2tilføjet af

Er det så slemt at være kok?

Jeg er 24 år, og går i uddannelsesplaner. Jeg har en studentereksamen, og har i årene efter rejst en del, og arbejdet i udlandet på hotel og som guide. Jeg har også været i Beredskabsstyrelsen, og på højskole, for at få afklaret min uddannelsestvivl. 2 gange har jeg været på universitetet, og har også været tæt på at begynde på lærerseinariet, men det har bare slet ikke fanget min interesse... Jeg er virkelig i tvivl, og har slet ikke lyst til at læse en masse bøger længere - i hvert fald ikke pt.
Så i går kom jeg pludselig til at tænke på, at jeg før har overvejet at blive kok - og jeg tror stadig jeg har lysten. Jeg holder i hvert fald meget af at lave mad.
Men men men... der er jo alt det her med at arbejdstiderne er dårlige, dagene lange, branchen er hård, miljøet er stresset, lønnen skidt osv.
Men opvejet med, at det måske er noget jeg har lyst til, i forhold til så meget andet, så er det måske ikke så slemt.
Det er i hvert fald noget helt andet end en videregående uddannelse, og jeg tænker også lidt, at så får jeg ikke brugt min studentereksamen til noget... Hmm.
Hvad siger I?
Jeg tror i hvert fald at jeg er nødt til at lave noget, hvor der SKER noget.
tilføjet af

mit forslag

0du kunne lave katering?
måske dit eget firma0000
tilføjet af

Pyha

Ja, uddannelsen kan være hård, men det er også vigtigt at kunne give sig helt, to dages dårlig mad eller en madskribent der har fået det forkerte ben ud af sengen kan få en ellers god restaurant til at lukke.
Hvis målet er at blive chefkok eller åbne eget sted får man det så nogenlunde fredeligt da man så kun har selvkritik, det gælder forsåvidt alle der vil være selvstændige.
Jeg ved ikke hvad en kok tjener fast, men en populær aften hvor et selskab har befundet sig godt kaster jo sommetider gode drikkepenge af sig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.