Ifølge en artikel i det polske tidsskrift Wprost påvirker vores tanker og stemninger måske organismen meget mere end hidtil antaget. Bladet skriver: „Tanker og følelser influerer på alle legemets vigtige organer og systemer, alt der har at gøre med nerverne, immunsystemet, hormonerne, kredsløbet og forplantningen.“ Professor Marek Kowalczyk fra Militærinstituttet for Hygiejne og Epidemiologi i Warszawa konkluderer derfor at „de der har en stresset tilværelse, bliver forkølede eller får influenza dobbelt så ofte som andre“. Han tilføjer at depression halverer kvinders chance for at blive gravide. Wprost nævner også at stress måske ikke direkte fremkalder kræft, men „kan fremskynde udviklingen af latent kræft“. Også vrede menes at skade helbredet fordi aggressive kværulanter hyppigere pådrager sig hjertelidelser og derfor er mere udsat for at få hjerteanfald.
"Et hjerte der fryder sig er god medicin, men en ånd der er nedslået udtørrer knoglerne." (Ordsprogene 17:22)
tilføjet af Rektor
ja jeg
læste det godt, og har stor respekt for personerne der har skrevet indlæg.
Ordsproget kl. 17.22 missede jeg, så det var da rart lige at få opfrisket.
tilføjet af ftg
Tak.
Selvom det er mange år siden Bibelen blev skrevet, fortæller den mange ting som forskere først erkender i dag. Det er omkring 3.000 år siden Salomon nedskrev dette ordsprog.
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af Rektor
ham der
Salomon, skrev han ikke også et leksikon?
Dygtig mand - dygtig mand, var han også fra Polen?
tilføjet af ftg
SALOMONSEN?
Nej, den ældste mand på jorden blev 969 år gammel. (1 Mosebog 5:27) Der er langt fra Salomon til Salomonsen.
tilføjet af Rektor
var de
ikke i familie?
Nå du vil måske påstå vi alle er en stor familie, i så fald melder jeg fra.
tilføjet af ftg
Hvor mange generationer
vil du regne med til din familie? Fire generationer eller fem? Hvad med dine tipoldeforældre? Er du i familie med dem? Hvad så med generationen før dem? Er det ikke et spørgsmål om hvor vi sætter grænsen?
Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af rheia
Følgerne af kærlighed kan gøre dig sindssyg
hvis du konstant befinder dig i en høj kærligheds rus.
Din krop bryder sammen fordi kærlighed/forelskelse faktisk er stressende.
At det ikke altid ender sådan, skylds at udfaldet ofte er godt.
Det er undersøgt af Suresh Ratta, hvis du er interesseret i at læse mere ;o))
Men indholdet i artiklen du henviser til er dog ikke ny viden. Men jeg mener det kan bruges således at vi husker at passe bedre på os selv og forsøge at tænke mere positivt. F.eks er jeg forkølet igen, faktisk er det 4 gang inden for 8 uger, fordi jeg læser til eksamen og er stresset. Rigtig skidt!
tilføjet af ftg
Du mener forelskelse
Ja, men det tror jeg på. Faktisk er forelskelse en situation hvor man ikke tænker klart. Derfor betegnes forelskelse af mange som en mild form for sindssyge. Jeg tror på at kroppen bryder sammen hvis man konstant giver efter for seksuelle følelser. Sand kærlighed er imidlertid noget andet. Vi er skabt til at vise kærlighed. (Mattæus 22:37-39)
Med venlig hilsen, ftg.
Suresh Ratta? Tænker du på Suresh Rattan, Århus Universitet? http://www.mb.au.dk/da/om/global/pers/sider/rattan@mb.au.dk.html
tilføjet af rheia
Ja det er nok mere forelskelse
Er dog ikke enig med dig om ikke give efter for seksuelle følelser, men sin partner (går ikke indenfor løs sex). Ved ikke at gøre det, mener jeg vil være mere stressfyldt for krop og sind.
Jeps, Ratta(n), mit tastatur er ikke særlig god, selv om den er ny :o(