Jeg fandt en opskrift på hyben-vin, da jeg google ordet stødte jeg på hyben-portalen http://www.alt-om-hyben.dk - men jeg vil gerne vide om I har nogle opskrifter, så jeg kan sammenligne. Måske findes der nogle bedre opskrifter. Sidste år smagte jeg en sindsyg god hyben-vin, men jeg fik ikke opskriften. Hvad er jeres erfaring med at lave vin af hyben?
Har I eventuelle nogle opskifter?
tilføjet af vin bryggeren
ja da
skal lige finde dem frem i morgen og så taste dem ind her en rigtig god HYBENkradser som vier rigtig meget ved en lagring på ca 3 år
tilføjet af Lagermann*
Vin eller likør?
Hejsa landegreve
Sjove minder dukkede op ved dit spørgsmål. Jeg kender en som lavede hybenvin engang, men han er lidt svært at komme i kontakt med.
Han og et par kammerater lavede vin af hyben. I vores forældres kælder. Det de destillerede den med, lignede grangiveligt en Storm P tegning, and then some.
Resultatet var dog formiddabelt. Ikke vin, men snarere likør, da alkoholprocenten var temmelig høj. Det blev så fyldt på flasker, og en enkelt af dem stod i vort barskab i stuen. En aften vi så TV hørte jeg med ét et PLOP, og umiddelbart derpå løb der en rødlig flydende masse ud af barskabet. Moralen? Man skal passe gevaldigt på med den gæring 😃😃😃
Jeg hører gerne om din succes efter en opskrift, for det stads smager afsindigt godt.
Mvh Lagermann
tilføjet af Anonym
Teknisk set...
...kan man slet ikke lave vin af hyben, eftersom vin er gæret druesaft, men man kan lave hyben-brændevin.
Prøv at søge på google efter hyben og brændevin.
tilføjet af Phusker
Vin og vin
Man kan vist lave vin af næsten hvad som helst, men om det skal være lavet af druer for at det kan kaldes rigtig vin er da muligt.
Jeg hørte for år siden en udsendelse med folk der lavede vin af næsten alt der kunne gro på marker og i haver.
En af spidserne indenfor vin dengang smagte en af dem og roste den til skyerne indtil han fik at vide den var lavet på roer.
Så blev den dømt udrikkelig....
Såvidt jeg ved så skal de hyben der bruges til vin og snaps være de små spidse hyben og ikke de store som man normalt bruger til gele og marmelade.
tilføjet af Kyperen
nu ikke rigtigt
Vin kan laves af næsten alt organisk materiale, at vi i Europa ofte fejlagtigt anser druer som det enste man kan lave vin af er vores indgroede fordomme.
I nogle lande er ris meget brugt til at lave vin af, i andre appelsiner og citroner.
Vin kan laves af de fleste organiske ting og med rette bære betegnelsen vin, kun os dumme europæere der udelukkende anser druer for eneste brugbare til vin.