Det står menuen på hos os (igen) og vi elsker det:-) Men et eller andet sted er det jo det samme man putter i olien hver gang af div. slags kød.
Men for at prøve noget nyt, er der nogle der har nogle gode forslag til hvad man ellers kan bruge både i gryden og ved siden af?
Godt nytår... og god jul sel'fø'lig:-)
tilføjet af skytsenglen
Blæksprutteringe!
Først og fremmest vil jeg sige til dig, at du ikke skal bede dine gæster tage det "fineste tøj på" ved fondue. Det skal renses kemisk til en pris, der let overgår prisen på tøjet.
Men prøv med blæksprutteringe, og kæmperejer.
Kun fantasien sætter grænsen.
Generelt skal fiskeprodukter have kortere tid - som frugter og grøntsager - end landgående kødprodukter!.
Jeg forstår, at du har erfaring.
Kan du så ikke lige dele ud til SOL´s læsere, så de har "et sted at starte fra".
Yes - jeg er også vild med fondue - og klæder mig på til sådan. (Desværre kan jeg ikke i SOL give billede).
tilføjet af mortilfire
ja tak, erfaring...
Hej!
Jeg vil gerne høre om erfaringer med børn og fonduegryder. Da jeg var barn var det noget FRYGTELIGT farligt....men, nu er jeg selv blevet mor, og mine egne fire små poder vil altså elske selv at komponere menuen nytårsaften med oksestykker, skinkekød, pølser, champignon osv. Men er det mon sikkert nok? Hvordan laver man det sikreste fonduegryde?
hilsen mortilfire
tilføjet af ruth-1
Struds er sagen
Aldi har pakker med strudsekød.
Det er fedtfattigt og smager udmærket.
DET er da en fornyelse.
Vel bekomme.
Hilsen fra Ruth
tilføjet af skytsenglen
Jeg glemte strudsen, Ruth!
Ja, struds er fedtfattigt, Ruth!.
Smager i retning af vildt/oksekød.
Ingen grund til bekymringer om børn og varme fonduegryder.
Børn i dag, har en reaktionsevne, der overstiger os oldinge. Det skyldes computerspil, der tuner børns reaktionsevne, langt overlegent os spejdere på 40+
tilføjet af cozey
tja...
De sikreste fondue-gryder er dem som er lavet specielt til det. De står fast iform af en bred bund, med en mindre åbning. Og så er de lavet af smedejern, så de vejer godt.
Jeg vil ikke mene at det er farligt for dine børn... du kan jo evt. lade dem vælge hvad de vil have, og derefter selv sænke det i fonduen.
Det farlige opstår hvis gryden vælter...
/helpo
tilføjet af Qvinden...
Tak..
For forslagene. Jeg vil prøve at forslå struds til det øvrige selskab;-)
Har du/i ikke nogle forslag til tilbehør andet end det sædvanlige grønne salat?
tilføjet af ruth-1
Hvidløgsflutes
god dressing- har tidligere brugt grundmasse som
creme fraice, mayonaise eller ymer rørt op med
enten paprika, karry eller hvidløg og sallt + peber.
det er det eneste, jeg kan komme i tanker om.