Min kæreste og jeg elsker fisk, men det er jo desværre ikke helt billigt på trods af at vi har vand næsten hele vejen rundt her i lille DK. Vi forsøger at købe når det er på tilbud men det bliver let det samme igen og igen og er stadig meget dyrt. Vi er nød til at benytte os af supermarkederne for der er ingen fiskehandlere i nærheden.
Sej-filet er ret billige i forhold til andet fisk men jeg har bare aldrig fået sej som smagte godt. Mine forældre laver det tit men det smager rædsomt og derfor har jeg aldrig købt det, men jeg tænker om der mon ikke er nogen der har en god opskrift til hvordan man kan tilberede en lækker sej?
(Jeg ser forresten også tit noget der hedder "pengesius" men hvad er det egentlig?)
Alle andre forslag til billige fiskeretter er mere end velkomne.
Med venlig hilsen
Cille
tilføjet af nybo36
fisk
angående"pengesius" så går du på Google og søger på pangasius så kommer der en masse om fisken og opskrifter. Google er god at søge mange forskellige oplysninger i.
held og lykke fra nybo36
tilføjet af kogekonen
et seriøst svar!
hejsa
Jeg arbejder i et køkken, og der laver vi sej-file! du kan enten panere dem i æg og rasp (kom altid salt-peber og evt paprika i raspen) og stege dem på panden, men du kan også købe et lille gl. (eller lave det selv) grøn eller rød pesto, smøre det ud over fisken, og ind i ovnen i 10 min v/ 200 gr. så er de fine.
pengesius er en hvis fisk, der lever på dybe vande, mener jeg. smager ligesom en sejfile, men er lidt finere i kødet. (har lige købt en pakke af slagsen i fakta til 17 kr)
mht sej-fileen, så kan den også kommes i en gang staniol med fintsnittet grønsager, især porrer, hen over, og så ind i ovnen eller grillen og dampes.
håber du kan bruge nogen af disse forslag.
mange hilsner Vibeke
tilføjet af fruppe
Giver Dig ret
Jeg har prøvet sej med en masse krydderier og citron, men det hjælper ikke.
EU har fangstkvoter hvad der får prisen til at stige.
De billige norske kunstigt opdrættede laks er til at betale, men man bliver træt af dem i længden.
tilføjet af fruppe
Dejligt
Den med porrer og staniol kender jeg også.
Dog bruger jeg rødtungefileter, muuuuuuuums. [s]
tilføjet af tofly
pangasius
hedder også hajmalle og kommer vist fra Asien.Jeg læste et sted at det sundeste fisk for os nordboere er dem der er i vores egne vand. Måske pga. fedt/omega3 indholdet.
I hvertfald spiser vi meget fisk hos os, hamstrer når det er på tilbud, køber ofte i Bilka..nogle gange har de sidste salgsdato på laks så køber jeg hvad der er og smider det i fryseren.
En god opskrift ku være at lægge nogle sejfileter i et fad, komme porrer/evt revet gulerod over lave en sovs af hvidvin, karry og lidt kaffefløde og hælde over og komme det i ovnen.Dertil passer ris. Sejfileter ville nok også kunne bruges til denne opskrift på fiskenuggets http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LuQAOeJjDPEJ:www.fiskeri.no/Tema/Fiskenuggets.htm+fiskenuggets&cd=2&hl=da&ct=clnk&gl=dk
Enjoy :o)
tilføjet af Sæternissen
Fiskefilet i fad
Også jeg holder meget af fisk, og jeg foretrækker, at det smager af fisk, så panerede rødspættefileter er ikke lige min livret 🙂
Men et par gode opskrifter på fiskefilet i fad - sej eller torsk - kommer her: http://www.anesmad.dk/opskrifter/034.html http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/2304/Fisk-opskrifter/Fiskefilet-i-ovn
Det er lige så hurtigt som at hente fastfood, og det smager en del bedre og er meget sundere 😉
Torsk er dyrere end sej, men faktisk foretrækker jeg sej i ovnen, mens torsk er bedre på panden.
tilføjet af Cille '83
Mange tak
Jeg vil bare sige mange tak for svarene. Jeg vil prøve mig lidt frem🙂
tilføjet af fruppe
En lækkerbidsken
For nogle dage siden så jeg en madudsendelse på National Geographic hvor temaet var Vietnam.
Jeg fattede ikke meget da det gik for hurtigt, men jeg kan huske nedenstående med en-aller-andet lille flodfisk, i mangel af denne brugte jeg bare rødspættefilet.....også dyrt 😖 , men man lever kun en gang 😉
Fisken paneres i æg og kokosmel og steges i majs- eller solsikkeolie.
Lav en blanding af citronsaft godt med sukker og put chilipulver i, dette sættes på spisebordet til overhældning på fiskestykkerne.
Det var altså en mundfuld som de kloge siger, at smagen eksploderede i munden.
Tilbehøret var jeg så i tvivl om, jeg kogte blot nogle ris og dryppede med marinaden, men næste gang vil jeg svitse lidt eksotiske grøntsager i wokken samt prøve at lave klumper af "klisterris" som man jo bruger til Suchi.
tilføjet af fruppe
Panerede rødspættefileter ?
Dem kan man bruge til smørrebrød eller pommes frites.
Rødspætter smager bedst når de et stegt hele, helst i rugmel, og remoulade er tabu her !!