Varme hveder til i aften
Har I husket, at det er store bededag i morgen, og at det er en god gammel tradition at spise hveder aftenen før, dvs. i aften?
Fortvivl ikke, hvis I har glemt at købe dem!
Iler straks med en opskrift... de smager jo dejligt,lige fra ovnen...:-)
Der skal bruges:
50 g. smør
2½ dl. vand
50 g. gær
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
550 g. hvedemel
Here we go:
Smelt smørret og hæld det i en skål. Kom vand og gær i, og rør det sammen.
Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melet og bland det godt.
Ælt resten af melet i, men sørg for at dejen ikke bliver for fast.
Melmængden afhænger noget af æggets størrelse og melets fugtighed.
Ælt dejen blank og lad den hæve tildækket i skålen ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker. Tril dem til boller og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande.
For at hvederne skal blive luftige, hæves de over damp. Sæt bradepanden med hvederne over en gryde med næsten kogende vand, og lad dem efterhæve
tildækket ca. 15. minutter.
Bag hvederne 15-20 minutter ved 200 grader C. Afkøl hvederne på en bagerist og skil dem ad.
Flæk hvederne og rist dem gyldne i ovnen ved 225 grader C.
Rigtig god bededag! - Og så kan vi ellers bare bede guderne om godt vejr, så vi kan være ude i SOLen....;-)
Venlige hilsner
Ridderlykke
Fortvivl ikke, hvis I har glemt at købe dem!
Iler straks med en opskrift... de smager jo dejligt,lige fra ovnen...:-)
Der skal bruges:
50 g. smør
2½ dl. vand
50 g. gær
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
550 g. hvedemel
Here we go:
Smelt smørret og hæld det i en skål. Kom vand og gær i, og rør det sammen.
Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melet og bland det godt.
Ælt resten af melet i, men sørg for at dejen ikke bliver for fast.
Melmængden afhænger noget af æggets størrelse og melets fugtighed.
Ælt dejen blank og lad den hæve tildækket i skålen ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 12 stykker. Tril dem til boller og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande.
For at hvederne skal blive luftige, hæves de over damp. Sæt bradepanden med hvederne over en gryde med næsten kogende vand, og lad dem efterhæve
tildækket ca. 15. minutter.
Bag hvederne 15-20 minutter ved 200 grader C. Afkøl hvederne på en bagerist og skil dem ad.
Flæk hvederne og rist dem gyldne i ovnen ved 225 grader C.
Rigtig god bededag! - Og så kan vi ellers bare bede guderne om godt vejr, så vi kan være ude i SOLen....;-)
Venlige hilsner
Ridderlykke