Man kan vel osse nyde at være gemal, mon ikke
og være arbejdsgiver hvilket dog måske kan være lidt svært
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/06/24/174715.htm
Opholdsted bruger torturlignende metoder på udsatte unge
24. jun. 2011 20.50 Indland
Et privatdrevet opholdssted i Fredericia udsætter unge for torturlignende metoder for at få dem på ret køl. I et tilfælde blev en ung truet med at blive sprængt i luften af en landmine. I et andet fingerer opholdsstedet at en finger bliver hugget af en ung og serveret for en hund som mad.
Opholdsstedet og virksomheden Herkules i Fredericia har i flere tilfælde brugt, hvad eksperter beskriver som torturlignende metoder over for utilpassede unge(borgere).
SÅDANE METODER kan medføre senfølger, der kan blive fatale, selvom det er skønt at unge får nemmere ved at få arbejde, skal man sikre sig de ikke er blevet udsat for
http://www.bt.dk/danmark/truede-dreng-med-landmine og derfor måske er blevet en størrer og slememre sags "sleeping agents" !
SÅDAN NOGET BØR EFTERRETNINGSTJENESTERNE FORHINDRE, hvilket de også kommer til hvis de får den rette kønskvortering !
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/06/26/163831.htm
Plettet straffeattest er ingen hindring
27. jun. 2011 06.00 Indland
En plettet straffeattest er ikke længere en hindring for at komme ind på arbejdsmarkedet.
I en anden artikel stod der :
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/Jobliv/2010/02/18/085710.htm?rss=true
Plettet straffeattest forfølger arbejdsløse
18. feb. 2010 09.03 Jobliv
162.749 gange udleverede Rigspolitiets kriminalregister straffeattester sidste år, og det er knap en femtedel flere end i 2007, da der blev udstedt 137.000 straffeattester.
Det skriver JydskeVestkysten torsdag.
Ren rutine
Der er ikke plads til butikstyverier eller spritdomme, når arbejdsgiverne i dag rekrutterer folk til alle mulige forskellige stillinger. Krav om en uplettet fortid er i dag ren rutine, fortæller folk i rekrutteringsbranchen.
- Som jobmarkedet er i dag, er svaret desværre ja. Dumme ting, man har gjort i sin ungdom, er nok til at blive sorteret fra tidligt, siger partner i rekrutteringsfirmaet EEC, Gitte Schramm til JV.
Direktør Søren Dahl har været i rekrutteringsbranchen i 13 år og er i dag direktør i det børsnoterede headhunterfirma Hayes. Han kalder rene straffeattester for kvalitetssikring.
Hvad kunderne beder om
- Det er ren rutine. Ikke bare inden for ufaglært arbejde som lager eller transport, men du bliver også sorteret fra til stillinger inden for finans og handel, hvis du engang har stjålet i en butik. Man kan spørge, om det er rimeligt, men vi gør, hvad vores kunder beder om, siger han.
Det er slet ikke realistisk at gå ind i de enkelte straffesager og vurdere, om det er småt eller stort, mener han.
- Der er bare ikke plads til plettede straffeattester, siger han.
Men det er et problem, hvis attesterne bliver brugt til bevidstløst at frasortere jobsøgende, advarer sekretariatschef i Det Kriminalpræventive Råd, Anna Karina Nickelsen.
"Hovedløst"
- Det er ikke en fordel for samfundet, for langt hen ad vejen er den bedste kriminalitetsforebyggelse at få inkluderet folk, der lever på randen af det etablerede samfund, siger hun.
- Selvom der er en plet, er det ikke ensbetydende med, at der behøver at være et problem i et konkret forhold.
Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er det hovedløst at sortere jobansøgere fra uden at kende årsagerne til de plettede straffeattester. Rådet har derfor indledt drøftelser med arbejdsgivernes repræsentanter for at finde en mere nuanceret brug af attesterne.
. . . Hvis arbejde er sundt, så meget mere grundlag for også at give det til forhenværende ungdomskriminelle