5tilføjet af

For gammelt oksekød, frossen

Jeg har noget øksekød, som jeg har haft liggende aller bagerst i min store fryser.
Mener det er ca. 1 år for gammelt. Kan det spises? Det har været frossen hele tiden.
tilføjet af

klart

Klart det kan spises... Meeeen jeg ville ikke gøre det.. og vil heller ikke anbefale ander det.. hvorfor risikerer noget?? så dyrt er kød da heller ikke vs dårlig mave....
Så ud og ned og shop.
Better safe than sorry.
tilføjet af

Hvad for noget kød

Som hovedregel er det sådan, at jo mere findelt kødet er, jo kortere holdbarhed. Og jo højere fedtprocent, jo kortere holdbarhed. Fedtet bliver simpelthen harsk.
Drejer det sig om hele kødstykker næsten uden fedt, kan du evt skære det ud og lave en gryderet, hvor det gennemsteges helt. Skulle så ikke indebære nogen sundhedsrisiko.
Er det hakket kød - så bare ud med det!
Hilsen Pus
tilføjet af

det kan da sagtens

bruges, hva tror du med eu kød ,det har somme tider lagt på frost i mere end 2år,det er bare mere mørt , så spis du bare, det sker der ikke en dyt ved ,
tilføjet af

Ja - med forbehold

Fedt begynder at tage afsmag af at have været frosset efter 3 mdr. Så hvis der er meget fedt i kødet, er det hundemad nu. Hvis der er en god bræmme "krølfedt" kan det skæres af inden tilberedningen.
Hvis det er hakket, skal det ud! Hakket kød har været i al for meget kontakt med ilt og kan ikke tåle at være frosset så længe.
Under alle omstændigheder smager det ikek så godt, som da du frøs det ned.
Gullash eller lignende sammenkogt og krydret er et bud på hvad du kan bruge det til
MVH
GL
tilføjet af

Tak for jeres svar. Det er hakket oksekød...

...så det lyder til at det skal smides ud, hvilket jeg vælger at gøre.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.