Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?
tilføjet af trådløse-Anna
Spørgsmål om julemaden
Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?
Sagtens, hvis du har en bradepande og en ovn der er stor nok, 😉
Men den ene part (flæskestegen) vil jo nok påvirke den "anden" smagsmæssigt set, [(:]
Men god fornøjelse, - Pas på hatten ikke kommer i klemme i ovnlemmen, [(:] 😃
Go Jul, [f] [l]
tilføjet af Break 17
Spørgsmål om julemaden
Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?
JA, i en varmluftsovn.
Dog skal du lige være opmærksom på stegetiden, for and og steg.
tilføjet af Karmeitza
Spørgsmål om julemaden
[quote="promillen" post=2775096]Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?[/quote]
Sagtens, hvis du har en bradepande og en ovn der er stor nok, 😉
Men den ene part (flæskestegen) vil jo nok påvirke den "anden" smagsmæssigt set, [(:]
Men god fornøjelse, - Pas på hatten ikke kommer i klemme i ovnlemmen, [(:] 😃
Go Jul, [f] [l]
Du er sgu smart, "hvis ovnen er stor nok" 😃
Og så skriver du om lem, hvad mener du ❓
PS: Ja vuffe er sprøjtet for lopper, hvad er du sprøjtet for, og med [???]
tilføjet af promillen
Spørgsmål om julemaden
Det lyder som om det er en dum idé - jeg mener, hvis de påvirker hinanden smagsmæssigt. Tak for rådene og min hat holder håret på plads.
[quote="promillen" post=2775096]Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?[/quote]
Sagtens, hvis du har en bradepande og en ovn der er stor nok, 😉
Men den ene part (flæskestegen) vil jo nok påvirke den "anden" smagsmæssigt set, [(:]
Men god fornøjelse, - Pas på hatten ikke kommer i klemme i ovnlemmen, [(:] 😃
Go Jul, [f] [l]
tilføjet af promillen
Spørgsmål om julemaden
Okay - men jeg har ikke en varmluftsovn, det med tiden kan løses - det er nok værre, hvis de påvirker hinanden smagsmæssigt - øv
[quote="promillen" post=2775096]Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?[/quote]
JA, i en varmluftsovn.
Dog skal du lige være opmærksom på stegetiden, for and og steg.
tilføjet af Karmeitza
Spørgsmål om julemaden
And kan aldrig komme til at smage af svin, hvis du har dem, hver for sig, i et varmefast fad.
Men ellers kan du jo bare stege anden om morgenen, og bagefter stegen.
Anden er nemmere at partere, når den er afkøler, og så får den lige en tur under grillen, overhældt med noget af andefedtet, lige før den skal serveres.
På den måde, har du også grundlaget for en god andesauce.
tilføjet af trådløse-Anna
Spørgsmål om julemaden
[quote="trådløse-Anna" post=2775098][quote="promillen" post=2775096]Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?[/quote]
Sagtens, hvis du har en bradepande og en ovn der er stor nok, 😉
Men den ene part (flæskestegen) vil jo nok påvirke den "anden" smagsmæssigt set, [(:]
Men god fornøjelse, - Pas på hatten ikke kommer i klemme i ovnlemmen, [(:] 😃
Go Jul, [f] [l][/quote]
Du er sgu smart, "hvis ovnen er stor nok" 😃
Og så skriver du om lem, hvad mener du ❓
PS: Ja vuffe er sprøjtet for lopper, hvad er du sprøjtet for, og med [???]
Den med lopperne sad nok lige centrum, hva´ 😃
"Lem" ?? - Gud hvor er det typisk mænd, 😕 de tænker mest med "lemmet" [(:]
Hvis du nu læste indlægget står der ovnlem, 😉 Men du trænger måske også til briller ud over loppespray?? [(:]
tilføjet af trådløse-Anna
Spørgsmål om julemaden
And kan aldrig komme til at smage af svin, hvis du har dem, hver for sig, i et varmefast fad.
Men ellers kan du jo bare stege anden om morgenen, og bagefter stegen.
Anden er nemmere at partere, når den er afkøler, og så får den lige en tur under grillen, overhældt med noget af andefedtet, lige før den skal serveres.
På den måde, har du også grundlaget for en god andesauce.
Man er nok også gourmet ekspert, hva´ [(:]
tilføjet af promillen
Spørgsmål om julemaden
Okay på den måde kunne det måske kunne lade sig gøre - det vil jeg måske forsøge. Tak
Tak for svarene.
God jul til jer alle [sun] [l] Hvad skal i forresten have at spise...?
And kan aldrig komme til at smage af svin, hvis du har dem, hver for sig, i et varmefast fad.
Men ellers kan du jo bare stege anden om morgenen, og bagefter stegen.
Anden er nemmere at partere, når den er afkøler, og så får den lige en tur under grillen, overhældt med noget af andefedtet, lige før den skal serveres.
På den måde, har du også grundlaget for en god andesauce.
tilføjet af Karmeitza
Spørgsmål om julemaden
[quote="Karmeitza" post=2775103][quote="trådløse-Anna" post=2775098][quote="promillen" post=2775096]Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?[/quote]
Sagtens, hvis du har en bradepande og en ovn der er stor nok, 😉
Men den ene part (flæskestegen) vil jo nok påvirke den "anden" smagsmæssigt set, [(:]
Men god fornøjelse, - Pas på hatten ikke kommer i klemme i ovnlemmen, [(:] 😃
Go Jul, [f] [l][/quote]
Du er sgu smart, "hvis ovnen er stor nok" 😃
Og så skriver du om lem, hvad mener du ❓
PS: Ja vuffe er sprøjtet for lopper, hvad er du sprøjtet for, og med [???][/quote]
Den med lopperne sad nok lige centrum, hva´ 😃
"Lem" ?? - Gud hvor er det typisk mænd, 😕 de tænker mest med "lemmet" [(:]
Hvis du nu læste indlægget står der ovnlem, 😉 Men du trænger måske også til briller ud over loppespray?? [(:]
Er du ikke bare uartig 😃
En hund med briller?
Så ville du nok ikke have en chance.
Men ellers må du jo være den der ved mest om, hvad mænd tænker med.
Blev du også sprøjtet i centrum 😃
Fortsat hyggelig aften, og køb dig nu en "tæppetisser" [->]
PS: Men ellers ved du jo meget om rap and i ovn [ide]
tilføjet af lyjse
Spørgsmål om julemaden
Okay - men jeg har ikke en varmluftsovn, det med tiden kan løses - det er nok værre, hvis de påvirker hinanden smagsmæssigt - øv
[quote="Break 17" post=2775099][quote="promillen" post=2775096]Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?[/quote]
JA, i en varmluftsovn.
Dog skal du lige være opmærksom på stegetiden, for and og steg.[/quote]
Jeg har altid stegt and og flæskesteg sammen, det behøver ikke at være en varmluftovn.
Du skal læse stegetiden udenpå andens indpakning - det er noget med så og så meget tid pr. kg.
Jeg plejer at give anden en halv time med 250 grader, så er fedtet smeltet af, og så sætter jeg også flæskestegen i ovnen.
Det plejer at passe med tiden steg og and - men igen er det jo størrelsen - det kommer an på.
Ja - skyen bliver blandet, men det er jo det, der gør sovsen til en "julesovs" 🙂
Og duften af flæskesteg og and, så begynder julen [l]
God jul 🙂
Det lyder godt, nu tror jeg, jeg tør kaste mig ud i det. Der kommer jo også gæster... [sun] [l]
[quote="promillen" post=2775106]Okay - men jeg har ikke en varmluftsovn, det med tiden kan løses - det er nok værre, hvis de påvirker hinanden smagsmæssigt - øv
[quote="Break 17" post=2775099][quote="promillen" post=2775096]Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?[/quote]
JA, i en varmluftsovn.
Dog skal du lige være opmærksom på stegetiden, for and og steg.[/quote][/quote]
Jeg har altid stegt and og flæskesteg sammen, det behøver ikke at være en varmluftovn.
Du skal læse stegetiden udenpå andens indpakning - det er noget med så og så meget tid pr. kg.
Jeg plejer at give anden en halv time med 250 grader, så er fedtet smeltet af, og så sætter jeg også flæskestegen i ovnen.
Det plejer at passe med tiden steg og and - men igen er det jo størrelsen - det kommer an på.
Ja - skyen bliver blandet, men det er jo det, der gør sovsen til en "julesovs" 🙂
Og duften af flæskesteg og and, så begynder julen [l]
God jul 🙂
tilføjet af promillen
Det kan du sagtens...
Tak - endnu et supergodt råd. Tak for link [sun] [l] God jul til alle
[quote="Karmeitza" post=2775108]And kan aldrig komme til at smage af svin, hvis du har dem, hver for sig, i et varmefast fad.
Men ellers kan du jo bare stege anden om morgenen, og bagefter stegen.
Anden er nemmere at partere, når den er afkøler, og så får den lige en tur under grillen, overhældt med noget af andefedtet, lige før den skal serveres.
På den måde, har du også grundlaget for en god andesauce.[/quote]
Man er nok også gourmet ekspert, hva´ [(:]
Du er ikke nem at skjule noget for ❓
tilføjet af alexsmithnielsen
Spørgsmål om julemaden
Jeg prøvede det for ca en måned tid siden og jeg følte ikke en smagsforskel
tilføjet af evalu
Spørgsmål om julemaden
And kan aldrig komme til at smage af svin, hvis du har dem, hver for sig, i et varmefast fad.
Men ellers kan du jo bare stege anden om morgenen, og bagefter stegen.
Anden er nemmere at partere, når den er afkøler, og så får den lige en tur under grillen, overhældt med noget af andefedtet, lige før den skal serveres.
På den måde, har du også grundlaget for en god andesauce.
Sådan gør jeg også.
Når anden er parteret, så ryger skroget i en gryde med vand, så det kan simre i nogle timer.
Det giver en supergod fond til sovsen.
tilføjet af Fynbokvinde
Spørgsmål om julemaden
Jeg langtidssteger altid anden dagen før, og skærer den ud når den er afkølet. Og varmer den næsten dag i ovnen efter flæskestegen har været i ovnen. Det er perfekt.
God ide der kom her i tråden med at smide skroget i en gryde og lave ekstra fond af.
tilføjet af anonymk
Nemmere at
lave anden d. 23 og flæskestegen d 24. Ingen stress og anden bliver stadig perfekt. :-)
God jul og velbekomme
Kan jeg stege anden og flæskestegen samtidigt i ovnen?
tilføjet af Fynbokvinde
Brune kartofler
Hvordan laver I perfekte brune kartofler?
Jeg er for det meste nogenlunde heldig med dem, men det føles tilfældigt.
tilføjet af Gavtyv
Super nemme brune kartofler - sådan...
Jeg fik dette tips af en kok for mange år siden.
Bruges der "glaskartofler" er det en god ide at overbruse dem under den kolde hane, for at skylle "glasvandet" af, og lade dem dryppe godt af inden de skal brunes - det giver en bedre smag.
På en tør pande hældes der så ca. ½ dl Mørk Sirup og et par spsk. sukker som varmes op ved god varme (dog ikke stærk varme) og når sukkeret så er smeltet, så fyldes kartoflerne oven i - og vendes jævnligt indtil siruppen tykner og begynder at hænge fast på kartoflerne, som så brunes til de har den ønskede farve.
Måske skal man undervejs skrue en anelse ned for varmen, men det fornemmer man hurtigt om det er nødvendigt.
Synes man det undervejs kommer til at virke lidt "tørt", så tilsætter man bare lidt mere sirup.
På denne måde undgår man at det spøjter og sprutter, der skal heller ingen smør el. margarine på panden, og rengøringen af pande og redskaber bagefter er supernem - der er nemlig ingen fastklistret karamel.
De brune kartofler lykkes hver gang på denne måde og er altid lige vellykkede.
Selv folk der påstår de ikke normalt spiser brunede kartofler - de spiser mine. 😉
Mvh. Gavtyven
tilføjet af datina
Spørgsmål om julemaden
jeg har lige gjort det, jeg langtidsstegte begge dele med stegen nederst og selv om anden dryppet lidt ned, smagte det pragtfuldt.
jeg gav det et 3 timer ved 100 grader og en time på 180 grader, rigtig god and og sprøde svær, så steg du bare løs.
og jeg gør det igen den 24.
tilføjet af Fynbokvinde
Super nemme brune kartofler - sådan...
Tak.. Det vil jeg da prøve at lave sådan. 🙂
tilføjet af Gavtyv
Super nemme brune kartofler - sådan...
*thumbsup* 🙂
Lige en lille tilføjelse.
Den mængde sirup jeg nævnte er ca. hvad der skal bruges til den mængde kartofler der er i et glas "glaskartofler" af alm. størrelse.
Så ved større portioner skal der selvf. mere sirup på panden.
Og i starten virker sirupsmassen som noget tyndt pjask, men det varer kun et øjeblik - den begynder ret hurtigt at tykne og hænge fast på kartoflerne.
Held og lykke. 🙂
Mvh. Gavtyven
tilføjet af thomas-f-hansen
Spørgsmål om julemaden
Jeg skal prøve at abstrahere fra din hat 😉
Steger du overhovedet, er det ikke besværligt hvis man har sårn en hat ?
Men ja, det kan du godt.
Tænk lidt over tider og temperatur, så kan det lade sig gøre.
Jeg foretrækker dog 2 ovne, så har man bedre styr på det.