Hvis du læser lidt længere nede, står der hvad kulhydrater er bygget af :0)
tilføjet af miss-mee
Både og...
..der skelnes mellem hurtige og langsomme kulhydrater.
De hurtige er sukker enten raffineret sukker eller fx frugtsukker. Disse udløses med det samme og giver et stort og kortvarigt udsving i blodsukkeret. De langsomme er stivelsesstoffer, som der kan være i mange ting fx kartofler og kornprodukter. Disse kræver et større arbejde for kroppen at omdanne til sukker og det frigives langsommere. Giver energi til længere tid. (det er derfor at folk med sukkersyge ikke må spise uanede mængder af fx kartofler, da de så har svært ved at regulere deres insulinbehov)
I varedeklerationer står der xx g kyldhydrat pr 100 g heraf xx g sukkerarter (som dækker mængden af de hurtige kulhydrater)
Tag fx ketchup. Der står at der er 34g kulhydrat pr 100g ketchup heraf 25g sukkerarter (altså tilsat sukker + frugtsukker fra tomaterne)
Håber at det gav mening:-)
...mee:-)
tilføjet af kulo
ok..
ok jeg smider det ud og køber noget der er mere sundt