Min søn - "Lille Grå" 🙂 - er helt vild med champignoner, og han spiser alt med champignoner i. Jeg ville gerne have nogen på lager, men er ikke sikker på hvordan jeg bedst opbevarer dem så de kan holde sig.
Går det an at fryse friske champignoner ned, eller bliver de ødelagt af det?
når man fryser f.eks en rest gryderet med champignoner i, synes jeg de bliver seje, men de er jo heller ikke friske, men brunede/kogte.
Håber her er en som ved noget om det. På forhånd tak [l]
tilføjet af Kogemanden
synes
Det bedste er at tørre dem
tilføjet af Zeen
jamen...
hvordan gør man så det?? I ovnen eller????
tilføjet af laras
på panden
Det dur i i hvert fald ikke bare at putte dem i frysen. Championer inderholder en masse væske, så det bliver noget underlig klamt noget når du så skal tø dem op igen.
Jeg ville forslå at du smider dem på panden uden fedtstof, så du fordriver væsken. Derefter kan de fint fryses.
tilføjet af dulkis
Det er ikke rigtigt
- svampe SUGER vand til sig. Fuldstændig som din vaskesvamp. Champignons adskiller sig ikke fra de svampe du finder i skov og på mark lige netop nu.
Dybfrysning er den mest skånsomme opbevaring med det mindste tab af næring og smag. Selv de svampe, som er mest følsomme med hensyn til konsistensen, kan nedfryses.
Før nedfrysningen børstes svampene HELT rene. De svampe som er mere fastkødet som alm. kantarel kan med held gives et brusebad, det er nemmere og tager alt sand og skovbund i en hurtig vending. Men vær hurtig!!! Svampene aftørres i viskestykke og de større svampe pakkes ituskårne og i portioner efter behov. Har du plads i fryseren, så løsfrys dem først, og pak dem herefter godt. Med den metode kan de bruges som "rå" efter optøning.
Holdbarheden er mindst 3 måneder i dybfryser.
tilføjet af Zeen
det lyder rigtigt
Under alle omstændingheder er det sandt, at de suger vand - de er jo ikke svampe for ingenting 😃. Når jeg renser svampe lader jeg dem aldrig ligge i vand, men skyller dem hurtigt.
Når champignonerne i en rest fryderet bliver seje efter en tur i fryseren, kan jeg forestille mig at resultatet bliver det samme, hvis jeg forarbejder dem på panden ell. i ovnen.
Så jeg vil prøve din fremgangsmåde, og eksperimentere lidt med hele og udskårne champignoner. Løsfrysning er også en gode idé.
Tak for hjælpen [s]
tilføjet af Zeen
nej det skrev jeg vel ikke :D
fryderet = gryderet *GAMS* 😃
tja, en god gryderet kan jo være en fryd for ganen 😉