Stegt kalvelever på 7 kvarter
Er det ikke lidt lang tid?
Jeg husker stegt kalvelever, som min farmors omsorg - manner det smagte godt. Så havde jeg selvfølgelig nogle teenageår, hvor indmad var til sådan nogle som Bruno og Christoffer - ikke vi andre "normale", men min mormors aspargeskartofler kunne gå an... så nu fik jeg den idé at lave en farmor/mormor aftensmad.
Leveren er skåret i "pæne skiver" altså det af den, der ikke vendte og vred sig og blev til nogle ukorrente sknaldinger. Vendt i mel, salt og peber og på panden med dem sammen med et par rødløg i tyndeskiver.
Smager lidt på pandefedtet. Det smager ikke af leversovs.
Hælder en halv dåse koncentreret tomat og en dåse tomater i panden. Det blev meget flydende. Lægger lever i et ildfast fad, hælder substansen i panden over. Ind i ovnen 30 min.
Tager fadet ud, men sovsen er da tynd tynd. Hælder hele molevitten op i en sauterpande. Tager stumpeleverne fra og skærer dem i "mundrette" stykker og lægge tilbage i sovsen. Hænder mælk i sovsen - aha nu tager det form. Salt og meget peber og lidt hvidløgspeber med andre urter.. 😮 Lader det simre i 20 min.
Det er nok ikke metoden - men for helvede da, hvis farmor kunne se....
Jeg husker stegt kalvelever, som min farmors omsorg - manner det smagte godt. Så havde jeg selvfølgelig nogle teenageår, hvor indmad var til sådan nogle som Bruno og Christoffer - ikke vi andre "normale", men min mormors aspargeskartofler kunne gå an... så nu fik jeg den idé at lave en farmor/mormor aftensmad.
Leveren er skåret i "pæne skiver" altså det af den, der ikke vendte og vred sig og blev til nogle ukorrente sknaldinger. Vendt i mel, salt og peber og på panden med dem sammen med et par rødløg i tyndeskiver.
Smager lidt på pandefedtet. Det smager ikke af leversovs.
Hælder en halv dåse koncentreret tomat og en dåse tomater i panden. Det blev meget flydende. Lægger lever i et ildfast fad, hælder substansen i panden over. Ind i ovnen 30 min.
Tager fadet ud, men sovsen er da tynd tynd. Hælder hele molevitten op i en sauterpande. Tager stumpeleverne fra og skærer dem i "mundrette" stykker og lægge tilbage i sovsen. Hænder mælk i sovsen - aha nu tager det form. Salt og meget peber og lidt hvidløgspeber med andre urter.. 😮 Lader det simre i 20 min.
Det er nok ikke metoden - men for helvede da, hvis farmor kunne se....