SuperDebat.dk > For kvinder > Fri debat: For kvinder
11tilføjet af Ny-sgerrig
Fortryder "Ukendt Far" - er der en juridisk konsekvens?
Vil høre om der er nogen her, der ved hvordan det ser ud for en kvinde, der har oplyst "ukendt far" til sit barn - og som efter en halv snes år fortryder, da hun rent faktisk godt kender faderen - og nu har ændret sit syn på det valg hun traf dengang. Hvad er konsekvenserne for hende rent lovmæssigt/økonomisk? (og nej det er ikke mig :o)
tilføjet af dulkis
ja det er der
- der kommer et retsligt efterspil, fordi hun har afgivet urigtige oplysninger. Det er i reglen en bøde.
Så er der en tilbagebetaling af bidrag, som hun har (hvis hun har) modtaget som kompensation for faderens bidrag. Det er i folkemunde hedder "den ukendte fars kasse".
- Der er kommet en ny lov vedrørende hvor sent man kan få en barnefar dømt og jeg TROR det er barnets 6. år. Så hun får en væsentligt hul i pengekassen.
- Er den ramte kommune så rigtig emsig, så kan hun også lige få en sag på halsen for socialbedrageri. Om nogen vil dømme hende er jo så en anden sag.
- Det er altså ikke helt ligemeget hvor højtideligt man tager sin oplysningspligt.
tilføjet af Anonym
Juridisk konsekvens for omgåelse af loven
Der kan vist ikke være tvivl om, at kvinden som har tilbageholdt oplysninger kan idømmes en straf. Men mon det ikke drejer sig om en løftet pegefinger eller i værste fald nogle få hundrede kroner - Jeg ved det ikke.
tilføjet af anonym
Ukorrekt
Det er ikke moderen, der skal tilbagebetale pengene til kommunen.
Det er faderen.
tilføjet af Kuglerammen
Hvis hun kan få ham dømt - ja
så skal han, men hvis ikke hun kan det, hvad så? Barnet er jo mere end 6 år
tilføjet af §§§
Uddrag af loven
I relation til fastsættelse af bidrag efter faderskabssager er det præciseret, at bidraget som udgangspunkt fastsættes fra barnets fødsel, hvis ansøgningen er indgivet inden 2 måneder efter afslutningen af faderskabssagen, også selvom faderen ikke har været inddraget i sagen fra dens start. Hvis faderskabssagen først afsluttes mere end 2 år efter fødslen, fastsættes bidraget dog først fra sagens afslutning, også selvom ansøgningsfristen er overholdt. Dette gælder også situationer, hvor faderskabssagen ikke er indledt i forbindelse med barnets fødsel.
tilføjet af anonym
retsligt efterspil for dig... du bliver
spurgt endnu engang og manden hvis navn du opgiver skal afgive DNA
hvorfor fortryder du pludselig...?
tilføjet af Fandens Oldemor
Læs da for fanden de indlæg du svarer på
Hvorfor ikke?
tilføjet af anonym
hun bliver spurgt i retten igen...
og når hun der opgiver navn... har hun jo sagt at hun vil ikk`? Regner jeg med, når hun nu fortryder at have skrevet ukendt.
Det forklarer hvorfor jeg skriver, som jeg gør.
Det offentlige vil ikke betale faderens børnebidrag, derfor presser de hende i retten.
'Også fordi barnet har RET til at kende sin far`s navn.
Jeg synes hun skulle ringe til statsamtet og opgive farens navn...NU
vh anonym
tilføjet af anonym
man får penge med tilbagevirkende kraft.
Og når sagen går i retten, kan du tage det stykke papir, hvorpå der står at sagen er gået til retten og henvende dig på din komune. Du får så ubetalt kvartalsvis... de resterende penge vil du få når sagen er afsluttet i retten.
Vh anonym - min retsag tog 1 1/2 ... fordi faren havde bedt om dna men ikke ville afgive blod, når det kom til stykket.
tilføjet af Ny-sgerrig
Mere info
Jeg spørger, fordi far'en (som jeg kender) er for nylig blevet informeret om, at han er far - og han vil gerne vedkende sig sit faderskab - helst også på papiret (for barnets skyld). Men spørgsmålet er, hvad der sker hvis han "tvinger" (eller selv informerer statsamtet) om dette forhold - hvad er så konsekvensen for hende (for i sidste ende vil det jo også gå ud over barnet - hvis der skal betales forholdsvis stor bøde eller tilbagebetales børnebidrag (som jeg ikke ved om hun har modtaget eller ej)). Det her har ikke noget at gøre med om far'en vil vedkende sig faderskab - om han vil betale bidrag eller ej - alene hvad konsekvensen for kvinden er.
Og samtidig 1000 tak til alle jer der allerede har givet et svar.
tilføjet af Soley
Ukendt far
Hun kan få genoptaget sagen, igennem statsforvaltningen hvis det er i KBH, det går så videre til københavns byret. og der skal tages 2 gange blodprøver af barn og fader. Hun skal så oplyse hvem hun mener er faderen til barnet, men sagen kan altid genoptages.