7tilføjet af

TDC foreslår signatur-chat på Arto

TDC foreslår Arto at bruge den digitale signatur på firmaets site, så man er sikker på, at de personer, man chatter med, er dem, de siger, de er. Arto er skeptisk overfor ideen
Internettet er det rene tag-selv bord for pædofile og børnelokkere. Det står klart, efter at DR Magasinet Søndag i sidste uge udgav sig for at være en 13-årig pige i en falsk profil på børne-internetsiden Arto.dk og så let som ingenting fik kontakt med pædofile voksne.
Da chefen for digital signatur hos TDC John Kristensen så det, tænkte han, at det kunne afhjælpes hvis Arto brugte den digitale signatur.
Derfor sendte han en forespørgsel til Arto, men har intet hørt.
Knyttes til profil
Rent teknisk forestiller TDC sig, at man knytter den Digitale Signatur sammen med oprettelsen af en profil i chatforummet. Da børn under 15 år ikke har adgang til at få Digital Signatur, vil løsningen være, at man tilknytter forældrenes signatur til profilen:
1) Man opretter en profil efter sædvanlig fremgangsmåde.
2) I forbindelse med oprettelsen angiver man et navn og en email-adresse, hvortil der skal sendes en anmodning om at få knyttet en digital signatur til profilen.
3) Når den Digitale Signatur er tilknyttet profilen, vil der på skærmen være et ikon, der angiver, at profilen er knyttet til en Digital Signatur og derfor altid vil kunne identificeres.
4) Når man således deltager i en chatsession, vil man umiddelbart kunne se, hvilke profiler der er 'sikre' og hvilke, der ikke er.
Kølig modtagelse
Men direktør Morten Wagner fra Freeway APS, der ejer Arto, giver ideen en kølig modtagelse.
Vi er altid på udkig efter nye løsninger, der kan øge sikkerheden på vores site, men jeg er bange for, at denne løsning slår brugervenligheden ihjel, siger han.
Bare oprettelsesproceduren ved den digitale signatur er omstændelig med alt for mange trin, forklarer han.
Han understreger, at de er glade for at modtage forslag til at øge sikkerheden på sitet.
Samtidig stiller Morten Wagner spørgsmåltegn ved TDC's motiver, da de har interesse i at flest mulige får en signatur, så de selv får en bonus af staten, som de administrerer signaturen for.
Det er selvfølgelig fint, hvis TDC foreslår det her for sikkerhedens skyld, men de har ihvertfald også en meget klar interesse i, at alle vores brugere skal bruge deres signatur, siger han.
tilføjet af

Har du selv en mening om det ?

Du er jo ikke ueffen indenfor PC'ere, så det er da interessant at høre, hvad du selv mener :-)
Jeg synes, det lyder fornuftigt.
Det varer nok ikke så længe, før vi alle er nødt til at have en digital signatur.
Egentlig undrer det mig, at der ikke har været noget snak om dette i forbindelse med diverse "terrorpakker" men det kommer sikkert når politikerne finder ud af at det er en mulighed.
Og når først vi har en sådan så er det ikke anderledes end nu med brugervenligheden. Og anonymiteten er stadig lige så god undtagen hvis man skal spores :-)
tilføjet af

Tak for informationen

Det er jo en mulighed.
Blev det indført, mener jeg, at børns færden på Arto blev mere sikker for dem.
tilføjet af

TDC er for dyre

Jge kan ik li DSB
tilføjet af

det har jeg da min ven

da mange børn og unge chatter prøver de jo også mange grænser af. og det syndes jeg er fint nok.
det må jo også være op til forældrene at holde lidt øje med hvad ders børn laver.
og nu er programet Windows Live OneCare oz snart
klar i dk, programmet give forældre kontrol over, hvem børnene kommunikerer med i eksempelvis emails og instant messaging-programmer samt hvilke web-sider, de besøger.
min mening er helt klart at det er op til forældrene at holde lidt øje med hvad ders børn laver.
tilføjet af

nu er

det jo bare lige det at digitale signaturer er gratis
tilføjet af

Enig

Selvfølgelig skal vi som forældre være en del af vore børns liv. Vi kan bare ikke sidde på nakken af dem hele tiden, og på et tidspunkt (kan jeg huske fra jeg selv var barn) kommer der en periode, hvor forældreindblanding ikke er ønsket!
Jeg håber, jeg har opbygget et tillidsforhold hos mine børn, inden de når den alder, som gør at de føler, de kan komme til mig og få hjælp.
Kan man samtidig hjælpe med at beskytte dem vha. eksterne foranstaltninger, mener jeg bestemt, det er værd at overveje.
tilføjet af

Problemet med live care

Nu kender de fleste børn og unge mere til computere end deres forældre, så selvom programmet er på PCen, kan det vel snydes?
Og helt ærligt, hvor mange forældre er klar over at programmet findes og ved hvordan det benyttes?
Mit råd til forældrene:
Sig til børnene at de skal sige hvis der er nogen af dem de chatter med, som opfører sig "underligt". Lad aldrig børnene møde nogen fra chatten, medmindre foræøldrene er med. Hold øje med om dit barn opfører sig underligt, eller begynder at slukke PCen hver gang du kommer forbi.
Der skal ikke så meget til for at forhindre at der sker "ting"....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.