„Vil man kunne spise fransk honning om ti år?“ spørger det franske nyhedsmagasin Marianne. Millioner af bier bliver hvert forår dræbt af gift. Det har bevirket at landets produktion af honning er faldet fra 45.000 tons i 1989 til 16.000 tons i 2000. På en enkelt uge mistede en biavler 450 bistader — 22 millioner bier. Mange honningproducenter lægger skylden på de kemikalier der bliver brugt i landbruget, for eksempel pesticider, især de billige og kraftigt virkende midler der bliver importeret illegalt. Nogle landmænd har endda tilsat brugt motorolie eller klor til kemikalierne for at øge deres virkning! Hvis man ikke snart griber ind, „er der risiko for at fransk honning ender med at blive noget man kun kender fra historiebøgerne,“ siger nyhedsmagasinet.
tilføjet af Bimmer ILP
Franske landmænd er syge i hovedet
Hvis de anvender pesticider i den målestok, så
har de hellere ingen kunder om få år. Pesticider
slår nemlig både mennesker og dyr ihjel.
Det er en gåde at de franske myndigheder ikke
har slået ned med hård hånd, og en effektiv
kontrol. Samt kæmpe bøder til de uansvarlige
landmænd.
tilføjet af Bimmer ILP
Hvis bierne dør
Så kan franskmændene ikke brødføde sig selv. For
bierne er hovedårsagen til, at de får landbrugsvarer
på bordet.
Ingen bestøvning betyder et meget ringer udbytte
fra markerne, det er et betydeligt større tab
end skadedyrene påfører erhvervet.
tilføjet af Anonym
Ja, og her vil jeg gerne give dig en oplysning.
Af den værdi bierne tilfører et lands økonomi, stammer de 85% fra bestøvningen, og ca 15% fra honningen.