SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Indenrigspolitik
7tilføjet af anonyym
Topøkonomer: Thorning slår Løkke - Nyrup topper
»Han fik arbejdsløsheden ned på rekordlave niveauer. Poul Nyrup er især kendt for sine arbejdsmarkedsreformer og den aktive arbejdsmarkedspolitik,« siger professor på Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet, Thomas Barnebeck Andersen.
De to absolutte hovedpersoner frem mod næste valg, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, får kun hæderlige karakterer. Men Helle Thorning slår Lars Løkke på målstregen og roses især for de seneste vækstplaner, der sænker skatten på erhvervslivet. Men også for skattereformen fra 2012, som sænkede indkomstskatten og satte en mindre bremse på den automatiske regulering af dagpenge, folkepension og andre overførselsindkomster.
De senere års lidt mere stramme styring af de offentlige udgifter modtager også anerkendende ord, ligesom regeringens reformer af førtidspensionen, fleksjob, kontanthjælp og SU bliver set som skridt i den rigtige retning. http://www.b.dk/politiko/topoekonomer-thorning-slaar-loekke-men-nyrup-topper-som-statsminister
Igen et bevis for hvor dygtig vores regering er trods vanskelligt parlamentarisk grundlag.
Omvendt kunne Løkke og Fogh styre enevældigt med DFs støtte.
🙂 🙂
tilføjet af Tigermanden
Topøkonomer: Thorning slår Løkke - Nyrup topper
Det siger jo egentlig sig selv: Et parti som venstre er jo først og fremmest på de riges side. Skal vi have vækst for de fattigste, så skal man til venstrefløjen. Spændende er det da også at betragte, hvor meget venstre rykkede mod venstrefløjen, da de havde magten sidst.
tilføjet af peter-holm-larsen
Tankevækkende opgørelse
Jeg vil helst undgå at forholde mig politisk til hvem der har gjort det bedst.
Men det er trods alt tankevækkede at de 2 forhold som Helle T netop fremhæves for og som gør hun slår Lars L så at sige er de seneste vækstplaner og sænkelse af selskabsskatten.
Det specielle ved disse to lovpakker er at de blev vedtaget uden stemmer fra regerings støttepartier SF og Enhedslisten - men derimod med stemmer fra Venstre.
Man kan i pericippet jo sige hvem der kan tage æren for denne lovgivning. Fakta er blot til eftertanke, at der med de Radikale og opositionen ville være flertal for vækstplanen og sænkelse af skatterne for erhvervslivet.
Principielt er det jo også lige fedt hvem der har æren - men er blot usædvanligt at der er indgået flere forliger med opositionen end der er med regeringens støttepartier.
Men også usædvanligt at en regering sprænges ved at et parti forlader regeringen.
Men jo svært at sige om Helle har gjort det godt eller skidt - for det er jo de øjne der kigger der afgør det. Hvis man er Venstre mand vil de nok mene de har fået ganske meget igennem.
tilføjet af gnarled_staff
...og hendes vækstprognoser er vildt troværdige
har det vist sig 😃
...men hvorfor skulle også de ikke være det når hendes regering er troværdig på alle andre områder 😃 😉
tilføjet af anonyym
Hvorfor er DF vælgere ubelæste?
Det er ikke statsministeren eller for den sags skyld andre ministre der udarbejder vækstprognoser. Det gør økonomer i Finans- og Økonomiministeriet.
Endvidere har alle institutioner som banker mm. nedjusteret og det over hele Europa 🙂
tilføjet af anonyym
Tankevækkende opgørelse
SF har været med i begge vækstpakker og DF har været imod lavere virksomhedsskatter.
Endvidere har regeringens reformer været mere vanskellige end bare at fjerne efterlønnen og afkorte dagpengene over en gang flæskesteg med Tulle.
tilføjet af peter-holm-larsen
Tankevækkende opgørelse
Jeg skal igen uden politisk baggrund referere til fakta - i stedet for at du spiller nye elementer ind.
Enhedslisten som var en del af regeringens parlamentariske større stemte ikke for begge vækstpakker.
SF har efter de har forladt regeringen udtalt at de var imod bla. den del af vækstpakken som omhandlede lavere skatter til erhvervslivet - og de som en del af forhandlingerne om finansloven vil foreslå at skattelettelserne føres tilbage.
Mht DF er jeg enig med dig - men hvor kommer DF ind i billede - men det var jo heller ikke det jeg skrev - det var Venstre jeg skrev om.
Fakta er, at Enhedslisten stemte imod og dermed var det nødvendigt at få partier fra opositionen til at stemme for - og det var bla. Venstre (mfl.)
At SF stemte for - kan man jo så undre sig over når de var imod - efterfølgende da de ikke var i regering længere - men man kunne da godt have nogle ideer til hvorfor - de ikke er i regering længere.
Så synes også du er nødt til at forholde dig til fakta - og ikke ligge i din hængekøje. Tror faktisk hvis du spørger V og EL om hvilken politik de primært føler S-R har ført i deres regeringsperiode - så vil svaret være et andet end du sikker tror.
Men lad nu vær med at afspore debatten med at så f.x. blot drage DF ind - når det slet ikke har været oppe - og så blot glemme Enhedslisten.
tilføjet af anonyym
Tankevækkende opgørelse
Kompromisser er en forudsætning for forlig og DF var imod Vækstpakken når man ser bort fra lavere afgifter bl.a. på øl.
Venstre var imod lavere virksomhedsskatter inden valget.
Det var regeringen der tog skraldet og ansvaret, da andre lande som Sverige havde sænket deres. Under VKO vedtog man dertil en række afgifter for at kunne sænke skatten på arbejde.