Hej der ude.
Er der nogen der har en god ide,
hvor jeg kan få farven orange fra❓fx. fra frugt eller anden mad.
(Eller bare gul farve, som jeg kan blande med lidt rødt.)
Jeg skal lave en lastbil-kage med orange (Hjemmelavet) fondant.
og jeg kan kun finde rød - blå og grøn frugtfarve i butikkerne.
På forhånd tak.🙂
tilføjet af Topchef
Smags- og farveforstærker
Hejsa
Jeg er ikke sikker på om det fåes for private, men jeg ved at bagere og kokke bruger en appelsinsmags forstærkende flydende type. Den giver tillige en stærk orange farve. Jeg så en kok lave desserten Charlotte a la Rousse, hvor denne tyktflydende meget orange ting indgik.
Spørg evt en kok?
Mvh Topchef
tilføjet af Køkkenartisten
Prøv dem her
Har selv brugt dem med gode erfaringer,( de flydende) pulverfarverne har jeg ikke forsøgt mig med endnu. Selv den blå flydende ( dog kun sjældent da den farver meget kraftigt) http://www.urtegaarden.dk/Farver-2307.aspx
Mvh Køkkenartisten
Først og fremmest tak for hurtige svar.
Fondant har samme konsistens som marzipan, og sugarpasta (men smager bare bedre end sugarpasta) Har du set en bryllupskage før❓det hvide overlag (glasur) på kagen er som regl fondant som bagerne bruger, for at få en flot kage, og så kan man lave figure fx. roser ovenpå kagen med fondant, ligesom man laver marzipan-grise til jul.
Hvis man selv skal lave det, er det ud af marshmallow (skumfiduser som kan grilles) vand, olie, og masser af flormelis. (Faktisk utrolig nemt) jeg kommer gerne med en opskrift.
tilføjet af Leeah
Opskrift??
Jeg vil gerne have en opskrift - jeg kunne godt tænke mig at prøve :)
tilføjet af mortil4
Opskriften på fondant.
Marshmallow fondant
1 pose Marshmallows fx. fra Haribo á 300g
2 spsk olie
4 spsk vand
ca 2-2½ pk. flormelis!
Put MM i i en skål, og hæld vand + olie over!
Sæt skålen i mikroovnen og giv det ca. 10-20 sek. af gangen (pas på der ikke kommer skorpe på!) og når de er smeltede så tag dem ud, og begynd at blande det op med flormelis. Det er MEGET klistret i starten, men bare put MASSER af flormelis i.
Ha' osse noget ekstra flormelis til at stå, da du skal bruge det til at rulle ud på. Og nogen gange skal du osse blande ekstra i, da det godt pludselig kan blive klistret igen, og så er det ikke til at arbejde med!
Men det er meget nemt!
Du skal bare ælte massen til den er helt fin og fast! (6-7min) (Den skal være noget fastere end en alm dej) Kan opbevares i lukket dåse, kasse i op til et 1 år.
tilføjet af kamilla fra næstved
i super best
hej i super best har de både rød, grøn og blå frugt farve. det med den orange kan jeg ikke hjælpe dig med, men spørg evt din bager min hjalp mig med at få en gul farve til min citron måne.
held og lykke