Hjælp til fyldte chokolader
Jeg har med stor entusiasme kastet mig ud i projekt "lav selv fyldte chokolader" - da jeg er stor chokoladeelsker, og tænkte det kunne være rigtig fint som små værtinde gaver her i julen.
Men, men ,men - det er langt fra så let som jeg troede!!! Mit tilbagevendende problem er at få chokoladerne til at slippe formen!!! Det ser ikke så fedt ud, når de mangler "toppen".
Jeg har investeret i det, der skulle være de bedste forme - i hård plast. Jeg tempererer chokoladen som beskrevet hos Claus Meyer. Hvad gør jeg forkert?!!! Jeg hamrer og banker for at få chokoladerne ud, og en enkelt gang endte jeg med at kyle formen i fryseren, med det resultat, at de selvfølgelig bare faldt ud af formen - men, ikke ser specielt kønne ud i overfladen. Jeg har heller ikke vasket formen i sulfo, som ellers beskrives som en af fejlkilderne.
Nogen der har erfaring med dette? - Er efterhånden temmelig frustreret, og opgivende... På forhånd tak...
Men, men ,men - det er langt fra så let som jeg troede!!! Mit tilbagevendende problem er at få chokoladerne til at slippe formen!!! Det ser ikke så fedt ud, når de mangler "toppen".
Jeg har investeret i det, der skulle være de bedste forme - i hård plast. Jeg tempererer chokoladen som beskrevet hos Claus Meyer. Hvad gør jeg forkert?!!! Jeg hamrer og banker for at få chokoladerne ud, og en enkelt gang endte jeg med at kyle formen i fryseren, med det resultat, at de selvfølgelig bare faldt ud af formen - men, ikke ser specielt kønne ud i overfladen. Jeg har heller ikke vasket formen i sulfo, som ellers beskrives som en af fejlkilderne.
Nogen der har erfaring med dette? - Er efterhånden temmelig frustreret, og opgivende... På forhånd tak...