6tilføjet af

Wok

Hej allesammen.
Søger en masse lækre, nemme og billige opskrifter på wok-blandinger. Altså, opskrifter, hvor man selv blander ingredienserne - ikke de der færdiglavede.
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Mvh Pigen...
tilføjet af

På Sol.dk's...

...forside er det et link "Mad & Vin" - derfra er du blot endnu et klik fra henved 30 wok-opskrifter.
Tager du en googlesøgning på "wok, opskrifter" så vil du på 0,36 sekund have links til andre ca. 23.500 henvisninger.
God fornøjelse.
tilføjet af

et andet link til wok retter

https://www.opskriftindex.dk/wok
i det felt der kommer frem skriver du bare wok så finder du massere af retter
God fornøjelse
tilføjet af

Nemt

Det er meget nemt. Tag forskellige faste grønsager (gulerødder, kål, pastinak, persillerod, selleri, løg, squash...hvad du nu har) og skær dem i tynde strimler (lidt større end tændstikker) og steg dem i wokken. Evt. sammen med hakket hvidløg, finthakket chili og strimler af kalkun eller andet kød.
tilføjet af

frit valg

Wok er noget af det letteste mad i verden.
Alle grønsager kan bruges. De skal bare skæres i små stykker. Med hensyn til kød kan du bruge fjerkræ, oksekød, svinekød eller fisk det skal bare igen skæres ud i små stykker. Rejer er også en god ting men det skal bare puttes i til sidst ellers bliver de seje. Når jeg laver Wok kan jeg finde på at putte kogt nudler eller lidt pasta i. Det giver det lidt mere fylde. Hvor meget eller hvor lidt stærkt du vil ha' det bestemmer du også selv. Der skal bruges olie til at stege i. Så steger jeg grønsagerne i lidt af gangen. Det jeg har stegt tager jeg fra. Kødet steger jeg også for sig selv, og når det hele så er stegt putter jeg det tilbage i gryden og varmer det godt igennem. Det er først der at jeg kommer rejer i hvis det skal med i rette. Når du starter så put hvidløg i fra første trin men det må ikke blive brændt. Du kan også vælge at putte hvidløg og olie i en lille skål og lade det trække i et par timer inden du går igang med at lave selve rette. Du skal hele tiden arbejde i retten så det ikke brænder på eller bliver for mørt for så forsvinder selve smagen i det. Du kan vælge selv at krydder retten eller man kan købe færdig lavet marinader som også er godt.
God appetit. :-)
tilføjet af

HUSK NU..

naar du arbejder med en wok - saa gaar det alsaa rigtig hurtigt - saa det nytter ikke noget at skare
og snitte naar du er begyndt at arbejde med woken..
Det hele maa vare skaaret ud og klart - koedet in samme tykkelse - saa det kan blive fardig-stegt paa samme tid..saa alt maa vare klart paa forhaand i smaa skaale..
og saa skal woken vare rigtig varm foer du kommer olie og hakket hvidlog i - saa er det kun sekunder til du putter det andet ind..
Der er alsaa ting som man maa fardig koebe - det faas i smaa flasker ogsaa - det er jo kun faa stank man skal bruge - fish sause / oysters sause / soy sause - an sjask med fish sause flaske til stort set alle retter med koed - oysters sause til groensagerne - brug ikke salt, da de sause er meget salte.. kyllingekod er det nemmeste at arbejde med
det kravet kortere tid..og glem nu ikke at bruge
lidt coconut-milk til kodretter - bare en smule..
Bon Appetit mon ami..
tilføjet af

Sådan undgås en maveforgiftning

Når du siger wok, siger jeg vaks!.
Det er nemmelig rigtigt, at wok-mad er fødemidler, hakket ned til atomstørelse. Husk lige venligst i den forbindelse, at holde knald skarpe skodder mellem den mad, der skal på wok´en, og den salat, der skal i salatskålen. Det gælder ikke bare ingredienserne, men også den hardware, der bruges under forarbejdelsen. Kød sit spækbræt, knive, skåle og hvad ved jeg.., og tilsvarende med de fødemidler, der ikke skal hilse på varmen - salater m.v. - husk det for h......!
Sådan ender måltidet godt. Hvis ovenstående følges, er der ingen grænser for hvad man kan slippe godt afsted med, i et rygende køkken!
Bon apetit.

ospækbrædderne adskilt, da der her ligger en potentiel maveforgiftning.
Al hardware ifm. wokmad for sig, og salat (un-cooked) for sig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.