Det anbefales at tage et kursus i slægtsforskning. For begyndere selvfølgelig til at starte med. Det er nærmest punkt nummer 1.
Der er nemlig rigtig mange faldgruber og ting at sætte sig ind i. Og du skal kunne tænke dine overvejelser og fund ind i den tid og de regler, der var på den tid, de foregik i.
Desuden kommer man ikke uden om, at skulle kunne læse gammeldags skrift, for ikke at gætte sig frem.
Der er ikke noget ved et stamtræ eller en forskning, der er fuld af fejl. Også fordi det er meget tidrøvende.
Du kan evt. gå ind på Statens Arkivers hjemmeside
www.sa.dk og læse noget mere. Der findes også bøger om emnet. Deraf nogle, der overskueligt fortæller om de primære kilder som kirkebøger og folketællinger.
Når det er sagt, er det en meget spændende hobby, synes vi der dyrker den. 🙂
Det er spændende at finde ud af om familiefortællingerne holder stik, hvad de ikke altid gør, eller endelig løse nogle af de gåder, der opstår undervejs. Det er spændende at se et billede dukke op i et puslespil med mange brikker.
Forresten kan du jo også prøve at opsøge det nærmeste lokalhistoriske arkiv eller det arkiv, der er knyttet til det sted, din familie kommer fra. Og tag de oplysninger med, du har samlet på forhånd.
Det er meget forskelligt, hvilke mennesker du kan træffe der, da mange er frivillige, eller bare selv sidder og forsker, men adskillige steder er der god hjælp og inspiration at få.
Held og lykke.