9tilføjet af

Fasan i kærnemælk???

Hej. Jeg har hørt om en opskrift, hvor fasanen lægges i kærnemælk et døgn før den bruges? -Har nogen hørt om dette?
tilføjet af

...Før den bruges???

....Funderer over hvad du dog skal bruge en kærnemælksvædet, død fasan til???

Forhåbentlig mener du før den tilberedes?
tilføjet af

Mon ikke du tænker på edderfugle?

Det bruges til at trække evt. dårlig/"tranede" smag ud.
tilføjet af

Ork ja

Nu er det her bestemt ikke for mig et særlig kendt område...det der madlavning dér ;o)...
Men lige det der med at lægge vildt i kærnemælk natten over. Det gjorde min oldemor og min mor da jeg var barn. Det var de dyr, der var blevet skudt ude på marken, harer og fasaner....de har sådan en lidt bitter smag, og det "bøjer" man ved at lægge dem i kærnemælk et døgsn tid. Men hvad det er der sker ved den proces...iltning eller sådan noget....det har jeg ikke nogen anelse om.
Og nu må jeg vist hellere skynde mig ud igen, for jeg HAR virkelig ikke forstand på at lave mad...
tilføjet af

Som der tidligere er skrevet...

Så ja det er HELT normalt.....man behøver ike gøre det med Fasaner, men mange gør det alligevel.
Du vil sikkert opleve at mælken klumper og bliver rød, det er blodet der trækker ud, og det er formålet med at lægge vildt i mælk..
Vh..Piat
tilføjet af

Det er vist...

…kun vilde svømmefugle, der hvis de plukkes kan have lidt trannet havsmag siddende i fedtlaget, og derfor med held kan lægges i kærnemælk. Derfor bliver f.eks. edderfugle som regel flået, og så er fedtlaget og problemet væk.
Men fasaner spiser så vidt jeg ved ikke ret mange fisk, så det er næppe nødvendigt her.
Fasaner bliver faktisk bedre af at få tilført lidt ekstra fedtlag før stegningen.
Se hvordan her: http://www.madgal.dk/recipes/recipe.asp?id=163
tilføjet af

Det er blevet sagt før men .

Hej det er blevet sagt før men lige en lille gang til. Det er helt sandt man kan bruge kærnemælk på vildt i ca et døgn før og mange bruger også en blanding at vand og eddike, jeg bruger selv begge ting i mit virke som kok og aktiv jæger. og det er nomalt kun til hav fugle man bruger disse ting til at fjerne den lidt trande smag som de ofte har. Mange bruner også først kødet af og skifter så til nyt smør igen også fordi der der kan sidde lidt dårlig smag fra disse fugle så sørg altid for at få så meget af det gule fedt af da meget af den fæle smagen sidder der. men den med at det er til at få blodet ud af kødet hopper jeg bestemt ikke på. det er da klart det vil blive rødt men det klare vand også. så hæld og lykke med din madlavning.
tilføjet af

fasan i kærnemælk

I det hele taget er det en god ide at vildt ligger i kærnemælk inden tilberedningen.
Det gælder dog ikke altid. Rådyr / råbuk bliver bedst hvis det ligger i vand med en sjat eddike for derefter at blive vandet ud en dags tid. Det vil sige, at det ligger i f.eks en spand hvor vandet løber ned i og ud hele tiden,: cirkulation og så bliver al blodet renset ud.
Håber du kan bruge mit råd
tilføjet af

Tak for mange gode råd

Hej alle i svarlystne mad-mennesker.
Jeg har glædet mig over at læse jeres gode rd, og har nu kommet min fasan i kærnemælk til i morgen, inden den tilberedes.
Mange tak for hjælpen!
tilføjet af

ja så

er man da helt sikker på at det ikke smager af en skid.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.