3tilføjet af

Hvilken olie skal jeg vælge?

Hej Ida, hvor "fedt" (he he 😉)at se dig på SOLen!
Tænker at du er den rette til at svare på mit spørgsmål... Jeg er mildest talt meget forvirret omkring, hvilke olier jeg skal vælge til min madlavning. Skal jeg bruge olivenolie? Hørfrøolie? Kokosolie?... Hvad er sundest? (og det mest hensigtsmæssige hvis man har lidt ekstra på sidebenene, som man gerne vil af med).
Jeg troede, at kokosolie skulle være så godt! Men for nyligt fik jeg at vide, at det slet ikke er så sundt, fordi det er fyldt med mættede fedtsyrer. Hvad skal jeg vælge?
Hilsner Micha
tilføjet af

Kan du ikke hjælpe

Jeg ser at du sprøger om hvilke olier der er sundest !
Den myte at der findes usunde fødevarer skal vi have udryddet ! Der er ingen normale fødevarere som er usunde ! Det er mængden som kan være usund, ikke olien, salaten i sig selv !!
tilføjet af

Efter smag

Olivenolie f.eks duer ikke smagsmæssigt til orientalske retter, til gengæld giver det et pift til sydeuropæiske retter.
Rapsolie er ret neutralt i smagen og kan udmærket erstatte smør og magarine i dansk traditionel madlavning
tilføjet af

Til Micha

Hej Micha,
Tak for dit indlæg. Du har ret i at kokosolie har været en udskældt "fætter", men der er nye forskningsresultater, der viser, at kokosolie rigtig nok er mættet fedt, men den har en mellemlang molekylær struktur, hvilken stiller olien helt anderledes. Ifølge eksperter, er kokosolie brugbar til både indvortes og udvortes brug.
Klik ind på www.sundforskning.dk og læs meget mere om kokosoliens egenskaber.
Hilsen
Ida krak
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.