7tilføjet af

uddannelses-junglen

20 år og arbejder for at tjene lidt penge, men pludselig må man jo læse videre. Jeg føler ikke jeg har travlt med at komme igang med at læse, men jeg ville måske gerne have en ide om hvilken retning det skal gå i. Men det føles som en jungel....så hvis der er nogen der kunne tænke sig at forklare om deres egen uddanelse eller andres eller måske kender et sted hvor jeg kan undersøge alle de muligheder jeg nu engang har.
tilføjet af

hvad er dine

interesser?
Hvad kunne du selv tænke dig at arbejde med?
Hvor lang tid ønsker du at læse?
Lav en liste, så er det langt nemmere at sortere i valgmulighederne.
tilføjet af

dit valg, dine muligheder

Jeg er selv 18, og blir hf student til sommer..
Nu ved jeg ikke om du har en gymnasiel uddannelse i baglommen?
hf er et studie der gir de samme muligheder som det almene gymnasie.
Men lige et råd, lad vær med at springe på en uddannelse bare fordi du ikke ved hvad du vil..
Gå efter dit mål, fra starten af..
Og lad dig ikke påvirke af systemets planer om at få os så hurtigt igennem uddannelses junglen som muligt, det holder ikke...
Gør hvad du vil, og drømmer om!

/Karina
tilføjet af

Information

Hej
Hos de fleste uddannelser / studievejleder kan du få udleveret en studiebog, som beskriver langt de fleste uddannelser, både med hensyn til længde, krav, indhold m.m.. Mener det er IVU*C som lavede den, den udkommer hvert år! De har også en hjemmeside: www.ug.dk !
Her kan du også læse om alle tingene!
MVH
Mie
P.S. Når du har fundet et sted du synes er spændende, så tag ud og besøg stedet, for nogen gange er skolen som giver drømmeuddannelsen bare ikke til at klare - og så må man jo finde noget andet!
tilføjet af

Information

Hvis du har taget en gymnasiel uddannelse, kan du til enhver tid tage en snak med din gamle studievejleder, som kan give dig en masse informationsmateriale (bla. er der lavet en oversigtsbog, der bliver udgivet hvert år, hvori alle uddannelser i DK er at finde). Hvis du ikke har en studievejleder, så kontakt et gymnasium, VUC eller lignende, så finder du sikkert en, der vil hjælpe dig.
En alternativ metode er, at besøge alle undervisningsinstitutters hjemmeside, og læse alt om de forskellige uddannelser, der bliver udbudt; fx besøge Århus Universitets hjemmeside, og gennemlæse alle uddannelserne de udbyder, derefter lærerseminarierne osv. På denne måde kan du komme i gang. Held og lykke.
SBJ
tilføjet af

Masser af tid..

Hej med dig - Da jeg var 20 år ligesom dig vidste jeg heller ikke hvad jeg ville læse og om jeg overhoved ville læse. Jeg var meget skoletræt, så derfor arbejdede jeg ligesom dig, var ude og rejse et halvt år, var på højskole og fik prøvet en masse ting jeg ikke et øjeblik har fortrudt. Det giver en masse erfaringer og jeg fik energi og følte mig motiveret til at gå igang med min uddannelse som 25 årig, og afslutter den om et år. Jeg vil give dig ret i at det er en jungle at finde rundt i det hav af uddannelser der bliver tilbudt. Man kan gå efter sine interesser men det er heller ikke altid lige nemt at finde ud af hvad man interesserer sig for eller også interesserer man sig for for meget. Held og lykke i junglen. Jeg er sikker på at når tiden er den rette, finder du den rette uddannelse:-)
tilføjet af

Gode råd

Puuh ha det er lidt af en opgave du giver os.
Prøv at stille dig selv nogle spørgsmål for at afgrænse området lidt:
1. Er du hardcore matematiker eller har du sprog øre?
2. Vil du arbejde med meget eller lidt menneskelig kontakt ?
3. Tiltaler kontorjobs dig?
4. Vil du have udfordriger eller kan det nogle gange blive lidt for usikkert?
Mig selv. El-Ingeniør inden for service og support at automation hvor jeg tit projekterer fabriks anlæg eller har ansvar for driften af fabrikker der bare for hver en pris skal køre. Ud over teknikken er der også opgaver som inbefatter koordinering, økonomi o.a.
Der er gode muligheder for at komme ud at rejse, jeg arbejder med højteknologi og kan sjældent bare ringe til en dansker for at få hjælp derfor har jeg ofte kontakt til Tyskland, Holland, USA og andre lande og har også besøgt en del leverandører.
Som ingeniør får man ofte et stort ansvar både for deadline og for projekter til flere milioner.
Mine svar på spørgsmålene oven over:
1. Mest matematiker
2. Menneskelig kontakt skal det til og vil gerne være leder, men er hverken ekstremt indadvendt eller udadvendt.
3. Har for meget krudt i røven til at kunne sidde på et kontor hele dagen
4. Vil kastes ud på dybt vand hvor man selv må løse problemerne.
Som ingeniør er praktisk sans er en fordel hvis man ikke ejer sådanne evner er eksport eller produktions ingeniør måske en mulighed. Du vil ofte skulle tale med håndværkere.
Uddanelsen (jeg er fra Ingeniørhøjskolen i Ballerup) er ret teoretisk, der er også mange forsøg men vi kommer ikke uden om at der skal regnes en hel del avanceret matematik. Du lærer ikke meget konkret som du skal bruge til noget, som færdiguddannet får du knapt nok brug for lommeregneren måske til lidt plus og gange stykker. Men al den hardcore teori man har lært er alligevel med til at udvikle dig til en logisk tænkende problemknuser, der bruger sin sunde fornuft og som kan forstå de udfordringer som både el og stål folk arbejder med.
Tiltaler ansvar, selvstændighed, matematik/logik dig så kig nærmere på ingeniør uddannelserne.
Held og lykke, og kan du så se at komme i gang med noget.
Med venlig hilsen Jacob
tilføjet af

Ja vi har brug for lidt info her!

Høps! vi har nok brug for at vide lidt mere om den retning du måske har tænkt dig.. Jeg er lige blevet færdig med fem år på Handelshøjskolen og vil meget gerne fortælle dig lidt om det sted hvis det har interesse. :0)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.