Hvormeget sukker skal man have før man kan tale om at det feder? Hvad sker der hvis man ikke spiser sukkre overhovet - har man behov for sukker eller er sukker et overflødit produkt?
tilføjet af Nhs
Uden at være alt for klog ;-)
Jeg mener at man har et lille sukker behov, som så rigeligt vil blive dækket, uden man tænker over det.
Hvis man undgår sødesager, vil sukkerbehovet stadig blive dækket. Og blodsukkeret vil få lettere ved at forblive stabilt (Hvilket er godt).
Mvh
Nhs
tilføjet af Fitside
læs: at tabe sig...
Som der blev skrevet så er dit sukkerbehov fra naturens side meget meget lidt og det bliver rigelig dækket i den daglige kost (i vores hverdag nok mere end dækket).
Hvad angår hvornår det feder - så er det faktisk meget simpelt.
Din krop har en forbrænding på x antal kalorier pr. dag - dette tal kan stige hvis du dyrker fysisk aktivitet (altså du forbrænder flere kcal) - eller det kan falde hvis du eksempelvis er fuldstændig inaktiv. Dette tal kaldes ligevægtsindtag, altså det antal kcal du lige præcis kan indtage uden at tabe dig, og uden at tage på.
Tallet varierer fra person til person (både genetisk, men også udfra aktivitetsniveau) - man kan finde sit eget på normalt 2-6 uger hvis man ikke har prøvet det før.
Grunden til jeg nævner dette er at det er basalviden for at forstå hvorfor man tager på og hvorfor man taber sig, fordi det er faktisk meget meget simpelt.
Spiser du færre kalorier end dit ligevægtsindtag, så taber du dig - spiser du flere - så tager du på.
Derfor kan man ikke sige noget om mængden af sukker der skal til før du tager på uden at kigge på hvad man ellers spiser.
I princippet kan du spise alle dine kcal i sukker op til dig ligevægtsindtag uden at tage fedt på - dette vil dog helt sikkert ikke være hensigtsmæssigt, både pga blodsukkeret men også fordi du så vil mangle helt basale elementer som proteiner (som du skal have) og fedt (som du skal have).
En sidste ting til dem der skal tabe sig her til sommer - fedt er nødvendigt for kroppen, derfor skal man ikke lade sig fedtforskrække da kroppen faktisk forringer sin evne til at forbrænde fedt, hvis den ikke får tilført fedt - det er værd at huske.
Istedet for alle de mystiske kure jeg ser folk spørger til her i forummet, så ville jeg ønske at man istedet satte sig lidt ind i dette med at få styr på kalorierne, det behøver slet ikke være så kompliceret som mange tror det er, det jeg gør (jeg træner på højt plan og min kost er planlagt hele året) - det var at starte ud med simple retter hvor jeg kendte kcal antallet - og så langsomt udvidede jeg sortimentet. De første mange måneder levede jeg af 3-4 retter altid, da disse var de eneste jeg kendte indholdet af, men man får en gefuhl og en viden så til sidst tænker man ikke over det.
Dette er den eneste rigtige måde at gøre det på, jeg er ked af at sige det.
Nå jeg kom lidt vidt omkring her, men håber du kan tyde svaret alligevel :)
tilføjet af mandaabenraa
Sukker , er det virkelig et stort problem - ja åbenbart.
Du skal spise rugbrød , og blive stor og stærk. Rugbrød er sundt. Nu har de fundet ud af , at der er meget sukker i rugbrød. Gad vide om eksperterne snart ved , hvordan vi skal handle ind , og hvordan vi skal spise vores mad. Jeg kan godt huske da jeg var barn , vi fik noget god mad . Nu er det ikke andet end slankekure og forkert madlavning. Min mormor blev 95 år.... min oldefar det samme.
tilføjet af cstine
sukker (glukose)
Man har behov for sukker for at få energi til hjernen og kroppen i sig selv.......MEN der med sagt er det ikke nødvendigt at fylde sig med sukkerindholdig fødevare.....Spiser man fiberrigt...mange grøntsager, frugt og groft brød, kartofler og fuldkorns pasta og brune ris...Så får man dækket sit behov, da disse fødevare indeholder kulhydrater som omdannes naturligt i kroppen til glukose( en sukkerart) som man har behov for hvis man bibeholde et godt og sundt heldbred..
Tilført sukker har man dog ikke behov for, samt at det er det tilførte sukker som feder og er usundt.