20 døde sidste år!
20 døde sidste år og mellem 5.456 og måske op til 110.000 mennesker blev syge.
Og Forbrugerminister Lars Barfoed vil overveje at gøre noget ved det!
Flink mand, ham Lars Barfoed, så vil jeg overveje om jeg gider stemme på de Konservative, hvis jeg overlever til det næste folketingsvalg.
Der findes markant flere farlige bakterier som salmonella og campylobacter i importeret fødevare end i dansk, og man opfordrer Fødevarestyrelsen og politikerne til at gøre mere for at beskytte forbrugerne.
For eksempel er importen af fjerkræ de sidste par år steget med 56 procent. Samtidig tager myndighederne markant færre kontrolprøver af udenlandsk fjerkræ end af dansk, men i de prøver, der bliver taget, finder myndighederne groft sagt ti gange så ofte salmonellabakterier i de importerede kyllinger som i de danske.
Det siger sig selv, at hvis importen stiger, og der er væsentligt flere farlige bakterier i udenlandsk kød end i dansk, ja så vil flere danskere blive syge, og flere vil dø,
Myndighederne registrerede sidste år 5.456 mennesker herhjemme, der var blevet syge af at spise mad inficeret med salmonella og campylobacter. Men myndighederne regner med, at det reelle tal er langt højere - måske helt op til 110.000 mennesker.
Zoonosecentret vurderer, at mindst en fjerdedel af dem, der sidste år fik salmonella, blev smittet gennem importeret kød. Samtidig er antallet af salmonellainfektioner for første gang i flere år stigende, hvilket Zoonosecentret også mener skyldes importeret kød.
Derudover vurderer Statens Serum Institut, at cirka 20 er døde af salmonellaforgiftning herhjemme sidste år - og at en del af disse dødsfald skyldes importeret kød.
»Det er nødvendigt, at Danmark stiller større krav om sikkerhed gennem for eksempel EU«, siger overlæge på Statens Serum Institut Kåre Mølbak.
Forbrugerminister Lars Barfoed (K) henviser til, at han blandt andet har sat nogle kontrolprojekter af udenlandsk kød i gang. Alligevel bøjer han sig for kritikken. »Hvis eksperterne råder mig til at tage flere prøver, så vil jeg naturligvis overveje det«, siger han.
Og Forbrugerminister Lars Barfoed vil overveje at gøre noget ved det!
Flink mand, ham Lars Barfoed, så vil jeg overveje om jeg gider stemme på de Konservative, hvis jeg overlever til det næste folketingsvalg.
Der findes markant flere farlige bakterier som salmonella og campylobacter i importeret fødevare end i dansk, og man opfordrer Fødevarestyrelsen og politikerne til at gøre mere for at beskytte forbrugerne.
For eksempel er importen af fjerkræ de sidste par år steget med 56 procent. Samtidig tager myndighederne markant færre kontrolprøver af udenlandsk fjerkræ end af dansk, men i de prøver, der bliver taget, finder myndighederne groft sagt ti gange så ofte salmonellabakterier i de importerede kyllinger som i de danske.
Det siger sig selv, at hvis importen stiger, og der er væsentligt flere farlige bakterier i udenlandsk kød end i dansk, ja så vil flere danskere blive syge, og flere vil dø,
Myndighederne registrerede sidste år 5.456 mennesker herhjemme, der var blevet syge af at spise mad inficeret med salmonella og campylobacter. Men myndighederne regner med, at det reelle tal er langt højere - måske helt op til 110.000 mennesker.
Zoonosecentret vurderer, at mindst en fjerdedel af dem, der sidste år fik salmonella, blev smittet gennem importeret kød. Samtidig er antallet af salmonellainfektioner for første gang i flere år stigende, hvilket Zoonosecentret også mener skyldes importeret kød.
Derudover vurderer Statens Serum Institut, at cirka 20 er døde af salmonellaforgiftning herhjemme sidste år - og at en del af disse dødsfald skyldes importeret kød.
»Det er nødvendigt, at Danmark stiller større krav om sikkerhed gennem for eksempel EU«, siger overlæge på Statens Serum Institut Kåre Mølbak.
Forbrugerminister Lars Barfoed (K) henviser til, at han blandt andet har sat nogle kontrolprojekter af udenlandsk kød i gang. Alligevel bøjer han sig for kritikken. »Hvis eksperterne råder mig til at tage flere prøver, så vil jeg naturligvis overveje det«, siger han.