jeg har for nylig meldt mig syg for at have en jobsamtale i en anden by med et andet firma, end det jeg p.t. er ansat ved.
hvad kan der egentlig ske, hvis ens chef finder ud af, at man ikke har været syg? Det højeste de kan gøre er vel at fratage lønnen fra en for den dag?
Hvad gør I andre selv mht. undskyldninger for ikke at komme på arbejde, hvis I skal til jobsamtale ved en anden virksomhed?
tilføjet af Mig.
Bed om fri
Hvorfor be'r du ikke bare om fri?
Rager da ikke chefen hvad du skal bruge din fridag på.
Ved sgu ikke hvad der ville ske hvis han fandt ud af det.
tilføjet af vilader
vi lader som ingenting
vi holder kæft om "sygedagen", venter nogen dage...og så siger op!
tilføjet af dulkis
Det undre mig du spørger
- hvorfor i alverden bærer du dig sådan ad? Tag en fridag og betal den selv. Er du i opsagt stilling, har du ret til fri til jobsamtaler. (selvbetaler) Er du ikke opsagt kan du vel afholde en normal fridag eller købe en, hvis du ingen har tilbage på den her tid - og ordne hvad der skal ordnes?
- Hvis jeg, som arbejdsgiver, opdagede, du meldte dig syg, og jeg iøvrigt var træt af dig, så fik du en bortvisning med pjæk som begrundelse. Hvorfor skulle jeg betale din fridag? Det er inddirekte tyveri - uanset hvordan du vender og drejer det.
- Jeg har iøvrigt aldrig selv været bleg for at fortælle, jeg skulle have fri til jobsøgning, men så er der også gået en diskussion forud omkring, hvad jeg var utilfreds med, der hvor jeg var ansat.
tilføjet af intetforslag
er i travl periode
Grunden til at jeg ikke bare kan søge en normal fridag og lade som ingenting er, at jobsamtalen foregår i en meget travl periode på arbejdet, så der er ingen chance for, at chefen vil sige ja til en normal fridag i denne tid.
Så du siger det bedste er bare at lægge tingene frem, som de er, for chefen?
tilføjet af ETTENNA
SYG FOR AT GÅ TIL JOBSAMTALE
UMORALSK VIL JEG KALDE DET- BED OM EN FRIDAG - JEG HAR EN KOLLEAG DER HAR GJORT DET SAMME
UHELDIGVIS FOR HENDE RINGEDE HENDES KOMMENDE CHEF FOR AT FÅ INFORMATIONER - JEG ROSTE HENDE MEGET VAR FLINK OG MEG🙁ET DISKRET - HUN FIK IKKE JOBBET ER NU SYGEMELDT I 4 UGER - BLIVER HUN FYRET,JA SELVFØLGELIG.
tilføjet af gubbi_the_great
tryk på
den tast ude i venstre side af tasteturet hvorpå der står "Caps Lock"...
tilføjet af vichri
Enig..
Hun skulle have bedt om en fridag. Ingen tvivl om det. Men hvorfor er det lige at du RÅBER så meget?
vichri
tilføjet af vichri
LOL
🙂🙂
vichri
tilføjet af i stjæler
i stjæler
nu stjæler i selv vores feriepenge, når i kan komme til det, så det går vist lige op..ik...
tilføjet af pawwow
Reglen!
Har funktionærer ret til frihed med løn i forbindelse med indkaldelse til ansættelsessamtale i et nyt job hos anden arbejdsgiver?
SVAR:
Funktionærer har ret til frihed til jobsøgning, men kun på de betingelser, som er anført i funktionærlovens § 16, som lyder således:
§ 16. Efter at funktionæren har afgivet eller modtaget opsigelse fra tjenesten, skal arbejdsgiveren - uden afkortning i lønnen - give ham den nødvendige fritagelse fra arbejdet til at søge anden beskæftigelse. Funktionæren skal herunder tage tilbørligt hensyn til arbejdsgiverens ønske om, at arbejdssøgningen lægges på det for virksomhedens arbejde gunstigst mulige tidspunkt.
Funktionæren skal underrette arbejdsgiveren om, at han eller hun ønsker at få fri til at kunne tage den pågældende jobsamtale. Arbejdsgiveren har ikke krav på at få oplyst, hvor jobsamtalen skal finde sted.
Reglen gælder, uanset om det er funktionæren eller arbejdsgiveren, der har opsagt ansættelsesforholdet. Den gælder derimod ikke, hvis funktionæren er i en uopsagt stilling.
tilføjet af ebh
opsagt stilling = fri til jobsøgning MED løn
hej Dulkis,
om man er opsagt eller har opsagt sin stilling har man jf. funktionærloven ret til fri MED løn til jobsøgning (herunder do. samtaler).