Jeg vil bare lige anbefale alle at købe støbejernsgryder, hvis i ikke ejer en i forvejen. De er simpelthen så geniale til at lave alt fra risengrød til gryderetter i..
Grunden til de er gode, er bl.a. fordi de er tykbundede, og derfor brænder retterne ikke så nemt på, og så holder de utrolig godt på varmen. så man kan fx slukke for komfuret, og lade retten stå og koge videre i gryden selv.
I kan læse meget mere her: http://kitchendeluxe.dk/en-gryde-er-ikke-bare-en-gryde-guide-til-valg-af-gryder/
tilføjet af fruppe
støbejernsgryder er geniale!
Hvem tvivler❓
Jeg har en lille stegegryde og en stegepande med glaslåg, begge Copco der ikke findes mere.
Stegepanden er strømbesparende da den klarer en del på eftervarmen, og den er lettere at holde ren end moderne grej.
tilføjet af flaks
støbejernsgryder er geniale!
Det er sjovt som ting går i ring.
Man kan netop se på et eller andet tv-shop. St gryder og pander med emalje på. Er i vælten igen.
Jeg går ud fra at fordelen ved de kommer igen. Er at de "nye" gryder og pander har non-stick-belægning. Men at denne vist nok ikke er så sund for os i længden.
Så det godt at støbejerns-gryder og emalje kan komme igen.
tilføjet af fruppe
støbejernsgryder er geniale!
Det er sjovt som ting går i ring.
Man kan netop se på et eller andet tv-shop. St gryder og pander med emalje på. Er i vælten igen.
Jeg går ud fra at fordelen ved de kommer igen. Er at de "nye" gryder og pander har non-stick-belægning. Men at denne vist nok ikke er så sund for os i længden.
Så det godt at støbejerns-gryder og emalje kan komme igen.
At jerngryder vinder frem ligger nok i at de er velegnede til den nyeste komfurteknik.
Men alle der har eller haft emaljegryder ved at retter med højt mælkeindhold brænder hurtigere på end i andre grydetyper.
De non stick emaljegryder i TVshop har jeg ikke meget fidus til, medmindre det er en ny type emalje.
tilføjet af anklageren
støbejernsgryder er geniale!
[quote="flaks" post=2669299]Det er sjovt som ting går i ring.
Man kan netop se på et eller andet tv-shop. St gryder og pander med emalje på. Er i vælten igen.
Jeg går ud fra at fordelen ved de kommer igen. Er at de "nye" gryder og pander har non-stick-belægning. Men at denne vist nok ikke er så sund for os i længden.
Så det godt at støbejerns-gryder og emalje kan komme igen.[/quote]
At jerngryder vinder frem ligger nok i at de er velegnede til den nyeste komfurteknik.
Men alle der har eller haft emaljegryder ved at retter med højt mælkeindhold brænder hurtigere på end i andre grydetyper.
De non stick emaljegryder i TVshop har jeg ikke meget fidus til, medmindre det er en ny type emalje.
Der er også en fordel, man ikke tænker så meget på.
Hvis man bruger jerngryder, får man et lille tilskud af jern i kosten.
Da man gik fra jerngryder og pander fik især gravide og kvinder, som menstruerer meget, et problem med jernmangel, men man kan selvfølgelig tage det som kosttilskud.
Det er dog nemmere at bruge jerngryder.