7tilføjet af

culotte eller oksefilet med fedtkant

😮 hjælp - Hvad er bedst culotte eller oksefilet med fedtkant? Vi får gæster nytårsaften, hvad er det bedste kød af disse to, at servere?
tilføjet af

Culotte

er bedst. På en oksefilet ligger der en sene hele vejen neden under fedtlaget hvilket gør at den trækker sig sammen ligesom en elestik der e rfor kort
tilføjet af

Så må jeg spørge dig

Hvad er bedst frikadeller eller karbonader.
Og så igen. Det kommer også an på - hvis det kun er de to muligheder - hvilken slagter du handler med. En culotte kan være en himmerrigsmundfuld, men hold da kæft hvor er det tit marenmalkeko, der er brugt.
http://bbqtv.23video.com/video/586460/oksefilet-med-fedtkant-og
tilføjet af

Oksefilet - selvfølgelig....

- og lad nu være med at købe ind i det lokale supermarked - det er som regel en samvittighedsløs klamphugger der er ansvarlig for det halvgamle sul der bliver smidt i montrene - og tryllet rundt med i ugens løb..
Find den gode slagter....
- fedtkanten/hinden - som mocafe omtaler, den skærer du forsigtigt af langs med kødet med en skarp kniv.
Riv så fedtlaget af den seje hinde, fedtlaget lægger du tilbage på kødet, bare løst ovenpå - skidt med om det går i flere stykker.
Krydr stegen, smid den i en supervarm ovn i 10 min. - skru ned til 180 og steg til kernetemp. på ca. 65 (alt efter smag og behag)
Sådan!
Velbekomme!
tilføjet af

Oksefilet til mig - tak

Man ridser den jo bare, som han gør på videoen og du kan da se, den ikke er "trukket". Der er også mere smag i den ved 58 end ved 65, hvor den må anses for gennemstegt.
tilføjet af

Bor du i Århus området

Så gå en tur i bazar Vest. Der ligger en slagter, der udelukkende handler med limousine kvæg. Jeg har aldrig fået så gode stykker kød her i landet, som dem jeg kan købe der og hans priser, må man sige, er yderst rimelige.
tilføjet af

Bare jeg boede der

Ufatteligt vi skal nøjes med det elendige kød. Jeg købte hos den "rigtige slagter", troede at der kunne jeg være sikker, men nej, elendigt. Det er slut. Jeg køber ikke det kød mere. Det har ikke hængt længe nok, hvis det overhovedet har hængt.
Hvorfor skal vi dog nøjes. Når vi har været i udlandet har vi fået de dejligste møre bøffer. Jeg ved godt mange mennesker har vænnet sig til at spise sejt, dårligt kød og tror, sådan skal det være. Jeg har været inviteret ud og måtte sluge kødstykker, de var umulige at tygge. Vi burde lave et oprør. Her i danmark spiser vi kød, som de ikke vil kendes ved i resten af europa.
Men unge mennesker er vel efterhånden hjernevasket. De tror mad skal smage sådan. Grøntsager, alt mad er af en dårlig kvalitet. Og når vi andre er døde har de frit slag til at komme af med resterne her, som ingen andre vil have.
tilføjet af

du har et sært forhold til viden

karbonader er lavet af halv kalvekød og halv tam grissebasse kød.
culottesteg er meget vanskelig at skære ud, fordi man skal vide nøjagtigt i hvilken retning fibrene går, ellers får man skåret nogle frygtelig seje skiver kød.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.