Langt hovedparten af os alle finder jo frikadeller som værende en dejlig spise.
Hører du til dem som tager udgangspunkt i hakket svinekød, eller er du en af dem der tyr til hakket kalv/flæsk?
Der er ’udgaver’ hvor man tilfører vand, mælk, danskvand, rasp, hvidløg m.v.
Men hvad er hemmeligheden bag dine ”Deller”…?
Madglad hilsen fra *FedeBritt* - der håber at blive taget seriøs til trods for navnet
tilføjet af Anonym
svar om deller
Vi har invisteret i en bog der hedder frikadellen, her er både opskrifter på en "gammeldags" frikadeller af svinekød og derudover er der masser af gode opskrifter med økse, lam m.m. Vi prøver os frem og skriver ud fra opskrifterne om de var gode eller ej.
Min hemmelighed ved gammeldags frikadeller er at jeg bruger: svinekød, mel, æg, mælk, salt, peber og lidt paprika
VH
en madglad
tilføjet af djdaddy
hakket svinekød og
en ordenlig klat senep
tilføjet af PhM
En teske bagepulver ...
... får frikadellerne til være lette og luftige og det virker smagsfremmende, så den gode kalv/flæsk og de hakkede løg og krydderierne bedre kommer til deres ret. Og så skal de ikke være for store - hellere flere små....
... nu bliver jeg sulten !! :o)
tilføjet af simon-says
Bagepulver?
Det har jeg aldrig hørt om før!
- Hvilke krydderier kommer du i?
*FB*
tilføjet af simon-says
Sennep?
Hvad gør det ved frikadellerne?
- Hvilken type sennep bruger du?
*FB*
tilføjet af simon-says
En frikadellebog?
Tusind tak, den vil jeg da prøve at se om biblioteket ikke har til udlån!
*FB*
tilføjet af PhM
rydderier til grill...
... er gode men ellers hvad der er i huset og forsigtig med ikke at over-krydre. Selvfølgelig også salt og peber og en (hønse/okse-)bouillon er også godt.
tilføjet af PhM
Der'smut et "K"..
.. om ikke andet så brug denne rettelse i statistikken.
tilføjet af BAMSEDRENGEN
TILTALE
STEG DU BARE DINE FEDTDELLER SÅ BLIVER VI FRI FOR DIG I MANGE ÅR
tilføjet af BamseLine
Såså BBB= BabyBamseBoy
har du fået tænder eller har du bare ondt for tænder :-(
tilføjet af djdaddy
Sennep
det giver en go smag i deller jeg bruger Fransk dijon sennep nam nam
tilføjet af Frikadellens flugt over pla...
Jeg laver frikadeller
ligesom min mor gjorde det, da jeg var barn. Min mor's frikadeller er Danmarks bedste deller, og smager som en drøm.
Vi bruger fedtfattigt skinkefars, MEGET LØG, æg, mel, salt, peber og KNORR AROMAT. Det smager godt, at komme KNORR AROMAT i farsen.
Jeg plejer at stille farsen i køleskabet ca. 1 time inden de skal steges. De skal steges så meget, at de bliver mørke og sprøde.
Yndlingstilbehører til dellerne: stuvet hvidkål, spidskål, blomkål, kartoffelsalat eller kartofler med brun sovs og rødkål.
Til frokost eller i madpakken, er deller på rugbrød med rødkål eller rødbeder også godt.
Frikadeller med spaghetti og ketchup eller tomatsovs smager også skønt.
Frikadeller kan laves på mange forskellige måder, og man kan bruge forskellige slags tilbehør.
tilføjet af simon-says
I know
Takker dig.
*FB*
tilføjet af simon-says
Hej *DjDaddy*
Jeg prøver med et lille "skvat" sennep ved næste omrøring, ~...mange tak!
*FB*
tilføjet af simon-says
Superb
Takker for dit svar.
*FB*
tilføjet af djdaddy
bare i orden FB
:-)
tilføjet af Frikadellens flugt over pla...
glemte mælken
jeg glemte at nævne, at jeg også bruger mælk i frikadellefarsen. De bliver sikkert tørre og hårde, hvis der ikke kommer noget væske i.
Hemmeligheden ved mine frikadeller er KNORR AROMATEN, hvor jeg kommer ca. 1-2 tsk. pr. 500 gram fars.
Mange danskere kommer kun salt og peber i, til danske frikadeller, men Knorr Aromat giver det et ekstra pift til smagen, hvilket jeg synes giver nogle gode velsmagende danske deller.
Hvidløg hører ikke hjemme i danske deller, men mange lande har deres egen måde at lave deller på, f.eks Græske frikadeller, de kommer vist hvidløg og fetaost i. Så deller kan laves på mange måder, og man kan også bruge hakket kalkun, hvis man ikke må spise svinekød for "Gud".
Prøv at kigger i Alletiders kogebog.dk, der findes et hav af opskrifter på deller.
God appetit