! Det er over 20 år siden jeg sidst har smagt mælk. Jeg kunne aldrig drømme om at drikke det!! Den smule jeg bruger i madlavning er selvfølgelig økologisk. Ikke på grund af "smagen", men fordi mælk der er homogeniseret er med spaltet fedtpartikler, som er direkte skadelige for os at nedbryde. Du skriver at Arla har udtalt at: "Kvaliteten af det ikke-økologiske mælk fra os, er på højde og direkte sammenlignelig med den økologiske" ha ha, hvor er du nem at narer!! Selvfølgelig siger Arla alt for at forsvarer deres produkter, de har da ikke råd til andet!! Spis brød, siger bageren, drik vin, siger vinbonden, spis kød, siger landmanden, drik mælk, siger Arla!!! Er det ikke underligt, at vi er det land i verden, som har flest mælkedrikkende mennesker, og det land i verden, som har flest udbrud af knogleskørhed!! Ved du, at hvis du giver en kalv mælk fra Arla, så dør den!! Og stiller du en spand økologiske gulerødder og en spand ikke økologiske gulerødder foran en hest, så spiser den de økologiske først, og den gør det hvergang!!
tilføjet af

Du skrev direkte....

...."du har vist ikke forstand på kvalitet."
Det må jo så betyde, at DU har forstand på det. Så vil jeg gerne have dig til at definere det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.