21tilføjet af

Foie Gras - Stop mishandlingerne!

Kære læsere. Jeg har for nylig gjort en hårrejsende opdagelse omkring foie gras, som jeg gerne vil dele med jer. Foie gras burde forbydes og det skulle være sket for årtier siden, men det er ikke for sent at gøre en forskel.
Jeg har smagt foie gras et par gange, og jeg synes at det smager fantastisk godt. Jeg var ikke klar over hvad foie gras egentlig var og jeg var slet ikke klar over hvordan det laves. Jeg havde godt nok hørt at det var lavet af lever fra overforede ænder og gæs, men havde ikke tidliger taget særlig notits af den viden. Egentlig forestillede jeg mig bare en overvægtig and som havde fået alt det den ville ha at spise og derfor havde overspist. Naive lille mig, må jeg jo nok erkende...
Nu finder jeg ud af et Foie Gras fremstilles ved at tvangsfodre ænder og gæs med sindsyge mængder af mad flere gange om dagen. Denne udlægning er faktisk ikke engang kraftig nok til helt at fatte hvordan det foregår. Ænderne sidder i bitte små bure hvor de ikke kan bevæge sig eller slippe væk når fodermanden kommer og propper et langt metalrør ned igennem halsen på fuglen hvor igennem der bliver pumpet en blanding af korn og olie i en mængde svarende til 1/4 eller 1/3 af fuglens samlede vægt! Denne mængde er maksimum for hvad fuglen fysisk kan indeholde før den enten dør eller kvæles af den store mængde mad. Fodringer på denne måde sker flere gange dagligt i 2-3 uger i træk. Dødeligheden blandt foie gras ænder er 20 gange større end ænder der skal slagtes og sælges hele.
For et menneske på 90 kg ville det svare til at spise 49 kilo mad om dagen i 2-3 uger!!!!
Prøv at forestille dig hvordan man ville have det bagefter og det ville kun blive værre og værre indtil at vores lever satte ud, hvilket i øvrigt siges at være enormt smertefuldt.

Jeg viste heller ikke at foie gras faktisk er en lever sygdom der opstår når leveren bliver så over belastet at den stopper med at fungere som rense organ. Den syge lever vokser til 10 gange dens normale størrelse og dette gør at fuglen hverken kan bevæge sig normalt eller for den sags skyld leve normalt. Dens lille krop er fra start til slut i enorm smerte og mentalt er fuglen helt ødelagt da alle dens instinkter umulige at praktisere
Problemet med foie gras er et det betragtes som en Gourmet spise og at det er utroligt dyrt og derfor en eftertragtet specialitet på de bedste restauranter verden over, men det gør det IKKE OK!!! Foie Gras er det ultimative eksempel på hvor langt mennesker vil gå i at påføre lidelse til andre arter ene og alene for at vi skal kunne sidde og nyde noget der i bund og grund er HELT unødvendigt. Der findes SÅ meget andet lækkert mad der er fremstillet både økologisk og bæredygtigt og som kommer fra dyr der har levet en normal tilværelse for et slagte dyr. At mishandle 24 milioner ænder og gæs om året ene og alene af denne årsag er forkasteligt, umenneskeligt og ... (der findes dårligt nok ord)
Jeg vil inderligt appelere til at I alle besøger disse hjemmesider og ser med egne øjne hvad foie gras er og hvordan det laves. Jeg håber og tror på at I bagefter, lige som jeg, ALDRIG ville spise foie gras igen. Materialet er uegnet for børn. Spred det også gerne til familie og venner via email.
http://www.youtube.com/watch?v=1Ozws-u4xb0
http://www.goveg.com/feat/foie/
http://www.nofoiegras.org/
Jeg vil ALDRIG røre foie gras igen og jeg vil fra dags dato arbejde aktivt på at få folks øjne op for sandheden omkring denne delikatesse der pludselig giver en meget dårlig smag i munden når man kender hele historien.
Med venlig hilsen

Peter
tilføjet af

Det er

et indlæg der også var på banen for et år siden (ca), og at du først nu har opdaget, hvordan det "fremstilles", er din egen skyld.
Synes du skulle oversætte til fransk, og send indlægget til Frankrig, de er vel de eneste der kan gøre noget ved det.
tilføjet af

Velkommen til virkeligheden

Peter.
Det er grunden til at jeg aldrig kunne drømme om at spise det !!!!
Men de er jo slet ikke de eneste dyr,der lider al landens pinsler,så vi kan sidde og æde os halvt fordærvede......
Meld dig ind i nogle dyreværn org.
God påske.
Vh.Drude
tilføjet af

Tortur - ikke mishandling...

Foie gras kan ikke "bare" karakteriseres som dyremishandling - det er det rene tortur! Mishandling er det der sker i vores landbrug med køer, grise og høns. Behandlingen af ænderne ligger langt udover hvad noget menneske burde kunne se sig selv i stand til at gøre mod et dyr. Dyret lider frygteligt i hele deres livslængde og til ingen verdens nytte.
Hvis Foie Gras ikke kan forbydes, burde det kunne fremstilles anderledes f.eks ved hjælp af gen manipulation. Denne metode er jeg bestemt heller ikke tilhænger af med det er i det mindste ikke smertefuldt for de stakkels ænder.
Hvorfor er nogle mennesker så onde og andre så dumme og ignorante???
tilføjet af

der findes

faktisk foie gras uden tvangsfodring (sans gavage) - du kan købe det i superbrugsen. og så er det ovenikøbet billigere end den "ægte" vare.
tilføjet af

En ægte delikatesse

ville være Foie Gras fra gæs der blev tvangsfodret med Foie Gras.
Det undrer mig at franskmændende ikke har fundet på det endnu.
tilføjet af

forfærdelig

der findes ingen ord for denne mishandling....der er så mange dyr der lider i denne verden... se bare på indlæget her om fois gras... se på alle de dyr der flåes levende så du kan købe en jakke med pels krave til 200 kr....så du kan købe billige æg fra burhøns hvis fødder er groet fast i trådnettet pga de små bure....Jeg forstår slet ikke denne onde verden...jeg tænker flere gange i døgnet på alle de grusomheder, nogengange er jeg næsten ved at blive skør. Jeg bidrager til mange dyreværnsforeninger, men det er jo så lidt jeg kan gøre.
Hvor for er det i Danmark lovligt at importer fois gras, når det er forbudt at producere?????
jeg har aldrig smagt det, og kommer heller aldrig til det.
Vi har heldigvis et pænt stort landbrug med grise, hvor vi er meget selvforsynende med både kød, æg og grøntsager. Og det fra dyr som har haft det godt..
Men vi danskere er også dumme. De fleste vil gerne stoppe dyremishandling.... Men hvorfor køber man så ikke kødet direkte hos landmanden i gårdbutikken, som der er mange steder, hvorfor køber man æg fra burhøns - ja fordi de er billige - men kære forbruger tænk jeg om.... hvis i vil betale lidt mere for varen og køber æg på landet eller fra frilands høns, hvis i køber kød fra frilandsgrisen osv, ja så vil der blive flere og flere af de gode producenter og med tiden vil også disse vare blive billigere og det andet mishandling i landbruget vil dø ud lige så stille.
Lige en sidste kommentar til ham/hende der siger at det er mishandling der foregår i landbruget...det sker altså ikke i alle landbrug. Landbruget er et erhverv, og der skal tjenes penge, derfor bliver dyrenen selvfølgelig ikke behandlet som kæledyr....men derfor behøver de ikke blive mishandlet. Nogle driv er heldigvis landbrug så også dyrenen har det godt.
tilføjet af

Det er forfærdeligt som dyrene må lide

for menneskenes skyld.
En dybt rørt ftg.
tilføjet af

Faux foie gras

Kære Peter
Jeg deler fuldt ud din holdning til foie gras! Kig ind på www.youtube.dk og søg efter mamadenmark. Se nogle af mine "køkkenvideoer". Læg evt. en besked m. din e-mail adresse. Så kan jeg sende dig en opskrift på en "foie gras", som er lavet af kyllingelever og som ikke giver dig dårlig samvittighed eller opkastningsfornemmelser. Den er hamrende god og faktisk bedre end fransk foie gras. Kan også sende dig nogle fotos af proceduren og serveringsforslag. Mine gæster - og dem har jeg temmelig mange af - er VILDE med min "Birdie-nam-nam"! Så.... bare skriv, Okay? Hilsen fra Lena
tilføjet af

Altid 2 sider af samme sag

http://www.youtube.com/watch?v=ABeWlY0KFv8
Alt afhænger af kvalitet, vil du have foie gras der er lavet i gode forhold må man betale for det.
Foie gras kan godt laves på en skånsom måde
tilføjet af

wHAT

Hold nu din kæft mand, istedet for at du kæmper for ænder kæmp for dem der dør hverdag, har du ik noget at lave er der ik noget i verden som betyder mere end at tænke på Foie Gras, tag dig sammen og meld dig ind til dansk røde kors, eller noget i den retning, i stedet for at spilde din tid på en delikatesse, og jeg elsker foie gras, og foie gras bliver normalt laver med gåse lever, og de ænder som du snakker om er ikke hele ænder de er halvgåser og halvænder, og som du ved er en gås ret stor, derfor tror jeg godt at den kan tåle at spise meget, hvordan tror du man fodrer gåsene, ham tvangsfodrings manden kommer med en spise rør og så løber alle gåsene hen til ham for at blive fodret, så det har ik noget med tvang at gøre, det er noget med hjælp, hvis gåsene vil spise mere så lad dem spise mere, der rager ik dig en skid, FOIE GRAS FOREVER AHAHAHA
tilføjet af

Foie Gras smager godt

Tøs. Foie Gras smager godt, så selvfølgelig skal det spises. Hvad skulle man ellers gøre ved det? Pine ænderne uden grund?
tilføjet af

Foie gras

Tak, jeg skulle lige til at købe det, men det har du forhindret. Tak.
MVH Rex
tilføjet af

Foie Gras ....

er noget af det mest ulækre og modbydelige der findes, og som KUN spises af SADISTER som Sir.Roger Moore så ganske fint og rigtig udtrykker det. Godt at vi stadig er rigtig mange som støtter op om dyrene og deres velfærd, de er levende væsner som os selv, og da de jo ikke selv kan tale, må vi jo så tale deres sag.
Det bliver som regel spist mest af folk eller snopper fra de højere samfundslag, som mener, at alt fra det franske køkken er delikat, så det SKAL man da bare have, simpelthen bare snopperi, da de faktisk ikke aner hvad det er, som de sidder og kommer i munden, bare det er fransk. Har selv smagt det som yngre, uden at vide hvad det indeholdt, men efter at have fundet ud af hele baggrunden om denne ulækre spise, samt læst alt om disse dyrs frygtelige lidelser, har det ikke stået på menuen i vores hjem siden, og vi gør nu alt for at bekæmpe det.
De mennesker som stadig spiser Foie Gras, skulle virkelig selv prøve på deres egen krop, at gennemgå den samme modbydelige, grufulde, smertelige og frygtelige middelalder tortur, som disse uskyldige dyr gennemgår, bare fordi de vil have deres Foie Gras.
Man kan også finde rigtig meget her på nettet om dette emne. Og vær venligst med til at støtte op og forbyde dette forfærdelige svineri mod dyrene, tusinde tak.
Venlig hilsen
Anne Therese
tilføjet af

Tak Peter

Tak Peter for din nærmere uddybning af dette emne Foie Gras, som jeg har skrevet et indlæg om i dag, da jeg med min kæreste var inviteret til et middagsselskab, lidt højere(overklasse)i går aftes, hvor der stadigvæk stod Foie Gras på menuen, det vakte min harme, så jeg simpelthen bare måtte skrive noget om dette forfærdelige emne, som har berørt mig meget, da jeg elsker dyr og støtter op om alting som har med dyrs velbefindende at gøre, og er blevet en stor [l] hjertesag for mig, jeg søgte så her på nettet og fandt så herind på Sol-debatten, som havde taget emnet op.
Vi kan så bare håbe på, at der er flere der kommer til fornuft. Som jeg også skrev i mit indlæg har jeg selv smagt det og som dig også kunne lide det, da det også stod på menuen i min barndomshjem før i tiden, men ikke mere, det var nu kun indtil jeg fandt ud af baggrunden for dette svineri imod uskyldige dyr.
Venligst
Anne Therese
tilføjet af

Foie Gras.

Har for nogle dage siden købt en dåse "Foie gras" i "Aldi": - Skulle jo lige prøve det, da jeg aldrig har prøvesmagt det før; - og skulle snart til det, - da jeg lige ville ind på "nettet" for at se, hvad det var for noget! - Men nu overvejer jeg at smide dåsen ud! Jane.
tilføjet af

Foie gras

Hej Peter
Tak for dit indlæg, jeg ville ønske at denne debat, kunne blive ført i et bredere forum.
Er det i orden, at en protektor for Dyrenes Beskyttelse, serverer foie gras på sin 70 Fødselsdag?
Den 8 april behandledes et beslutningsforslag i folketinget, om at forbyde importen af foie gras. Jeg ved ikke, hvad der er sket eller sker med forslaget, men forhåbentlig går det igennem. Vi kan da ikke have den holdning, at dyremishandling er forbudt i Danmark; men det er o.k. når det sker i f.eks Frankrig.
Jørgen
tilføjet af

foie gras

Jeg er enig, foie gras burde forbydes, produktionsmetoden, indkøb.... alt.
Jeg har set en udsendelse på Animal Planet hvor de stakkels dyr ligger fuldstændig afkræftet bagefter fodringen, hvordan ville vi selv have det hvis vi spiste julefrokost 2 gange om dagen i 3 uger.
Det kan godt være det er gourmet mad og meget dyrt, men forbydes skal det.
tilføjet af

foie gras

men det ved folk ikke ! ! oplysning oplysning oplysning !!!!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

LAD VÆRE MED AT SNAK NÅR DU IKKE VED EN SKID!!!!!!

NEJ nu skal DU holde din kæft! Jeg er medlem af SAMTLIGE dyreforeneinger i Danmark, og jeg har faktisk også set en "farm" der producer foie gras.Dyrene spiser rigtignok ganske frivilligt i den første del af deres
liv, hvor de fodres på normal vis. Men det er vel at mærke før, selve tvangsfodringen
påbegyndes. Når dette sker, er der bestemt ikke tale om frivillighed. Faktisk
udviser dyrene tydelig undvigeadfærd, når det er tid til tvangsfodring. Det er
derfor, de oftest holdes i små bure eller fikseres enkeltvis under tvangsfodringen.
tilføjet af

NEJ

Nej man skal bare lade het være med at pine dem
tilføjet af

Foie Gras - Stop mishandlingerne!

hej peter. ja, det er dyremishandling i høj grad. men den måde kyllinger fra ketchucky/mcdonals/burger king har det før slagtning er da ligeså slemt. jeg har aldrig selv smagt foie gras, men har hørt det skulle være delikat. hvis du nu kommer til at savne foie gras for meget - kan jeg fortælle du kan fp fois gras fra ikke tvangsfodrede ænder i irma :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.