5tilføjet af

Stegt kalvelever på 7 kvarter

Er det ikke lidt lang tid?
Jeg husker stegt kalvelever, som min farmors omsorg - manner det smagte godt. Så havde jeg selvfølgelig nogle teenageår, hvor indmad var til sådan nogle som Bruno og Christoffer - ikke vi andre "normale", men min mormors aspargeskartofler kunne gå an... så nu fik jeg den idé at lave en farmor/mormor aftensmad.
Leveren er skåret i "pæne skiver" altså det af den, der ikke vendte og vred sig og blev til nogle ukorrente sknaldinger. Vendt i mel, salt og peber og på panden med dem sammen med et par rødløg i tyndeskiver.
Smager lidt på pandefedtet. Det smager ikke af leversovs.
Hælder en halv dåse koncentreret tomat og en dåse tomater i panden. Det blev meget flydende. Lægger lever i et ildfast fad, hælder substansen i panden over. Ind i ovnen 30 min.
Tager fadet ud, men sovsen er da tynd tynd. Hælder hele molevitten op i en sauterpande. Tager stumpeleverne fra og skærer dem i "mundrette" stykker og lægge tilbage i sovsen. Hænder mælk i sovsen - aha nu tager det form. Salt og meget peber og lidt hvidløgspeber med andre urter.. 😮 Lader det simre i 20 min.
Det er nok ikke metoden - men for helvede da, hvis farmor kunne se....
tilføjet af

Får man smage?

Hvad med aspargeskartoflerne? Fik de også 7 kvarter?😃😃
tilføjet af

7 kvarter

Så bliver leveren da om muligt endnu mere tør.
tilføjet af

man bruger ALDRIG mælk til sauce

der er kun en sauce der er opkogt med mælk og føde, og det er bechemel, denne sauce danner grundlaget for andre hvide sauce, såsom som stuvninger, ostesauce til lagsagne, samt ca. 3 sauce mere.
på samme måde er mayonaise grundsaucen til alle kolde dressinger, såsom thousand island, blue cheese, og mange andre, bearnaise og holandaise, købt i butikken er falske saucer, som faktisk burde forbydes, da den er det mest uægte der findes.
man koger aldrig lever som du har gjort det, du kunne have hældt tomatpure og dåsetomater i en kasserolle, og kogt det ned, så saucen jævnede sig, det kaldes at reducere.
leverpostej fabrikkerne koger lever og urensede svinehjerter, hvorefter de hakker det i en hurtig hakker, og blander det med falsk bechemel.
falsk bechemel er det samme som det spaghetti vi kan købe her i landet, og det består kun af vand og mel, den ægte vare er lavet på mel, salt og æggeblommer.
tilføjet af

ok, try google

jeg får nedenstående til ca 30min inkl besøg hos en købmand på vejen hjem
(op skriften var fra google)
BTW ALTID KALVELEVER!!!! ellers smager det af lort (og penicilin og andre gode sager)
(og flået tomat på dåse kan du gemme til en campingtur hvor du rigtig keder dig)
Stegt lever med bløde løg. (4 per.)
600 g kalvelever skåret i passende tynde skiver og renset for sener.
3 spsk. mel
salt og peber
3 store løg
fedtstof til stegning
2 dl. suppe eller bouillon
2 dl. fløde
meljævning
Begynd med løgene: Pil dem og skær dem i tynde skiver. Brun dem i rigeligt fedtstof på panden. Tag dem af panden.
Vend leverskiverne i mel tilsat salt og peber. Steg dem blidt i fedtstof på panden 2 – 3 min. på hver side. Kog panden af med suppe eller bouillon samt fløde. Kog væden ind nogle min. og jævn til sovs.
Servers med kogte kartofler og agurkesalat.
tilføjet af

Der skal mere mælk i sovsen

Cirka det dobbelte
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.