Hvorfor vitaminberiget mad?
Som så meget lort fra USA, hærges Europa i disse år af et såkaldt fænomen. Vi skal nemlig til at spise os usundt sunde. Vingummibanser med c-vitamin, aha!.
Faktisk skal der tilsættes vitaminer i snart sagt alt tænkeligt - under påskud af at gøre varerne sundere.
Paradoksalt nok går tendensen med vitaminberigede fødevarer i stik modsat retning af, at ernæringseksperterne tordner ud med budskaber om, at vi skal spise sundere - flere grøntsager, fisk, fiber m.v.
Alt sammen noget man ikke sådan bare putter ned i en lakridsstang.
Men hvor vitaminberigede fødevarer står for skud, side om side med ernæringseksperternes anbefalinger om at spise varieret, og derigennem opnå samme virkning, står vi overfor endnu et paradoks.
Det viser sig nemlig - for danmarks vedkommende - at vi bruger penge som aldrig før, på at inrette HTH køkkener og andre køkkener i 100.000 klassen, samtidig med, at vi bruger mindre og mindre tid i køkkenen.
Måske er man bange for at ose sit nye køkken til?
Hvor om alt end er, er vi os bevidste om, at vi for enhver pris må have vitaminer - jo flere, jo bedre.
Faktisk skriger det på dårlig samvittighed, idet mennesket i årtusinder har kunne overleve uden kunstige vitaminer. Men åbentbart ikke i det 21. århundrede???
Faktisk skal der tilsættes vitaminer i snart sagt alt tænkeligt - under påskud af at gøre varerne sundere.
Paradoksalt nok går tendensen med vitaminberigede fødevarer i stik modsat retning af, at ernæringseksperterne tordner ud med budskaber om, at vi skal spise sundere - flere grøntsager, fisk, fiber m.v.
Alt sammen noget man ikke sådan bare putter ned i en lakridsstang.
Men hvor vitaminberigede fødevarer står for skud, side om side med ernæringseksperternes anbefalinger om at spise varieret, og derigennem opnå samme virkning, står vi overfor endnu et paradoks.
Det viser sig nemlig - for danmarks vedkommende - at vi bruger penge som aldrig før, på at inrette HTH køkkener og andre køkkener i 100.000 klassen, samtidig med, at vi bruger mindre og mindre tid i køkkenen.
Måske er man bange for at ose sit nye køkken til?
Hvor om alt end er, er vi os bevidste om, at vi for enhver pris må have vitaminer - jo flere, jo bedre.
Faktisk skriger det på dårlig samvittighed, idet mennesket i årtusinder har kunne overleve uden kunstige vitaminer. Men åbentbart ikke i det 21. århundrede???