Hej, jeg ville så gerne lave honnongkage-figuerer med mine børn, men jeg er lidt i tvivl om opskriften. Har søgt på nettet, men kan se der er stor forskel på opskrifterne. Derfor ville jeg høre, om der af nogle herinde som kan anbefale en god opskift? Mvh Mie
tilføjet af amarti
Prøv at kig på dansukker.dk
Det er en super hjemmeside, og deres honninghjerter er mega gode - bagte dem sidste år - og de var et hit!
Bare duften i køkkenet... Mmmmmm....
God fornøjelse!
/Klokken 🙂
tilføjet af filur nissen
ikkefigur
dr har en opskrift men det er ikke figurer
Opskriften er til en bradepande eller til to springforme.
500 g honning
500 g muscovadosukker
3 dl vand
2 æg
1 kg hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt pomeransskal
2 tsk. stødt allehånde
revet skal af 2 appelsiner
250 g rosinerSmelt honning, sukker og vand sammen i en stor gryde. Køl helt af. Rør resten af ingredienserne i, direkte ned i gryden.
Kom i smurt bradepande og bag ved 150 grader i ca. 40 min.
Hvis man bager den i springform skal den have længere. Kagen skal akkurat ikke hænge fast i en træpind. Men hvis den får for meget bliver den tør, så der skal holdes øje.
Kagen kan holde i ugevis pakket ind i pergamentpapir.
Det er den slags der smager klart bedst med smør på, og måske æblemarmelade eller ost på.
denne her er imidlertid også til figurer
Honningkage
Grunddej:
500 g mel
250 g mørk sirup
250 g honning
5 g kanel (1 tsk)
5 g julekrydderier (f.eks. allehånde, nelliker, kardemomme)
Skal gemmes i 2-3 mdr.
Honningkage:
1 kg grunddej
2 æggeblommer
2 knsp hjortetaksalt
2 knsp potaske (opløses i meget lidt vand)
Alt blandes og køres kun lige sammen så æggeblommerne er optaget.
Rulles ud til ca 3-4 mm tykkelse. Figurer og andet stikkes ud og lægges på bagepapir. Bages ca 12-15 minutter ved 180 gr midt i ovnen.
Står efterfølgende fugtigt ca 3-7 dage. (Pak evt ind i et fugtigt klæde og i en plastikpose og læg det ud i carporten.)