Nem Kyllingegryde
Denne kyllingegryde er nem at lave, smager godt og er børnevenlig (er testet med godt resultat af Axel på 10 mdr!)
1 pk kyllingefilet eller inderfilet
2 porrer
1 stort løg
½-1 dl hakkede soltørrede tomater i olie
ca. 100 g rosenkål i kvarte (kan udelades)
ca. 1½ dl. fløde 18%
ca. 2 spsk. olivenolie
Vand efter behov
Salt, peber
Tilbehør:
Tortellini m. ostefyld eller alm. pasta, frisk eller tørret.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver, løg hakkes og rosenkål renses og skæres i kvarte.
Skær kyllingefileten i små tern eller strimler.
Varm olien op i gryden og steg kyllingetern ca. 2 minutter. Tag dem op. Svits herefter først løg og porrer ved jævn varme. Efter 1-2 minutter tilsættes rosenkål og grøntsagerne små-steger videre ca. 5 minutter. (Hvis blandingen virker for tør, kan der tilsættes lidt mere olie, eller en smule vand.)
Nu tilsættes de afdryppede, soltørrede tomater samt kyllingetern og fløden røres i. Hvis der ikke er væde nok, tilsættes mere fløde eller vand. Lad retten simre i 5-7 minutter, smag til med salt og peber og server med friskkogt pasta.
1 pk kyllingefilet eller inderfilet
2 porrer
1 stort løg
½-1 dl hakkede soltørrede tomater i olie
ca. 100 g rosenkål i kvarte (kan udelades)
ca. 1½ dl. fløde 18%
ca. 2 spsk. olivenolie
Vand efter behov
Salt, peber
Tilbehør:
Tortellini m. ostefyld eller alm. pasta, frisk eller tørret.
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver, løg hakkes og rosenkål renses og skæres i kvarte.
Skær kyllingefileten i små tern eller strimler.
Varm olien op i gryden og steg kyllingetern ca. 2 minutter. Tag dem op. Svits herefter først løg og porrer ved jævn varme. Efter 1-2 minutter tilsættes rosenkål og grøntsagerne små-steger videre ca. 5 minutter. (Hvis blandingen virker for tør, kan der tilsættes lidt mere olie, eller en smule vand.)
Nu tilsættes de afdryppede, soltørrede tomater samt kyllingetern og fløden røres i. Hvis der ikke er væde nok, tilsættes mere fløde eller vand. Lad retten simre i 5-7 minutter, smag til med salt og peber og server med friskkogt pasta.