Hej.
Er lige flyttet sammen med kæresten. Indtil videre har han kun fået de klassiske rugbrødsmadder med leverpostej og pålæg imellem. MEGET trivielt. Vil høre om der er nogen der har nogle gode forslag til nogle lækre madpakker?! Indtil videre har jeg kun fundet på sandwish (lyst brød med pålæg, salat, agurk og tomat mm) samt pastasalat (nogen der har en god idé til lidt variation til pastasalaten?)!
Så det jeg alt i alt søger, er nogle lækre idéer til madpakker - gerne sundt og billigt;o)!
Mvh Pigen.
Hvorfor smører du hans madpakke , lad ham dog selv gøre det så får han det med han gerne vil,inden i flyttede sammen smurte han den vel også selv.
tilføjet af jens261
Alle madpakker
Alle dine madpakker fremover vil være dejlige at åbne, det er jeg sikker på, uanset hvilken slags pålæg du lægger på.
DET VÆRSTE er at smøre sin egen madpakke, den vil altid være kedelig, uanst hvor dyrt og spændende pålæg man har lagt på, bare det man ved hvad der er på madpakken i dag.
ØVØVØV
Hej
tilføjet af Pigen
Hmm...
Han smører selv sin kedelige madpakke nu. Vil overraske ham hver dag med en lækker madpakke, i stedet for en kedelig, klam, halvvarm leverpostejsmad der har ligget i tasken hele dagen!
tilføjet af Bimmer
Rimelig syg
Du kan blive rimelig syg af en halvvarm leverpostejsmad, for
lever er noget af det mest fordærvelige der findes. så det
var måske en god idé, hvis han lagde den i et køleskab.
Eller købte en madkasse med inbygget køleboks.
tilføjet af Trisse
Pænt af dig.....
At advarer om!! Men nu var det jo ikke lige det indlægget handlede om!!!
tilføjet af mrsmut
mini pizza
hej pigen.
Hvad med at bage en ordenlig stak mini pizzaer, det er jo ikke så dyrt.. frys dem ned. og giv ham en eller to med sammen med noget salat og hjemmebagte flutes.
Pita brød med diverse slags fyld, så som mini frikadeller eller marineret stegt kylling..
eller krydret stegt oksekøds fars.
Alt dette koster ikke en bondegård, og det kan du selv lave og fryse ned i portioner..
Varier det med den gode gamle rugbrødsmad, og invister så i en ordenlig madkasse med køle elementer helst et ekstra sæt så den ene fryser men den det andet sæt er i brug / til vask..
Fordeln med de nævnte ting (pizza og pita) det kræver ikke andet end èn hånd..
Diverse grovboller ( helst hjemmebagt) med det gengse pålæg og salatblade er også godt.. lig salat bladene i Is koldt vand en times tid før brug,, det gør det ekstra spødt og frisk at spise..
tilføjet af mrsmut
tilføjelse
Glemte et godt råd..
Giver du Pita med fyld med, så læg det ned i et kaffefilter, ligeså hvis det er burger boller med fyld.. det gør det meget nemmere at styrer. ligeså toast ...
tilføjet af Minhaj
Tak
Jeg vil også gerne sige tak. Går på handelsskolen og kan derfor også godt bruge råd til madpakken... Der er kommet nogle gode frem her... Et godt tip hvis ikk der er mulighed for at få madpakken i køleskabet er at tage og ligge et køle element i en pose sammen med madkassen/maden.. Det virker fint nok.. Det gør jeg nemlig selv hver dag...
tilføjet af Bimmer
Tak, det er jeg klar over. *S*
Men jeg har selv prøvet at være dødsyg, pga. en fordærver leverpostejmad.
tilføjet af Pigen
Takker
Takker for alle de gode råd. Så er det bare med at komme i gang*S*;o)
Mvh Pigen
tilføjet af Pigen
Minipizza
Hej mutti.
Har du en opskrift på minipizzaer;o)?
Mvh Pigen
tilføjet af mrsmut
Opskrift
Hej Pigen.
Ja jeg har en som jeg bruger godt nok til hele pizzaèr men den kan du let bruge.
Den er til 3 -4 bradepander, (vi er en stor familie)
50 gr gær
5 dl lunken vand
2 dl olie
3 dl øl.
2 tsk salt.
hvedemel til det slipper bordet, men også kun LIGE.. skal stadig klistre lidt.
Ælt det godt til det bliver en dej du kan trække i uden det rives over,
Lad det hæve tildækket et lunt sted i 30 min.
Du ruller det ud i bradepande str, i jævn tykkelse.
når du har lagt det op i bradepanden, lader du det hæve yderliger 20 min.
En god pizza/tomat sauce
2dåser flået tomat (Blendes eller moses)
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
Giv dette et kort opkog, under konstant omrøring.. lad det afkøle helt
lav dette i forvejen da det har bedst af at stå og trække .
evt resten kan let fryses i op til 3 mdr.
Andet pizza fyld er jo så op til jer som spiser dette..
men billgst er det at købe noget harvarti ost og rive det selv.. se efter kiloprisen.
revet ost kan også fryses.
Mini pizza er jo for den der laver det nemmest at lave i bradepander, og slice det ud efter endt bagning, slice det i passende stykker så det kan komme ned i madkassen..
du kan også vælge den lidt mere besværlige måde at lave en masse små..
Når du ruller dejen ud, husk endelig MEL på bordpladen.. når du skal flytte dejen over på bradepanden, drysser du lidt mel på HAlvdelene af det rullede, folder det sammen, igen på den halve folede del, og igen fold den sammen så det ligger som en kvart. så er det til at flytte og ligge ordenligt. rul lidt på dejen så det jævnes.
Bedste resultat er at bage dem på Bageristen på bage papir.. da bliver bunden mere sprød.
men ellers bages de i ca 20 min på 200 gr eller til kanterne er en flot mørk farve og fyldet har været gennem varmet. det kan du bedst selv se.
tilføjet af Pigen
Minipizzaer
Hej igen.
Mange tak for opskriften!!
Men lige en lille ting... Læste jeg rigtigt?! Skal der øl i dejen? Øl som man normalt drikker?
Mvh Pigen.
tilføjet af Caisy
Nye ideer hver uge
Hvis du melder dig til på madpakkeservice.dk, får du nye ideer til madpakker hver uge via mail. Det er en service fra Kræftens Bekæmpelse, og den er nok mest beregnet til børn, men jeg synes nu, der er mange kreative ideer - man kan jo bare forøge mængden, hvis det er nødvendigt.
Det er en sød idé, at du vil smøre din kærestes madpakke - der er ikke noget bedre, end når man ikke ved, hvad der gemmer sig "under låget".
tilføjet af Mette
Lille god opskriftsbog
Du kan osse gå ind på www.karoline.dk og dér kan du bestille en opskriftsbog som hedder "madpakken" der er mange rigtig gode opskrifter/ideer i.
tilføjet af Luna
Pizzasnegle
Pizzasnegle er nemme at lave og er gode at have med i madpakken, da det ikke bliver så fyldet ikke falder af osv..
Pizzasnegle:
20 STK.
Dej
50 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
2 spsk vindruekerneolie
ca. 500 g pizza-/durummel til pizza
Fyld
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g kogt, finthakket skinke
2 røde peberfrugter i små tern (ca. 200 g)
1 finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
100 g Karoline's PizzaOst
Dej: Kom gæren i en stor skål og tilsæt det lunkne vand. Rør til gæren er opløst. Tilsæt salt og olie. Rør ¾ af melet i med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i. Ælt dejen godt igennem. Rul den ud til en firkantet plade (ca. 35 x 40 cm).
Fyld: Rør tomatpure, salt og peber sammen. Smør blandingen på dejpladen og fordel herpå skinke, peberfrugt, løg og ost. Rul dejpladen fra den lange side til en roulade. Skub rouladen let sammen så den måler 40 cm. Skær den ud i 20 stykker. Læg sneglene på bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 20 min. Bag sneglene midt i ovnen. Lad pizzasneglene køle af på en bagerist.
Kom pizzasneglene, med bagepapir imellem, i plastikposer egnet til frysning. Frys dem.
Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°.
tilføjet af mrsmut
Ja ØL
Ja søde der stod øl. en ganske alm øl som man normalt drikker..
der er gær i øl, og det giver ekstra sprødhed, i det færdige resultat.. du kan da servere denne pizza for folk på antabus, da selve alkoholen fordamper under bagning.*SS*
så kom blot igang...
Hilsne en tidligere restorations bestyre.. Et ægte italiensk pizzaria...
tilføjet af mrsmut
mums
de lyder også rigtig gode.. vi bliver sku hele pizza eksperter.. Den skal prøves.
tilføjet af Pigen
*SS*
Takker... så skal jeg bare i gang;o)
tilføjet af Pigen
Lækkert...
Det lyder rigtig lækkert. Takker for opskriften;o)
Mvh Pigen
tilføjet af Pigen
Takker..
Mange tak for rådet...Har meldt mig til det;o)!
Mvh Pigen
tilføjet af Pigen
Takker....
Hej Mette.
Tak for rådet;o)
Mvh Pigen.
tilføjet af Madmor
Madpakke
Kæreste Pigen. Hvis du har nogle Tupperware små bøtter med låg så kan du deri komme sild,kapers,bart brød til, selvfølge i kassen. bage nogle Pirog med forskelligt fyld,rester fra aftensmaden i en lille bøtte, klogt at tænke på når man laver aftensmad. Æggekage er også lækkert i en madpakke, revet gulerod med rosín og en kvart citron er sundheds mæssigt rigtig godt, pasta skal du passe lidt på med, mange kulhydrater.
tilføjet af madmor
jens madpakke
Vil bare give dig helt ret, med kærlig hånd forvandles en madpakke til en oplevelse
tilføjet af Pirog
Takker...
Takker for alle idéerne, men hvad er Pirog?
tilføjet af Pigen...
Der skulle stå Pigen ved "Skrevet fra"
;o)
tilføjet af Monalai
Pirog er:
Pirog er en "dejpakke" med fyld... Prøv at søg i opskrifter her på sol
Det er dumt at vænne ham til at du smører hans madpakke. Jeg taler af erfaring. STOP med det samme og lad i stedet ham smørre din.
tilføjet af Trunte-pigen
Madpakke-forslag
Her er mine forslag:
- Rugklapper med pålæg, salat og dressing. (dressing medbringes i seperat holder).
- Burgerbolle med pålæg og salat
- Pitabrød med hjemmelavet tunsalat og grøntsager
- Hjemmebagte pølsehorn
- Bagels med fyld (evt. kylling eller laks).
- Madboller (evt. med skinke eller ost)
- Pizzasnegle
- Sandwich af toastbrød, med f.eks. hjemmelavet æggesalat (mayonaise, æg karry og lidt salt og sukker/sødemiddel).
Håber du kan bruge nogle af mine forslag.
Venlig hilsen
Trunte-pigen