27tilføjet af

Vil du spise kødklister - bøffer ?

EU besluttede nemlig i dag at sige ja til enzymet thrombin. I daglig tale bliver thrombin kaldt kødklister, og det findes naturligt i okse- og svineblod. Så en lækker, saftig bøf kan i fremtiden sættes sammen af en masse små kødrester.
I videoen her vises hele processen fra hvordan man udvinder thrombin fra okse- og svineblod til produktionen af de "dejligste" bøffer.

http://www.youtube.com/watch?v=QY4v82vG4rg
Hvad siger du så? Er det noget for dig at sætte tænderne i?
Eller vil du gøre som mig - boykotte EU`s klisterbøffer?

http://www.youtube.com/watch?v=PHcOgDt9Yo0
tilføjet af

Nej for søren. Det får man jo blodpropper af

Det er jo dyrets egen lappestof mod blødninger.
tilføjet af

hunløve

Nej bestemt nej...Jeg er træt af alt det møj de laver mad af...Jeg kan godt forstå folk bliver syge......Politikerne råber op om ,at vi skal være sunde,alt imens de siger god for tilsætnings stoffer,klister,nitrat,sprøjtemidler,E-nummer..osv....Jeg kan ikke klare hvordan dyr bliver behandlet...grise der er fastspænt hele Deres liv,køer der ikke kommer på græs,fugler der bliver plukket levende..osv....Jeg er begyndt at spise meget lidt kød..spiser hellere grøntsager,frugt,ris,kartofler,æg,mælk,nødder,fisk,så er man dækket godt ind ang. vitaminer og mineraler...Det er os dansker der skal lade være med at købe alt det skidt de byder os..fx.kødklister,hvis vi ikke køber,er der ikke marked for det...Så det er os selv der bestemmer...ss
tilføjet af

Nej - det vil jeg ikke

- kender du nogen der vil, hvis du spørger dem?
- Problemet er bare at lige om lidt sidder CoopDanmark og Dansk Supermarked på den totale dagligvarerhandel inkl. kød, hvis vi ikke passer på vores slagtere, der stadig selv skærer ud.
- Du har naturligvis også den mulighed at holde dig til hallal-slagteren, men mon så ikke en del kravler til truget og spiser klisteret? 😃😃😃😃
tilføjet af

Ønskes: Prisgunstig kanonføde

Der er åbenbart flere der ligesom vil have revanche:
http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2010/02/08/155838.htm
Venlig hilsen
tilføjet af

Det har du fuldstændig ret i

- vi bestemmer selv, men har du set "forbrugeren" bruge sin magt?
- Jeg får af og til et perplektisk anfald og sender DS en mail, men standardbeskeden er, at det handler om efterspørgsel. Óftes erklærer de sig enige i at det er noget skrammel, men det er "ude af deres hænder" for indkøberne ser på, hvad folk køber.
- Det har indtil videre ikke været muligt at få dem til at fatte, at de ikke kan måle salgstal på noget der ikke står på deres hylder. Det betyder selvfølgelig at de ikke kan se DB på eksempelvis byggryn. 😃😃😃
- Vi skal have nogle forbrugermøder kun for mødre. 😃
tilføjet af

øhhh relevans eller sammenhæng?

- er det fordi feltrationerne fylder mindre og rækker længere, hvis de er klistrede?
- Du har en speciel tankegang. 😉
tilføjet af

gamle dage

Hvor er jeg lykkelig at jeg har levet en barndom hvor vi malkede køerne med næverne,slagtede hønsene,efter de havde levet et dejligt liv i naturen,slagtede grisen eften den havde levet i mudderbade,spis æg der var økologiske,kød fra kvæg der stod på marken det meste af året,hvor man gik op i om dyrene havde det godt,korn der ikke var sprøjtet..osv....Hvor er det synd for børn og unge der aldrig har fået en rigtig sund kost..Tænk på de vil også gasse æblerne så de kan holde et år...alt imens haverne flyder med æbler...Superbedst tager 6 kr.for et lille dansk æbel..hallo det er da vanvittig...😮
tilføjet af

Skiveskåret

er det der bliver serveret -
Sammenhængende pølser er skræmmende -
Venlig hilsen
tilføjet af

skive skåret pålæg bliver vendt

i noget ækelt noget for at det kan holde..hvert enkelt stykke bliver vendt..velbekommen..ss
tilføjet af

Det står dig frit for

tænk på det næste gang du æder en mellemmad med hamburgryg som er proppet med proteiner udvundet af grisehud for at holde sammen på det snask det er lavet af.
Eller næste gang du kører en ristet med det hele ned på bagsiden af kavalergangen🙂
...Boykot du bare. Der er meget andet af den slags du burde have boykottet ligeledes for lang tid siden.
tilføjet af

Føj for pokker.

Jeg ville ikke engang fodre min kat med noget der har været i nærheden af kødklister.
Det kan godt være de siger det ikke er farligt. Men Jeg syntes det er ulækkert ad helvede til.
Derudover er det også princippet med at vi i forvejen propper os med nok uvedkommenheder i vores mad.
Fy for pokker. Nu må de politikkere snart stoppe med at gøre dk. til plastic fantastic.
Vores børn bliver allerede teenagere som 8-10 årige fordi vi bliver ved med at fylde os med lort.
Alle de hormoner vi allerde får proppet i vores mad, må vel snart være grænsen.
Og nu vil de fylde os med klister.
De kan fylde dem selv med det lort, og fri os andre med det.
Tak for kaffe.
tilføjet af

føj for pokker..hørt !!!!!!

Du har helt ret...lad os lade være med at spise lor.....Jeg er ved at blive vegatar jeg kan ski ikke holde alt det møj ud,og alt det de stakkels dyr skal igennem før de bliver slagtet...😮
tilføjet af

FØJ FOR

SATAN.DET ER IKKE NOGET MED EN BØF AT GØRE🙁. NEJ SÅ VIL JEG HELLER HA EN GOD HAKKEDRENG. DET VED MAN DA DA HVAD DER ER🙂.
tilføjet af

NEJ...

det vil jeg på INGEN måde sætte tænder i.
tilføjet af

Om jeg vil spise dem?

Nej absolut ikke.
Men spørgsmålet er om vi i sidste ende har et valg?
Hvad ved vi om kødet der serveres i restaurationsbranchen eller i stor køkkener som skole og ældre servicen?
Jeg har ikke set dine links igennem men de er sikkert ikke rare at se på.
Du kunne finde tilsvarende videoer om hvordan man slagter dyr eller om hvordan der egentlig ser ud på slagterier og i restaurationskøkkener.
Hvis du ser en af de videoer vil du overveje at blive vegetar.
tilføjet af

Gør man?

- det kommer vist an på en prøve. Hvis du har hakket den selv, så måske....😕
tilføjet af

Nej selvfølgelig ikke!!

Husk det dig med pengepungen der bestemmer:
Handl kun i butikker hvor der tydeligt er skiltet med ”Limfrit kød” Så kan butikkerne selv bestemme om:
De vil markedsføre ”Limkød” og ingen omsætning have eller sælge den rene vare og have kunder.
tilføjet af

Nej jg vil ej - men

tror du at de gamle der er tvunget til at æde det i forvejen elendige kommunemad får noget valg?
Såe - når du bliver gammel og ikke kan lave din mad selv - får du noget valg?
Når/hvis du bliver indlagt på sygehuset - får du noget valg?
Hvad med ungerne i "kommunal madordning" - får de noget valg?
Stoler på du på den restaurant du spiser på - tror du virkeligt at du får et reelt valg?
Og tror du virkelig, at du har et 100 procent valg når du står ved køledisken,
uanset prisen du er villig til at betale?
tilføjet af

Betal, hvad det koster

at producere ordentlig mad.
tilføjet af

På den anden side

så er det vel godt, at der ikke går gode proteiner til spilde?
Socialkammeratens ærinde? Tja, han passer vel bare sit stemmekvæg?
tilføjet af

hellere klister

end dyreplaget kød fra halalklaphatten.
tilføjet af

der er ingen...

der tvinger det ned i halsen på jer! Det vil blive tydeligt markeret hvad kødet er, og på den måde kan man nemt undgå det, hvis man vil.
Jeg har personligt tænkt mig at undgå det, på samme måde som jeg undgår f.eks Jaka bov. Dermed ikke sagt at jeg ønsker Jaka bov gjort ulovligt. Der må jo være nogle i det ganske danske land der spiser det (selvom jeg aldrig har mødt en...)
tilføjet af

Har det aldrig strejfet dig

at der kan fuskes med det, ligesom med det øvrige madsvineri?
Så må et forbud da være at foretrække eller hur?
tilføjet af

Det var vist præcist hvad dulkis skrev

Nogle mennesker vil i gå så langt, at de skader sig selv, for at undgå noget ikke eksisterende, fordi de heller ikke undersøger denne side af sagen.
Man spekulere jo på om det er mangelende evne.
tilføjet af

Nu er det jo sådan

at Dansk Supermarked og Coop har meldt ud, at de IKKE vil føre kød som er sammensat med hjælp af thrumbin så mon dog det bliver så slemt ??
En anden ting er, at man let kan se på et stykke kød om det er sammensat da fibrene ikke vil vende samme vej i sådan noget, jeg tvivler på at producenterne vil have et antal mennesker til at stå og vende kødstumper manuelt, thrumbin får vi i os hver gang vi spiser kød, det er jo et naturligt enzym som er i blodet hos dyr så helt undgå det kan man nok ikke.
Selv vil jeg ikke købe klisterkød, jeg er villig til at betale for gode råvarer, men overordnet er danskere flintrende ligeglade med hvad de putter i munden, blot det er billigt, sørgeligt men sandt.
Se dig for når du køber kød i fremtiden og betal hvad det koster at købe kvalitet, et velsmagende stykke kød af god kvalitet koster mere end det ikke så gode, men man behøver ikke en bøf eller kotelet på 400 gram, hellere lidt mindre og så det er topkvalitet.
Det er jo også sådan, at hvis man køber de bedste råvarer, kræver det ikke en mesterkok at tilberede et godt måltid, mens det nærmest kræver en troldmand at få dårlige råvarer til at smage godt.
Ernst
tilføjet af

ved godt

det ikke er farligt men det er ikke noget jeg vil tygge på
tilføjet af

heldigvis kan man selv vælge

Det skal stå på pakken hvis det indholder dette !
Til jeres orientering er enzymer ikke helt nyt i fødevare branchen.. feks når kød skal *modens kan man anvende det til at sætte lidt fart på processen!
En som mig selv der har en gastronomisk baggrund, kan se uendelige muligheder med dette produkt, men om det var noget jeg gik og manglede ... nej slet ikke !
* ( Når et dyret er dødt, bliver dens kød helt hårdt og stift, og skal hænge fra få dage til flere uger før kødet er mørt, det er enzymer i kødet som går ind og blødere kødet op, og det er helt naturligt, det er i denne periode at kødets mør hed bliver fastsat )
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.