Jeg er træt af at være arbejdssøgende, og jeg er en MEGET dygtig og kapabel grafiker / tekniker osv. Og er træt af at søge job hos selskabe der aligevel ikke kender en, så jeg vil starte for mig selv.
Når man pludselig kaster sig ud i det, du ved, får et CVR nummer, og skal starte et sted, hvad skal jeg passe på? Faldgruber? Obligatoriske ting? Regnskabspligt osv? Nogle der har erfaring de vil dele ud af? Takker!
Lad os sige jeg ville begynde at lave logoer for folk, og andet grafisk arbejde, hvordan går jeg igang? Hopper jeg bare ud af dagpengene og siger farvel? Er der et sikkerhedsnet jeg kan bruge mens jeg er igang?
tilføjet af Mette..
Brug noget af din dagpengeperiode fornuftigt
Søg om at komme på iværksætterkursus. Udover du får alt at vide, du har brug for, så skaber du også begyndelsen til dit netværk. At starte uden er som at starte med bind for øjenen.
tilføjet af ogsovidere
Det er nemt
Når du ansøger om et CV nr hos skattevæsnet, så får du mulighed om en privat besøg hjemme af en specialist på området.
De er ofte ældre erfaren eks erhvervsmand og de er meget dygtigt, det allerbedste er at de er gratis.
Held og lykke
Klaus
tilføjet af Den selvstændige
Et fantastisk godt tip!
Tak :)
Det er bare træls at jeg starter på et jobsøgnings kursus på mandag, det var hvad jeg valgte som den korteste "idiot-aktivering"...havde jeg visst hvad du ved - så ville jeg ha valgt det, helt klart.
Daym! :/
tilføjet af Den selvstændige
Godt tip!
Spændende tip, Klaus, tusind tak for det! Det er noteret i den indre memo, og vil med garanti blive bragt op når det store skridt tages!
tilføjet af anonym
Ændre
Ring til jobcenteret og hør om du kan ændre din jobplan til et iværksætterkusus i stedet for.
Jeg har før fået ændret min jobplan til et andet kursus, end det først valgte.
Det var ikke noget problem.
Du skal jo have mest muligt ud af aktiveringsperioden.
Hvis du vil være selvstændig er et iværksætterkursus en alle tiders ide´.
tilføjet af steagle
Vi bliver allesammen...
klogere. Derfor kan du vel tale med Jobcenter om at ændre det, da du er kommet på andre tanker...
tilføjet af ernst_kolding
Ja jeg har erfaring
både gode og dårlige som jeg gerne deler ud af.
Startede mit eget firma, før der var noget som hed iværksætterkursus, havde ikke en bønne forstand på regnskab, men jeg var en habil håndværker så det skulle nok gå.
Først og fremmest bør du sætte dig ned og lave en plan for opstart og udvikling af dit nye firma, hvordan kommer du i gang, hvad er dit mål det første år, hvordan vil du promovere dit firma og med hvilke midler.
Når det er på plads bør du lave et opstartsbudget, en meget detaljeret plan for den økonomiske udvikling (selvfølgelig er det nogle mål du sætter dig da du ikke kender resultatet på forhånd) vær beskeden og ikke sætte for høje mål, men realistiske mål, find ud af hvilket prisleje dit produkt skal have, find ud af hvad dine udgifter til lokaler og værktøjer vil være, lav en oversigt over det ønskede afkast (overskud til dig selv) og sæt et mål for konsolidering.
Tag helst en revisor med på råd, lad revisoren gennemgå dit budget og dine målsætninger, sådan en kan hurtigt fange det du evt. har lavet forkert eller pege på noget du mangler.
Vær meget påpasselig med ikke at være for optimistisk, gå derefter i banken for at høre om den vil være med til at finansiere dit nye firma.
Det med revisoren er for at banken kan se det er realistisk, bankens råd angående drift af et firma er ikke bedre end hvis du søger råd om det hos et spædbarn, bankrådgivere har ingen forstand på drift af virksomheder, men de har god forstand på finansiering.
Hvis banken siger nej, så skrinlæg hele projektet til bedre tider, uden en bankforbindelse til at finansiere projektet i opstarten er det hele dødsdømt på forhånd.
Faldgruber:
Du bliver regnskabspligtig, så hav en revisor med fra dag 1, regnskaber kan kun regnskabsuddannede mennesker overskue og lave så skattevæsenet godtager det.
Brug Skat hvis du er i tvivl om moms og afgifter, hvis der er noget i momsregnskabet du ikke lige forstår, de er der til det samme og de er venlige og dygtige til at vejlede.
Privatforbrug er en af de grimme faldgruber, man kan ikke hæve mere i egenindkomst end der er i overskud efter skat og moms, uden at der trækkes på en kredit og her er faldgruben, at man er tilbøjelig til at mene omsætning og overskud vil stige så underskuddet bliver dækket ind, men pas på, det tager meget lang tid at få et nystartet firma til at give reel overskud.
Næste: Pas på med "luksus" i firmaet, en billig Nokia-mobil er alt nok, de dyreste modeller er måske smartere, men etableringsomkostningerne bør holdes nede så der er likvide midler til drift, "direktionsbil" kan udmærket være en halvgammel øse, i starten, og sådan bør man se på alle nyanskaffelser, spar hvor det er muligt og aldrig købe det sidste nye, med mindre det er bydende nødvendigt for driften af firmaet (her tænker jeg på f.eks. computer, man kan sagtens leve med en model der ikke er verdens største multimediemaskine, måske kan den man har stående klare det i et år eller mere, ok man bruger lidt længere tid ved den men den koster så ikke en formue man ikke har.
Jeg kan skrive ½ bog om hvad du bør undgå og hvad du skal være opmærksom på, men jeg vil slutte her med at skrive:
Vær forberedt på nogle år med meget lav indkomst, indtil dit firma er blevet kendt og derfor begynder at give overskud du kan leve af.
Go for it, det er hårdt og det bliver et job der nærmest er 24/7 men det er sjovt at se ens ide og arbejde resultere i et bæredygtigt firma.
Kan så lige fortælle dig, at jeg lærte det på den hårde måde = jeg gik ned med mit firma og måtte starte forfra og først derfra fik jeg styr på økonomien så firmaet blev levedygtigt og gav mig en god indkomst til jeg solgte
God vind
Ernst
tilføjet af Den selvstændige
Super! Hvad nu hvis...
...jeg selv står for financieringen? Det behøver vel ikke være banken der skal være med at financiere firmaet? Er der nogle specielle fordele ved det?
Skal jeg starte et eller andet Anpartsselskab? AS? Eller noget for at beskytte mig?
Investeringen for mit vedkommede er jo blot min arbejdstid, jeg har alt i computerudstyr og alt hvad jeg stort set skal bruge til at komme igang.
Hvor meget skal jeg bruge på revisorer? Nå, det må jeg visst heller selv finde ud af ;)
Men tusind tak for dine gode points Ernst, det var meget interessant læsning.
tilføjet af logoisten
tålmodighed
Løntilskud i private virksomheder kan søges af:
•Personer, der har været ledige i en sammenhængende periode på mere end 6 måneder.
Som ledig er du berettiget til understøttelse i 4 år.
Du kan få dagpenge i 78 uger samtidig med bibeskæftigelsen.
Bibeskæftigelse
Har du som lønmodtager en bibeskæftigelse som selvstændig, kan du også have ret til dagpenge. Kravet er, at din bibeskæftigelse til enhver tid kan udføres uden for normal arbejdstid, og at du står til rådighed for arbejdsmarkedet i normalt omfang.
Det vil sige at du ikke skal blive momsregistreret lige nu og her, idet det vil koste dig 130 ugers understøttelse i værste fald, så systemet støtter på ingen måde det private initiativ, tværtimod vil fagbevægelsen gerne at du fortsætter som ledig.
Bid i det sure æble og brug tiden til at dygtiggøre digm anskaf diverse materialer etc. du forventer at skulle bruge, tilmeld dig f.eks amino, byg dig en hjemmeside og læg den på nettet, der går immervæk et ½ års tid inden google og de andre søgemaskiner opdager dig, skab dig en identitet på nettet, navn og logo, reklamer for dig selv og vis hvad du kan præstere.
Du skal immervæk først momsregistreres efter en omsætning over ??? 50.000 kr.
så brug lidt tid på alt det grundlæggende, medens du har tid og økonomi.
Den dag du er klar med alt det basale kan du koncentrere dig om dine kunder.
Men som før nævnt iværksætterkursus og lad være med at bruge EN ENESTE KRONE i reklamer ud over hjemmesiden, som du selv styrer, enkelt og stilrent.
tilføjet af ernst_kolding
Hvis du er selvfinansieret
har du er stor fordel frem for andre.
Dog skal du have en del på kistebunden hvis du selv skal finansiere opstart, du skal ikke regne med at der er ret meget i løn de første år.
Ja et Anpartsselskab er at foretrække, det kan beskytte dig mod en personlig konkurs da du i så fald er direktør og dermed ansat i dit eget firma og du hæfter kun med egenkapitalen som er 120.000 kr. et Aktieselskab er også godt, men der kræves en egenkapital på 500.000 kr. for at starte sådan et op.
Det skal lige siges, at egenkapitalen kan bestå af kolde kontanter eller af værdier som produktionsanlæg eller en blanding, så der er muligheder i sådan en konstruktion.
Så du kan ikke nøjes med at investere din tid, der skal kolde kontanter på bordet, hvis du vil have dit firma i et selskab.
Som enkeltmandsfirma hæfter du med alt du ejer, f.eks. hus, bil og alt andet du ejer.
tilføjet af Den selvstændige
Rigtig gode råd!
Det er top-dollar råd det der Logoisten!
Jeg har allerede en CMS baseret hjemmeside, med et kendt site der leverer tutorials til folk gratis, så der er rimelig trafik😉mulighederne ligger bare og venter på at jeg trykker "start".
Pga. Dagpenge reglerne har jeg været nødsaget til at sige nej til mange muligheder (tro mig, folk står og tripper på min dør), jeg var ved at miste dagpengene da jeg tog et midlertidig opdrag i 14 dage fordi a-kassen vil have det til at dække mere end de blot 14 dage (ja - de er sq emsige, selv om man rapporterer tiden man bruger PÅ FORHÅND) så angriber de dig straks og håber på at få en straf igennem...
...det er helt galmatias, man skulle tro de ikke ville at man skulle i arbejde - så sygt er det!
tilføjet af Den selvstændige
Også det jeg troede...
Tak Ernst, det var lige præcis det jeg havde på fornemmelsen og du bekræfter det!
Så er nok Anpart tingen for mig i første omgang.
tilføjet af Tarxinia
...
Nu kender jeg ikke specifict til dit arbejdsområde, men det er indenfor IT området, så du kan måske få supplerende dagpenge da det er indenfor for det område 'hvor du kan arbejde uden normal arbejdstid'.
Så tag en snak med akassessen og kast dig ud i det. Der er fordele og ulemper ved alle slags jobs. Så go for it!🙂
tilføjet af krygergrafisk
www.krygergrafisk.dk
Hvis du er på dagpenge vil jeg mene du kan lave lidt arbejde ved siden af - og have det som bibeskæftigelse. Det bliver så modtrukket dine dagpenge, men det vil betyde at du kan arbejde lidt med logoer og diverse. Du skal dog bevise at det ikke er dit hovederhverv. Ring til din fagforening og snak med dem om hvordan du gør.
Med venlig hilsen,
Lise www.krygergrafisk.dk