eller kan jeg nøjes med bare at koge den..?
Blir den "sundere" hvis den gennemsteges ?
tilføjet af til stegt medister
steg den
Tror ikke den bliver sundere af at blive stegt ??? Hvorfor skulle den det
Men tror den smager bedre hvis den bliver stegt, så hvis jeg var dig ville jeg stege den..
tilføjet af Bedste/farmor
Du kan godt
nøjes med at koge den, men hvis du steger den, så skal den gennemsteges, Velbekomme smager dejligt med stegt medister og rødkål😉
tilføjet af Supermor
Både og....
Det kommer an på hvad du vil servere til den. Er det med kartofler, sovs og rødkål ville jeg stege den, mens den til fx gule ærter, kun skal koges.
Hvis du steger den, så kog den først. Så bliver den ikke så nemt branket fordi den jo er gennemkogt først, og væden er fantastisk til sovsen.
Bon appetit!!
tilføjet af fruppe
Den bliver lettere at stege
Hvis den er kogt først, hvis den blot steges kan det blive svært at gennemstege den før skindet bliver branket.
Hvis Du steger den hel så vær varsom hvis den buler ud grundet overtryk, der kan sprøjte en blanding af kogende fedt og vand langt op i luften, så stik hellere hul på bulerne før de bliver for store.
Smager også skønt med stuvet spinat samt kolde kartoffelskiver man smider i stegeskyen på panden, såkaldte brasekartofler.
tilføjet af Kok-og-underviser
steges/koges?
Det kommer jo noget an på hvad du skal bruge den til, er det til stegt medister skal du jo nok stege den.
er det til gule æreter eller som pålæg kan du nøjes med at koge den, og så samtidig huske at som en hovedregel med ganske ganske få og enkelte enkelte undtagelser er kogt mad sundere for kroppen end stegt mad.
det kan iøvrigt være en god ide at forkoge den inden stegningen da du så ikke behøver at stege så meget og derved ikke får så mange af de gode stoffer omdannet til skadelige.
tilføjet af Med ister
Tak for alle svar
Jeg koger den hermed - og nøjes med det - da "kok-og-underviser" fortæller, at den blir sundere af det.
Gider faktisk heller ikke gøre så meget ud af noget man skal sidde og spise selv... ;-)
tilføjet af zenta4
:-) nej hør nu
Det er da vigtigt, hvad du spiser.
Læg medisteren i en gryde, dæk med vand, sæt på komfuret og tænd på højeste, når medisteren koger, tager du stegpanden, putter olie / margarine på...... efter 2 min, tager du medisten ud på en tallerken, tager en gaffel og prikker den helle længde på begge sider, nu er fedtstoffet på panden varm, skru ned til lidt over middel varme og læg medisteren på panden......
når den er brunet på den ene side vendes dem...... ca en 3-5 min på hver side.
Tag mediseren af panden, tag en si sigte og hæld vandet du har kogt medisteren i igennem sien og ned på stegepanden........ lav en melvævning og hæld i lidt ad gangen under omrøring NÅR skyen / vandet i stegepanden koger....
Smag til med salt, velbekomme.....
tilføjet af Bedste/farmor
:)) Nej nej
🙂Ikke meljævning det er usundt, det er bedre at jævne med maizena
tilføjet af thule kokken,
føj for satan
hvis du kalder kogevandet for fond, så tror jeg du kan finde en bedre fond i toilettet.
tilføjet af thule kokken,
jeg håber ikke
at det er kokke elever du underviser, måske er du fodermester på et svineri med bur søer.