Hælde det i afløbet må man ikke 😮
Og smelte det om til fedt med løg 'bruger vi ikke'
Hvad gør alle i andre????
tilføjet af ....
sæt fedtet i køleskabet
til det bliver stift og smid det derefter i skraldespanden.
tilføjet af Anonym
Hmm
Jeg kunne bruge et bløb til at stege kartofler i, eller mellem brødet og sylten/gammelosten, et lille bløb i rødkålen eller se opskrifterne fra 11/11 i go'morgen Danmark, der var noget med andeconfit.
Ellers tror jeg Pip Hans vil blive glad når frosten kommer, og du har rørt bunker af fuglefrø, nødder og den slags i (husk at gemme nogle mælkekartoner f. eks. De er helt ok til at servere fugleguffet i)
Så håber jeg du har frysekapacitet indtil da.
Hilsen Kristian
tilføjet af anonymx
brug det til mad
En leverpostej fx: 500 gram kyllingelever (eller helst andelever, selvfølgelig) renses og lægges i en blender/foodprocessor sammen med et pillet løg i kvarter, en lille dåse benfri sild (drænet for væde), et æg, en spiseskefuld mel, salt og peber - og så kommer man normalt en halv liter fløde i, men det smager meget bedre, hvis man har andefedt. (Du behøver ikke bruge en halv liter fedt i stedet - brug evt. ca. det halve). Det hele blendes godt og hældes i forme af passende størrelse. Jeg plejer at sætte nogen i fryseren og bage dem lidt efterhånden. Kan koges i vandbad eller bages i ovnen ved 150 grader i ca. en time. Mærk med spidsen af en kniv, om de er færdigbagte - hænger der noget ved, skal de have lidt mere. Er altid et kæmpehit, mens de er lune.
Det smager også rigtigt godt med kartofler, der ikke er kogt helt færdige. Du tager dem op, lader dem dryppe af, og så steger du dem på en pande med noget andefedt og lidt rosmarin eller andre krydderier efter din egen smag.
Velbekomme...
tilføjet af drudeheksehyl
Fugls føde
Smid det i en gryde og tilsæt en fugleblandig( korn).
Fuglene har meget brug for fedt nu,før vinteren,og jeg skal love dig,at det er væk før du får dig set om.
tilføjet af NoBody
Tja
du kan enten blande vildfugle korn i det eller også hælde fedten i isterningposer og fryse det så har du altid en lille smagsforstærker til en kedelig frikadelle sovs e.lign og endda i små portioner
tilføjet af sol-sorten-unlogged
jeg ville hælde andefedtet
ned i toiletkummen og hælde noget opvaskemiddel i og skylle flere gange, hvor jeg samtidig ville hæle noget opvaskemiddel i, da det opløser fedt..
tilføjet af yango-unlogged
lav dine egne mejsebolde
køb nogle fuglefrø og bland fedtet med.
tilføjet af jernkongen
Ande-confit
Hej
En oplagt mulighed for at bruge dit kostbare andefedt er at lave Ande-confit.
Det er en fantastisk ret der kan holde sig længe da man konserverer anden i sit eget fedt.
Kort fortalt koger du anden i sit eget fedt, det bedste og nemmeste er at bruge andelår.
Salt dem i 24 timer sammen med lidt krydderier ( salt peber og hvad du nu kan lide, timian osv)
Børst saltet af dem og kog dem i andefedtet i ca. 3 timer, det må næsten ikke koge kun lige boble meget meget svagt.
Derefter kan du hælde det hele i et stort henkogningsglas så fedtet dækker.
De kan holde sig ret længe da de er i fedt og har været saltet.
Når du skal bruge nogle af dem tager du bare dem op du skal bruge og steger dem sprøde på skindsiden.
tilføjet af Jimbofrb
tak
Er lige igang med at stege and-ers, og kom lige i tanke om han ligesom jeg selv har godt med sul på kroppen, og som single når jeg næppe at fortære ham lige med det samme