Jeg skal i julen have gæster til bøf stroganof og kartoffelmos.
Er der nogen der har en god ide til hvad man kan servere som tilbehør? Jeg synes grøn salat er for kedeligt.
tilføjet af Mis hammer
Ingen tilbehør
Hvis du skal noget, så bag et godt bondebrød, sådan et der er lidt klægt i midten.
Det ville jeg sætte pris på🙂
tilføjet af miiiisen
hvad med
noget broccoli?
tilføjet af Madøret
Bagte rodfrugter
Pastinak, porrer, rødbeder og gulerødder. Selleri smager for meget igennem og lader ikke Stroganoffen komme til sin ret. Men til andre retter er en blanding med både selleri og rødbeder også herlige.
Beregn en halv pastinak og en hel gulerød, en halv rødbede samt en hel porrer pr. person
Skræl og skær pastinak i firkanter ca 1x1. Gulerøderne skæret blot i 1½ cm tykkelse porrerne renses og skæret i 3 cm tykke skiver. Toppene skylles meget grundigt og skæres i så tynde strimler (på tværs) som du kan. Læg dem til side
Læg grønsagerne (minus de strimlede troppe) i et ildfast fad, hæld lidt olie over og vend dem deri. Kryd let med salt og peber samt basilikum. Sæt dem i en varm ovn (200 grader) i 20 min. Drys de strimlede toppe over og lad blandingen få 5-10 min yderliger. Hak lidt bredbladet persille til garnering.
De smager herligt og er mere vinterlige end en grøn salat. Egner sig fremragende til kartoffelmos. 🙂
tilføjet af anonym
uhm
Det lyder lækkert. Det skal jeg prøve. 🙂
tilføjet af ara
Stroganoff er en klassisk ret
så jeg ville nok servere bønner eller broccoli og enten rønnebær-eller ribsgele til.
tilføjet af Værtinden
Lige et spørgsmål..
Jeg tror det vil passe rigtig godt til. Toppene er det = rødbederne?
tilføjet af Hans-Jørgen
Stroganoff
Stroganoff,var Løjtnant i den russiske hær,og han opfandt denne ret,fordi han ikke havde nogen tænder.Retten er oprindeligt lavet af oksemørbrad fordi denne er så mør den kan spises uden tænder.Den serveres med kartoffelmos (hvorfor mon?)
Det er synd og skam at give rodfrugter og broccoli (fri os for broccoli 0g minnimajs)De ingridienser der er i den oprindelige ret er fuldt ud rigelige