Kæresten og jeg er inviteret til nytårsfest hos venner, som er meget traditionsbundne. Man skal spise den samme slags nytårsmad hvert år.
De er søndejyder, og derfor skal vi have den traditionelle grønlangkål og (noget så ulækker - hvis man spørger mig) kålpølser. Tror også der kommer noget hambugerryg.
Øv altså, hvor lyder det bare så ulækker og også en anelse kedeligt. Jeg har meget mere lyst til at smovse i laks med asparges, lækre bøffer med ovnbagte kartofler, og en spændende grøn salat, eller noget i den dur.
Men hvad med jer andre, hvad står nytårsmenuen på hos jer?
Så kan jeg drømme om det i stedet for kålpølser....
tilføjet af The Man
Kålpølser heller ikke
lige mig.
Vi hygger med en lækker rødvinsfondue i år, sammen med vores gæster!
tilføjet af dulkis
Rolig Mulle
Hvis der også er hamburgeryg, overlever du vel. Men du kunne jo tilbyde at komme med en forret og på den måde få afløb for dine lakselyster.
Det er der vel ikke nogen, der vil sige nej tak til.
Og hvad vi skal have - hmmm ja vi skal have en hel masse laks anrettet på en måde, der ikke tidliger er set (det er nemlig konkurrencen) Så skal vi have torsketerrine (torsk skal jo på bordet) og så skal vi nok have noget fantastisk oksekød med alverdens tilbehør, dog nok ikke grøn salat på denne tid af året.
Nåhhh - begynder det nu at blive synd?
tilføjet af dulkis
Øhh glemte desserten
Portvinskage a la Anita - og det er ikke for at træde i såret. LOL
tilføjet af Holger
Ja, sønderjysk mad er 50 år bagud
i forhold til nordjysk mad.
tilføjet af 1-2-3
FØJ
... her står den på Spareribs på grillen og Chevitze (limemarineret rå fisk - mellemamerikansk specialitet) til forret ..... mums
1-2-3
tilføjet af mrsslide
nytårsmad
Her står den på Blinis med tilbehør.
Grillspyd, pastasalat, almindelig salat, flutes, og til dessert islagkage.
Klokken 24 er der kransekage med Asti til....
Ind imellem serverer vi lidt chips og andet godt....
Godt Nytår til Alle
tilføjet af kurt-ni
Jeres grønlangkål
er sgu som at spise græsplæne, så hellere den rigtige lækker sønderjyske måde, med kål pølser MUMS
tilføjet af komododragon
Til næste år kunne det måske være din tur
til at holde nytårsaften og så kan du jo lave det du gerne vil have.
Man kan da ikke tillade sig at være utilfreds over at man ikke lige får sin livret hvis man er gæst i et andet hjem. Jeg håber da i får en vellykket aften alligevel.
------------------------------------------------
Min nytårsmenu er så vidt jeg ved, noget fiskehalløj til forret og bøffer med noget tilbehør til hovedret.
tilføjet af l8s
hmmmm
ja jeg er så en af de traditionelle. jeg elsker min hamberyg, grønlangkål. kålpølser hvide og brume kartofler og laver selv følig lige nået hvid sovs til de folk der ikke kan lide kålen.
og så is til dessert.og har snakket om en forret med rejer mums det er min mening og det trationelle et rigtig vane dyr.
mvh charlotte
tilføjet af frk-september
Hmmm, det lyder
lækkert. Er hermed på min drømmeliste :-)
tilføjet af frk-september
Mums
Jeres menu lyder bare mums.
Og ja, selvfølgelig overlever jeg. Er nok bare lidt kræsen hvad angår kål.
Godt nytår :-)
tilføjet af frk-september
Uddybe?
Kan du fortælle, hvad nordjysk mad går ud på?
Jeg har kun hørt om de sønderjuske traditioner.
tilføjet af frk-september
Det lyder nu
også godt :-)
tilføjet af frk-september
Lyder bare Mums
der er kun en ting at sige om din nytårsmenu: MUMS :-)
Den er på drømmelisten :-)
Godt nytår
tilføjet af frk-september
Jeg lover at spise op
Jeg lover at spise op, selvom det ikke er min favoritmad, jeg skal have på søndag. Man er vel godt opdraget :-)
Og næste år har vi meldt op til at holde det, og der skal den ikke få for lidt med mine idéer til en god nytårsmenu. Og nu har jeg også fået en masse inspiration fra alle jer i denne tråd.
Godt nytår
tilføjet af Holger
Ja vi får typisk torsk, el. laks, ovnbagt i løgringe
og salatbar, fetaost, perleløg og smørsmurte flutes samt hvidvin til.
tilføjet af Holger
Har også fået retten med en svag senneps-mælkesovs med kvarte kogte æg i.