Det skyldes ikke de skrappe danske regler for anvendelse
af gødning, men landmændenes udpining af jorden. For i
gamle dage lagde de jorden brak hvert andet år, men
det har de ikke råd til. Fordi jordskatterne er blevet
for høje.
Statens alt ødelæggende grådighed, er med til at ødelægge
naturen, miljøet og dansk økonomi.
tilføjet af Kraksimus
læste det godt
men i den artikel stod der at bla. tyske landmænd måtte anvende mere gødning end danske landmænd.
Det er da tragikomisk at vi saver den gren over vi selv sidder på :)
I EU kan Danmark ikke forbyde andre landes landmænd at bruge gødning og de kan heller ikke forbyde importen heraf. Derfor er lovgivningen aldeles overflødig og tumpet.
Igen et fornemt eksempel på det stigende formynderi i den lille lodne stat :)
tilføjet af Læser
Vi har ikke godt af alt det hvedebrød
Jeg er lagt mere bekymret for byg. Hvad skal vi brygge øl af, når det bliver for varmt til at dyrke byg?
tilføjet af Dduck
Det behøver det ikke at være...
Der findes allerede nu andre alternative hvedesorter som kan dyrkes, og såfremt landbruget kunne få øjnene op for at den vekseldyrkning og braklægning som var almindelig førhen rent faktisk virker, så kunne de komme langt...
Indrømmet, udbyttet vil formodentlig blive en smule lavere indtil forskning har givet os nogle helt optimale hvedesorter.
Det er så op til os forbrugere at støtte op om landbruget og købe danske produkter og samtidig stille krav om at miljøet ikke skamrides af forkert tilskudspolitik og profitjagt.
Det er sq en mærkelig indstilling at have, brug nogle flere kemikalier og ødelæg miljøet endnu mere end hidtil.
Det ender vel med at vi kan eksportere vores grundvand som højeffektivt kunstgødning 😉
tilføjet af pouljoergensen
Der er ældre sorter med samme
Protein indhold, men som ikke kræver kunstgødning, de giver bare et mindre udbytte i fold.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen