Jeg er netop blevet ledig, og søger derfor alt jeg overhovedet kan. Men jeg har et problem med job i butik. Det er dårlige arbejdstider, der kan gå ud over min fritid og lønnen er lavere end understøttelse. Jeg kan simpelthen ikke forsvare for mig selv at søge de job og sætte mig selv i en dårligere situation.
Kan nogen fortælle mig nogle gode grunde til at arbejde i butik? Udover selvfølgelig at jeg dermed bare HAR et arbejde. Jeg vil jo gerne, men føler at det er dumt at søge.
tilføjet af anonym
Arbejde i butik
Nej du har da helt ret, man skal da ikke forringe sine egne vilkår bare fordi at detailhandelen ikke kan finde ud af at deres ansatte også har udgifter der skal betales, kan butikken ikke genere et overskud så der kan blive til en ordentlig løn til dena ansatte så er det nok på tide at overveje om den skal lukke eller indehaveren skal passe den selv.
en der selv har arbejdet i butik til slaveløn.
tilføjet af Du gode gud!
Jeg forstår ikke helt -
- hvorfor du vælger at placere dit indlæg i kategorien 'karriere' - når åbenbart synes det er fint at være en bums.....
Hvis du ikke evner at skaffe dig et job som lønnes bedre end understøttelsen, har du sgu større problemer end du aner....
tilføjet af Anonym
Desværre...
...Kan jeg ingen gode grunde give til at arbejde i butik, hvis man ikke har lysten. Jeg har selv stået i butik i mange år, fordi jeg holder af kundekontakt og er rigtig god til det. Men ja, lønnen er bare fuldstændig urimelig, selv med fuldtid og tillæg lørdag/søndag.
Det er rigtig ærgerligt, at sådan et fag bliver "glemt" da holdningen er "det kan alle jo, så hvorfor betale mere end mindsteløn"
Mindstelønnen og dagpengesatsen, samt SUen har ikke fuldt med udviklingen i vores land, og det er de færreste, der kan få en dagligdag til at løbe rundt med sådan en indkomst.
tilføjet af Søgende
Det er da vist
butikkerne, der har større problemer end jeg, hvis det skal koste på økonomi, fritid og familie når man skal arbejde der.
Men mange gør det alligevel, og det må der være en grund til.
Med venlig hilsen til "guden" fra "bumsen"
tilføjet af Anonym
Errr...(Til "du gode gud")
"du gode gud", du skriver:
"Hvis du ikke evner at skaffe dig et job som lønnes bedre end understøttelsen, har du sgu større problemer end du aner.... "
Lad mig se bort fra, at jeg synes det er totalt unødvendigt at begynde at kaste om sig med fornærmelser.
Undskyld mig? Har du prøvet at være ufaglært arbejdsløs på det seneste?
Efter at have søgt over 350 stillinger, piccoline, butik, lager, service, alt hvad der kan gå og kravle, det seneste år, og stadig uden held, kan jeg fortælle dig, at det ikke er så nemt at få et job i dag.
Måske har "Søgende" netop samme problem?
Tag en uddannelse? Jovist. Hvem skal finansiere det? Hvem kan finde et sted at bo i dag, der passer med en SU på 4500,-?
Selv private kræver tæt på 3000,- for et værelse.
Åben lige perspektivet, bare en smule, vil du?
Til information kan oplyses:
Butiksarbejde:
37 timer x 4 uger x 95,- (ca mindsteløn) = 14060,- månedligt
Så skal der beregnes omkostninger til transport, i nogle tilfælde kan det være i nærheden af ca 2000,-.
Regn så selv ud, hvor meget der er tilbage efter skat og sammenlign det med dagpengesatsen (afhængig af dagpengemodtagerens aktivitet)
tilføjet af Søgende
Ja, det er virkelig synd
at faget på denne måde trækkes ned. Jobbet er jo fint nok.
Man kan virkelig undre sig over, at HK ikke får gjort noget ved situationen for sine medlemmer. Men det er selvfølgelig en anden diskussion.
Hvad er lønnen? Ca. 90 kr/t.? Understøttelsen svarer til ca. 95 kr/t. og dertil skal lægges AM bidraget, som er indregnet i en understøttelse.
tilføjet af Du gode gud!
Når du kan få understøttelse -
- må det være fordi du er medlem af en a-kasse.... fint nok!
- grunden til at butiksbranchen kan fastholde de stinkende lave lønninger, er fordi denne branche er fuldkommen ligeglad om de ansatte er organiserede eller ej....
Ligeså længe butiksbranchen kan tiltrække de u-organiserede - altså de som IKKE KAN få dagpenge - ligeså længe må I organiserede (HK eller lign) finde jer i lortelønnen....
I min branche formår vi heldigvis stadig at værne om vores hårdt tilkæmpede løn-overenskomst - netop fordi min branches arbejdsgivere ikke tillades at hyre diverse løsarbejdere og studenter, kan vi fastholde en anstændig løn - faktisk er vores arbejdsgivere selv tilfredse med denne overenskomst!
Ligeså længe en stor skolepige kan bestride det samme som du, skal du ikke drømme om højere løn i din branche...
Undskyld mit grove sprog i første indlæg..[:*(] - jeg tænke mig ikke helt om...
Good luck med din søgning - 😉
tilføjet af s.celina
bare et forslag!
Måske kunne det bedre betale sig et job på en eller anden fabrik! Lønnen er højere, tiderne mere familievenlige og i disse moderne tider laver man også arbejdsrotation, så man undgår kedsomhed og arbejdsskader pga monotont arbejde. Jeg tror også, at der er rimelige gode arbejdsforhold på de fleste fabrikker. Nogle steder arbejder man på skiftehold, andre steder ikke og man plejer at have fri lørda og søndag. Kunne det ikke være en ide?
mvh
celina
tilføjet af Bezelligninger
Hvilken branche?
Hvilken branche tillader ikke at hyre løsarbejdere og studenter?
Selv her i ingeniørbranchen, hvor jeg arbejder, har vi da af og til studerende til at prøve kræfter med et rigtigt arbejde. Studenterhjælpere tror jeg da er velkommende i de fleste brancher for at hjælpe til - hvilken branche tillader ikke det? Og hvis det "frygtelige" skulle ske, at en løsarbejder tager sig et arbejde i din branche, truer din fagforening ham så med et medlemskab? 😃
tilføjet af ledig kandidat
Glimrende forslag - gode erfaringer her
Lidt manuelt arbejde skader slet ikke. Selv har jeg haft skifteholdsarbejde på fabrik, det var slet ikke så tosset, som det lyder til. Rent faktisk kan man tage sig meget med i den faglige ballast, hvis bare man udviser lidt interesse! 🙂
Jeg gik selv ledig i 2 år efter endt kandidatgrad. Så blev jeg kontaktet af et vikarbureau, der ville have mig i arbejde. En eftermiddag ringede de så til mig og spurgte om jeg kunne møde omklædt på fabrik 20km fra min bopøl kl 6. om morgenen. Jeg sprang til og har ikke fortrudt det siden. Startede på fast daghold, men har nu skiftehold som supervisor - gennemsnit 40 timer om ugen, men så har jeg helt fri hver 4. uge. Bortset fra, at jeg skal vænne mig lidt til at ændre døgnrytme for hver uge, så er det et drømmejob - jeg får mulighed for at få "fingrene i olien" samtidig med at jeg kan bruge mine projektarbejdeerfaringer fra mit studie. En stille, men sikker karrierevej og jeg er glad for det.
Idag tjener jeg mellem 22-27kkr/md. og det er slet ikke så tovligt når min titel egentlig er "ufaglært" 🙂
Derimod kan jeg godt forestille mig, at det er svært at nå nogensomhelst steder på karrierestigen når man står i butik, da man jo ikke har daglig gang med ledelse, der sidder lidt højere oppe i systemet....
tilføjet af Du gode gud!
Nej, min fagforening -
-truer ikke nogen til noget....
- jeg synes det er fint at ingeniør-branchen beskæftiger forskellige mere eller mindre u-uddannede til at gå til hånde eller til måske at blive ansporede til at tage den uddannelse DU har....
Men - får disse gode mennesker den samme løn som du??
Hvis de fik - ville det være ok med dig?
Hvis din arbejdsgiver kunne 'købe' disse gode mennesker til at udføre dit job til 2/3 af den løn du skal have, hvor tror du så lige DU stod ved næste prikkerunde??
tilføjet af eks-ekspedient
Det er nemt
Man kan arbejde med hovedet under armen. Og så kan man sove længe om morgenen. 😃
tilføjet af Bezelligninger
Lad mig lige gøre det klart
De civilingeniørstuderende, der kommer og arbejder gør det som studenterarbejde! Det er naturligvis ufaglært. Men de har naturligvis også stort udbytte af det - så den går begge veje. Og selvfølgelig varetager de ikke de samme opgaver som jeg gør. Der er trods alt forskel på en studerende og én, der har 12 års erfaring i faget 😃
Jeg ved ikke, hvad du regner med, men det er altså helt utopi at tro, at studentermedhjælpere kan overtage mit job, selvom de kun får 1/3 i løn. Min virksomhed gør det (bla. efter min anbefaling) fordi vi mangler arbejdskraft til at udfylde nogle huller, som en ingeniørstuderende glimrende kan foretage. Og de studerende er skam glade for det. Så nej, jeg føler mig på ingen måde truet 🙂
Jeg mener blot, at der i denne tid med mangel på arbejdskraft ikke behøves at laves benspænd for ufaglært arbejdskraft, der tilbyder sig. Det har ikke noget med udnyttelse at gøre. Hvis deres FAGLIGE kompetencer ikke rækker til, evt. fordi de mangler en faglig uddannelse, så tror jeg hurtigt ledelsen kan vurdere, hvad der er brug for... 😉
tilføjet af Søgende
Hehe
Den var da lidt sød :)
Men jeg er morgenmenneske! ;)
tilføjet af Søgende
Produktionsarbejde
er skam helt fint også. Ligesom butiksarbejde er fint.
Som sagt søger jeg indenfor stort set alt, og kan jeg få noget på fabrik, tager jeg det. Det er da i alt fald min opfattelse, at forholdene er bedre der end i butik hvad angår løn og arbejdstider.
Men der MÅ altså være gode grunde til at folk stadig tager job i butik. Det kan ikke passe, at det kun er mennesker, som reelt ikke behøver en indtægt og studerende, kan det?
tilføjet af s.celina
visse fordele?
Nogle som skal opfylde kravene til en a-kasse måske? Eller folk som selv har anpart i den butik?
Eller måske nogle der skal bruge den som pointgivende erfaring til videre uddannelse? Eller nogle som har brug for menneskelig kontakt det meste af dagen og pengene kommer i anden række? Eller måske frynsegoder fra butikken? Jeg ved, at hvis man arbejder i Bilka kan man købe ind meget billigere ift priserne der står på varerne, de får 20 procent rabat, så vidt jeg ved.
mvh
celina
tilføjet af Anonym
Som jeg skrev...
...Er grunden til, at man tager arbejde i butik for eksempel, at man simpelthen har en passion for kundekontakt.
Fordi man kan lide aspektet i den slags arbejde, finder det udviklende og udfordrende. Ikke 2 dage er ens, og man kan, hvis man er åben, lærer meget om mennesker og mennnesketække generelt, hvis man er i den rigtige butik.
tilføjet af Mike2
butiksarbejde, kan have flere grunde.
I er alle fuldstændigt 110% forkert på den. Hvis vi ser på de dårlige sider af detailbranchen, for ansatte som salgsassistener, og mindre mellemledere i butikkerne, er det at arbejdstiderne er meget skiftende, og ikke nødvendigvis særlig gode, at arbejdet er meget hårdt fysisk, og at lønnen i de BEDSTE stillede detail butikker ligger mellem 100-110kroner i timen, som de fleste døgnnetto og irma forretninger, hvor imod butikker som netto, og aldi kan ligge et sted helt nede omkring 87-95kroner i timen, ikke sagt at det er sådan i alle f.eks. alle aldi forretninger, det afhænger af Butikschefen.
Men men.... Detailbranchen har den fordel ingen andre har, det er meget nemt at komme videre, hvis man vel og mærket virkelig vil det. Og hvis du uden nogen uddandelse, kan give nogen gode resultater som salgsassistent, kommer du meget hurtigere op til en ny stilling med mere ansvar, det er ikke ualmindeligt at se at salgsassistenter med talent for arbejdet, er butikschefer 4-5 år efter de begyndte. Om butikschef så er et godt job kan diskuterres, lønnen svinger mellem 25-40.000 hvor 25 er for nyuddandede i de helt små butikker, og 30 typisk er når du har været igang et halvt til et helt år, men det afhænger meget af størrelse, nogle starter direkte på de 30.000, oven i lønningerne ses tit gode bonus ordninger for resultater i omsætning, frynsegoder, og meget stor frihed i arbejdet. Og realistisk set så matcher lønninger på 25-40.000 en akedimikers løn, indenfor visse områder endda: overgår den massivt.
Så detailbranchen er for mange den ENESTE mulighed for at komme til at tjene en rigtig god løn, uden at skulle gå i skole. Mulighederne for at komme videre som butikschef, og komme UD af arbejdet i butikken og komme videre som distriktchef, er også meget gode indenfor detailbranchen. Dog skal man vide, at butikschef er et meget resultatorienteret arbejde, og de lønninger og eksempler jeg kommer med ovenover her, er selfølgelig ment som guidelines for relativt velfungerende butikker. I butikker hvor butikschefen ikke har styr på tingene, er det ikke ualmindeligt at han bruger 50-60 timer, stadig på de 25.000 i løn. Stillingen som butikschef, kræver som udgangspunkt ikke nødvendigvis nogen uddanelse, den mest relevante uddandelse vil uden tvivl være handelsøkonom uddandelsen, som bliver tilbudt på forskellige handlersskoler rundt omkring i Danmark. en HG kontra ufaglært er i større forstand - ligegyldigt.
LANGT de fleste der arbejder i butik på fuldtid, har på sigt ambitioner om en karriere som butikschef, eller distriktchef indenfor branchen. Lønmæssigt, kan det godt betale sig, og hvis man har talent for jobbet, og elsker kundekontakt, er det all around et rigtig godt job.
Håber indlægget kan bruges til noget.