Jeg har en håndværksuddannelse men var så uheldig at falde og slå min ryg på vej til arbejde, da jeg ikke havde nogen forsikring var der heller ikke nogen erstatning, jeg har aldrig været interesseret i førtidspension som jeg måske ellers ville være berttiget til.
Nu har de så endelig efter lang tid fundet et fleksjob til mig som jeg kan holde til og "firmaet" ville allerede antage mig efter 2 måneder selvom jeg er "visiteret" til 3 måneders arbejdsprøve.
Min sagsbehandler fortæller mig at selvom der "kun" var lidt over en måned til denne dato, skulle de nok få hastet sagen igennem så jeg kunne blive antaget d.1-5. Jeg har ventet og ventet på en afgørelse og op til d.1-5 forsøgte jeg selvfølgelig at presse lidt på for at det skulle lykkes. Det viser sig nu at det kan det ikke og jeg er nødt til at gå på ledighedsydelse endnu et måned, som er 90% af dagpengene, altså ikke særlig mange penge.
Jeg har en kollega som også er på fleksjob og hans sag kunne klares på 14 dage uden at det var en hastesag.
Når jeg ringer til kommunen er det selvfølgelig ikke deres skyld og de har sendt sagen videre i systemet inden datoen, hvilket jeg ikke på nogen måde har mulighed for at få bekræftet.
Så mit spørgsmål er: hvor lang tid er acceptabelt for en "haste"sag at komme igennem systemet (jeg bor i kbh).?
Jeg mener, det må da være i alles interesse at jeg hurtigst muligt får mit fleksjob og kommer ud af kommunekassen, arbejde, tjene penge og betale skat.
Alle snakker om vi skal ud og arbejde og vi ikke kan tillade os at ligge syge, men når der så endelig er mulighed for et job, så sker der ikke en skid.
For mit vedkommende drejer det sig om ca. 14.000 kr. ekstra om måneden som jeg kunne tjene ved at komme i arbejde, hvilket er over en fordobling af hvad jeg får nu, så det betyder en hel del for mig at få den sag færdig.
tilføjet af nightnurse
Kender ikke til hastesagstiden
men har et spørgsmål - hvor slog du din ryg -altså på fortorvet, i en indkørsel eller hvad?
Har du været på skadestuen? Er du blevet undersøgt af en læge?
Hvorfor mener du at du ville være berettiget til en førtidspension?
tilføjet af madsen59
Hvordan jeg
fik en dårlig ryg er egentlig sagen uvedkommende, men jeg faldt på trappen på vej til arbejde.
Når jeg har gået syg i 7 år tror du så ikke at jeg har været til undersøgelser i alt den tid.?
Jeg har været til utallige undersøgelser, scanninger, smerteklinik o.s.v. i de 7 år.
Fordi min arbejdsevne er meget lille på grund af gener, er udsigten til en førtidspension selvfølgelig en mulighed, det er jeg blevet foreslået flere gange i de sidste 7 år men jeg har afvist det hver gang, fordi jeg hellere vil ud på arbejdsmarket.
tilføjet af jetpost
Hvis du
er i stand til at varetage et flekesjob, kan du under ingen omstændigheder komme ibetragtning til førtidspension. Jeg kan fortælle dig at jeg gik på ledighedsydelse i 5 år, så der er lang tid tilbage. Kommunen skønner selv hvad der er rimelig tid.
tilføjet af nightnurse
Grunden til at jeg
spurgte var den, at jeg tænkte om du måske ikke er blevet "snydt" for en erstatning?
Et fald på trapper er en helt anden sag end fald på en mark eller på en cykelsti. Disse forhold har betydning - ikke alene for behandling, men også prognosen.
Der er ingen grund til at blive sur, blot fordi jeg spørger.
tilføjet af madsen59
jeg er ikke sur
men jeg synes bare at dine spørgsmål var irrelevante.
Der er gået så lang tid og det er undersøgt af min fagforening for mange år siden, der er intet at hente når det er på vej til arbejde.
tilføjet af madsen59
først arbejdsprøve
og dernæst fleksjob.
Jeg er i arbejdsprøve nu og er blevet tilbudt et fleksjob på 4 timer dagligt. Havde jeg ikke kunne holde til det timeantal havde det næste været en førtidspension da 20 timer vist nok er det mindste timeantal man kan have på fleksjob, men da jeg langt fra er interesseret i førtidspension vil jeg hellere bide smerterne i mig og tage på arbejdet.
Så du har ret på den måde, at når jeg først har fået fleksjobbet er førtidspensionen en sagablot.........i denne omgang. I dag skal man jo vurderes hvert eneste år om man er berettiget til fleksjob eller om man kan holde til det. Hvis det nu skulle vise sig at jeg om et år har haft et stort fravær, kan førtidspension komme på tale igen.
Du skriver til sidst :at kommunen skønner hvad der er rimelig tid.
Men det var jo slet ikke det mit spørgsmål gik på, men om 1 måned er rimelig tid, specielt med tanke på at vores "kære" arbejdsminister hakker på alt og alle der er på overførselsindkomster, så burde de måske handle hurtigere når der endelig er et fleksjob klar til én.
Med din udtalelse kan kommunen jo trække tiden lige så længe de gider og sådan tror jeg altså ikke reglerne er.
På den samme arbejdsplads er der et andet tilfælde, hvor en kvinde med gigt har været i arbejdsprøve i 3 måneder, efter de 3 måneder finder arbejdspladsen ud af at de gerne vil antage hende i 3-4 timer om dagen, men de 3 måneder er gået og arbejdsprøvetiden er dermed udløbet, hvilket betyder at hun skal gå hjemme indtil kommunen får taget sig sammen til at få lavet papirerne, det er da ikke særligt hensigtmæssigt hverken for arbejdspladsen, for hende selv eller for kommunen som kunne spare nogle penge på den konto. Og med den tid de arbejder med kan hun jo sagtens forvente at skulle gå hjemme i 2-3 måneder før kommunen får lavet papirerne.
Hvorfor kan det ikke være sådan, at når kommunen får tilsagn fra arbejdspladsen kan aftalen træde i kraft og papirerne kan komme senere. Som det er nu skal arbejdspladsen og arbejderen vente på at kommunen får taget sig sammen før forholdet kan træde i kraft.
Det synes jeg ikke er særligt smart.?
tilføjet af Bidraget
Tillykke.
med arbejdet, jeg ventede et år før de kunne finde noget til mig, så jeg tror desværre ikke du er et sær tilfælde. Pøj pøj med det.
tilføjet af jetpost
Svaret fra ministeren
da jeg adspurgte var at der i loven står, at man skal tilbydes fleksjob indenfor en rimelig tid, og rimelig tid er op til den enkelte kommune/sagsbehnadler. I mit tilfælde var rimelig tid over 5 år. Sørgeligt, men nu er jeg på pension
tilføjet af madsen59
jeg tror du misforstår
en hel del.
Jeg har gået syg i 7 år og ventet på at de skulle finde et fleksjob til mig, det har de endelig fundet, men nu er situationen at de ikke kan få taget sig sammen og få lavet de sidste papirer så tingene går i orden.
Så jeg er langt over dine 5 år.
Nu har vi så fundet frem til et fleksjob, men de kan ikke få de skide papirer i orden så jeg kan blive antaget indenfor rimelig tid.
Jeg kan jo nemt få den forestiliing at "projekterne" med vilje holde længere på deres "medlemmer" så de kan hente noget mere i statsstøtte, det er bare mig der er sorteper i denne sag og ikke dem.
På de 7 år har jeg fået tilbudt 2 arbejdsprøvninger og har været så hedig at finde et job som jeg kan klare, det er kun 4 timer om dagen, så det kan de fleste klare.
Men hvorfor skal det tage dem over et måned at udfærdige de åndssvage papirer.?
tilføjet af Maikenmus
Tillykke med jobbet
Jeg vil bare sige Tillykke med jobbet. Jeg håber for dig at du kommmer ud at arbejde i stedet for være på "kommunekassen". Jeg kan nemt følge dig synes også det er urimligt at at man skal vente på de sagsbehandler hjælper.
Vil hilse at sige jeg har været meget heldig da jeg blev desværre opsagt fra mit daværende job midt i januar og havde min sidste arbejdsdag begyndelsen af feb. Min sidste dag var en fredag og om mandagen var jeg på vores kommune for at sige jeg var desværre blevet opsagt. Fik så at vide ja jeg skulle jo selv søge noget...allerede samme mandag havde jeg været ude med en ansøgning samt havde en der skulle sendes afsted senere på ugen. Ja fik sendt den afsted ugen efter var der så vinterferie her og jeg var kommet på ledighedsydelse ....nej det er bestemt ikke et pengetræ.....I løbet af den uge hvor der var vinterferie ringede så min sagsbehandler til mig at hun måske havde et job til mig da et offentligt sted stod manglede en mere til lave kaffe og the til ca 100 mennesker om det var evt noget for mig. Jeg sagde naturligvis ja det er da lige mig. Hun fik så fat i hende der havde ringet til min sagsbehandler at hun havde et fleksjob. De aftalte så jeg skulle komme til en samtale ugen efter. Var så til den samtale og vi besluttede os for jeg skulle starte der tirsdag efter påske og være i "arbejdsprøvning/praktik" i 14 dage begrundelsen for denne korte tid var jeg har prøvet at lave kaffe og the før plus at jeg havde lige været ude på "arbejdsmarket". De 14 dage gik godt og alle de ansatte ja de så mig som ansat da min nærmeste kollaga er der 3 gange om ugen mens jeg er der 5 dage om ugen. Da de 14 dage var gået havde jeg...min sagsbehandler samt min kontaktperson et møde om løn osv. Vil hilse at sige jeg var ude i det private før hvor jeg fik en større løn dels pga nogle kørselpenge men ikke mindst arbejdstiden som var fra kl 14 - ca 20 - 21 ulempen ved det job var desværre jeg var ikke ret meget sammen med familien. Nu arbejder jeg fra kl 8 - 13 fast hver dag. Så nu har jeg mere tid til familien men er så gået ned i løn hvor meget har jeg ikke regnet på men det er nok ca 1000 - 2000.
Held og lykke fremover .....Hold dig munter 🙂
tilføjet af poul jørgensen
hvorfor
faldt du?, hvis du ikke lige frem er fumlegænger?, så må der havde været en grun til at du faldt?, nu er det nok for sent at skaffe beviser, men hvis at du blev hendet af falk og der er skrevet en report på uheldet så er der èn chanse, men hvis at det var Pga, et glat fortov, et hul i vejen eller sådanne noget i den retning, så skulle du havde haft erestatning af dem der har veligeholdespligten for det sted hvor at du faldt.
Vedr. den tid det tager så glæd dig, jeg har kæmpet i 23år. til august,jeg havde 2 arb.ulykker i 1985, 1 gang brækkede jeg nakken og nogle andre små ting,2gang arbejdede jeg på et autoværksted og havde været til syn med en bil og var af den overbevisning at der også var tale om en arb.ulykke, men! i 2004 blev jeg ringet op af D.S.A. som sagde at det var et privat søgsmål mellem mig og modparten for trafik ulykken da det ikke kunne bevises at jeg var ansat, D.S.A. har modtaget 2 breve fra vidner som siger at jeg var ansat, og nu har sagen været i byretten, hvor at jeg "tabte" sagen Pga. "forældelse som det så fint hedder, efter en lov, "jf.1908-loven § 1,stk.1,nr.5.".
Jeg har været på arb.prøvning 2 gange, 1 gang blev jeg indstillet til mellemeste indvalidepension, jeg fik almendelig førtids pension af komunnen?, 2gang jeg var på arb. prøvning ville komunnen havde mig revalideret?, arb.prøvningsindstituttet skrev " revalidering vil være otopi".
Ikke for at lave rav i den men din sagsbehandlers politiske overbevisning kan påvirke at sagen bliver trukket i langdrag, ved det af biter erefaring, men vær glad for at DU kan klare et flex job.
Poul Jørgensen
tilføjet af madsen59
sådan faldt jeg
Det var en morgen hvor jeg havde lidt travlt og på vej ned af trappen i den ejendom som jeg bor i, gled jeg på et trappetrin og faldt uheldigt nok ned på ryggen og slog den kraftigt.
Jeg havde nogle sygedage og gik på arbejde igen fordi jeg bare mente at det vat slaget der gjorde ondt, men efter 1½ måned kunne jeg ikke holde smerterne ud længere og jeg sygemeldte mig igen.
Jeg havde aldrig forventet at skulle gå syg i så mange år, men smerterne ville ikke aftage og gjorde at jeg ikke kunne varetage mit håndværk.
Igennem alle disse år har jeg været til utallige undersøgelser, CT-scanning, MR-scanning, Knogleskintrigrafik, genoptrænning, kurser, projekter o.s.v. de tilbød mig også revalidering på et tidspunkt men tog den fra mig igen efter 3 måneder, da de pludselig fik den ide at hvis jeg ikke kunne garantere at jeg kunne klare et fuldtidsjob bagefter kunne de ikke se nogen grund til at jeg fortsatte med revalideringen. Sådan er det gået slag i slag og endelig efter næsten 6 år fandt de den første arbejdsprøvning til mig, desværre var kollegaerne ikke indstillet på at der kom en person som skulle have næsten det samme i løn til betydeligt færre timer, så det endte ikke så godt. Der går omkring et ½ år mere og så finder de dette job som jeg er i nu.
Det var mit sygeforløb i korte træk.
Eftersom skaden sker på vej til arbejdet dækker arbejdsgiverens forsikring ikke og da jeg er en fattig mand havde jeg ikke råd til en almindelig forsikring var der ingen erstatning at hente nogen steder.
Jeg tror nu ikke en eller andens politiske overbevisning har noget med denne "forsinkelse" at gøre, men simpelt sløseri et eller andet sted.
Det der irritere mig allermest er, at jeg er blevet lovet at det sagtens kunne lade sig gøre og den "vise" har jeg hørt hele april måned, nu står jeg så her i starten at Maj og kan se frem til endnu et måned på meget lav indkomst. Nogen har sløset i denne sag og det koster mig en masse penge, glæde ved at gå på arbejde o.s.v.
Men alle vasker hænder og siger samstemmene, at vi har gjort alt hvad der står i vores magt, så det virker dybt underligt, specielt når jeg ved fra en kollega at det kan klares på 14 dage.
Projekt gruppen har brugt 14 dage på at skrive mine papirer (4½ side som forøvrigt er fyldt med fejl)som skulle sendes videre til jobcentret som har haft papirerene i ca. 14 dage og nu ligger de hos Job på særlige vilkår og venter på den endelige afgørelse. Om de overhovedet vil bevillige mig dette fleksjob ved jeg ikke engang endnu. De kan i yderste konsekvens reelt afvise mig fleksjobbet og så falder det hele på gulvet, jeg ved ikke om jeg er købt eller solgt på nuværende tidspunkt.
Med alle disse forhåbninger som ikke er indfriet kan jeg forestille mig hvad som helst.
tilføjet af lololol
lol-lol
har du prøvet at lave kaffe og the før det må jeg nok sige du et geni uden lige😃
tilføjet af Kære Madsen59
jeg forstår ikke rigtigt?,
Hvis at du kan bevise at du faldt på trappen til den ejendom du boede i (nu går jeg du fra at du boede til leje), så er det ejeren ansvar at trappen ikke er glat, og hvis at den så er det og der er en der kommer tilskade er ejeren erestatnings pligtig ihenhold til loven, prøv selv at undersøge det, eller spørg posten for det ved et hver postbud.
Det vil være nemmest for dig hvis at der er/var vidner til at du faldt, måske "nogen" der hjalp dig op eller sådanne noget, på med vanten og kom igang med at finde de vidner, men selvfølgeligt kun hvis at det ikke var din egen trappe du faldt på?.
Der er en forældnings frist på 30år ved milijø/person skader, 1908-loven, og den kan du hendte over nettet, det er noget med "forsikrings loven også 1908-loven", der er også noget der hedder, det er nemre, skriv,"advokatsamfundet , også kan du søge efter loven der,.
Du skriver, at du var på arb.prøvning og fik løn ?,er du sikker på at der var tale om arb.prøvning og ikke et deltids jobs med tilskud fra komunnen?, jeg var på arb. prøvning 2 gange og jeg fik skutte nogen løn?, og HUSK lige at hvis at du tager PILLER med trekandt på, så må du ikke arbejde eller køre bil, ifølge arbejdstilsynet og politiet, så hvis at du er blevet sendt i/på arb.prøvning hvor at "din" sagsbehandler var vidne om at du tog de piller, så kan der godt være et problem, fordi at hvis at man indtager den slags piller er man til fare for sig selv og andre, og det burde/bør din sagsbehandler vide, og HUSK at din sagsbehandler har oplusnings pligt, det vil sige at du har krav på alle oplysninger der er relevante for/Vedr. din sag og dig.
Hilsen Poul Jørgensen
Ps. håber at høre fra dig.
tilføjet af poul jørgensen
ups den smuttede Madsen
jeg fik byttet om på navnene. det er mig der har skrevet " Kære Madsen59"
Poul Jørgensen
tilføjet af McMe (unplugged)
Oplysningspligt
..er det, borgerne har i fh.t. kommunen. Eksemmpelvis pligt til at oplyse kommunen, hvis der er ændringer i ens økonomiske eller sociale forhold.
Det, du taler om, er, at man har ret til aktindsigt.
Dvs. man kan bede om at få kopi af akterne i sin sag. Det er gratis første gang, men kommunen har ret til at opkræve penge, hvis man spørger mange gange.
Man har også ret til partshøring.
Det betyder, at kommunen SKAL give dig besked, når de træffer afgørelser i din sag, og de skal give dig vejledning om, at du kan anke afgørelsen. Hvis du vil have det på skrift, skal de gøre dette også (så husk at bede om det).
Jeg kender folk, der fik standset deres kontanthjælp, uden at de vidste noget om det(!) De klagede over det til Det Sociale Nævn, og afgørelserne blev kendt ugyldige, og kommunen (Århus) måtte betale dem pengene. Men det var en kamp - ingen tvivl om det, og den lille mand var blevet tromlet, hvis ikke det var for borgerens 3. ret:
Retten til bisidder eller repræsentant:
Du kan altid have en med til møderne, hvis du vil. Hvis vedkommende bare skal være et ekstra øre, hedder det en bisidder. De må formelt ikke tale under møderne. Men du kan også skrive en fuldmagt og lade en anden repræsentere dig - lidt som en advokat. De kan tale din sag ved møderne, skrive breve for dig etc. I ovenstående David & Goliath-kamp var der det LADK (http://www.ladk.dk/), der hjalp med at bringe Goliath i knæ.
Just my 2 cents..
Mvh.
McMe