Slagterne er de helt store vindere i den senere tids kød skandaler. De har simpelthen vundet i det store kød-lotto.
Nu har jeg ikke nogle problemer med hensyn til kød skandalerne, for jeg har altid købt mit kød hos slagteren. Jeg handler næsten altid i specialbutikker og delikatesser og her har man ikke råd til at miste sine kunder på grund af dårlig omtale. Man har også en helt anden respekt for sine kunder end man har i de store supermarkedskæder.
Nu har jeg læst, at oven på alle kød skandalerne, er mange forbrugere begyndt at købe deres kød hos slagteren. Og det er en rigtig god ide, det koster nemlig ikke så forfærdelig meget mere, at købe sit kød hos slagteren og så er man garanteret et ordentligt stykke kød samt en ordentlig betjening.
Hvad med dig – køber du også kød hos slagteren nu, efter kød skandalerne?
Hilsen
Metroman
tilføjet af Vil du oprette en debatprofil?
Nej, hos fiskehandleren
Noen gange også hos sykelslagteren eller blomsterhandlen
tilføjet af anonym
Nej
men har overvejet det. Tror bare at slagterne også vil kunne tages i en del svineri med kød, hvis først man gik dem i bedene.
Bare vent, det kommer nok.
tilføjet af dulkis
jow jow
jeg handler da hos slagteren, som jeg altid har gjort, men primært køber jeg nu mit kød hos folk jeg kender (så ved jeg hvad de er blevet fordret med) og tillige hos Gårdbutikken direkte som vi er så uendelig glade for her i huset.
Det er er "lidt dyrere" spiser vi bare lidt mindre af.
tilføjet af kaiogkaren
økologisk f.eks.Frilandsgris
De firmaer der har været indblandet i kødskandaler har jeg valgt fra.
tilføjet af gnaek
der foregår
så meget svineri i fødevarebranchen, så jeg tror faktisk ikke man helt kan gardere sig. Ikke engang ved at købe sit kød hos en slagter.
Men ikke desto mindre synes jeg det er meget positivt, at/hvis danskerne begynder at bruge specialforretningerne frem for supermarkederne.
Jeg har mine egne "leverandører" af forskellige fødevarer rundt omkring i landet, og dem har jeg stor tillid til. Men ikke engang bønderne kan vide sig sikre når de fx køber foder til deres dyr.
Jeg køber økologiske lam hos en lille bondemand ved Silkeborg, han troede han gik rundt og fodrede sine dyr med det helt rigtige foder, lige indtil der kom tilsyn og de tog prøver af foderet. KFK solgte det som økologisk, men det var det langt fra.
Nu ved jeg godt, at det ikke ligefrem er en kød-skandale, men min pointe er bare, at man som forbruger ikke kan vide sig sikker, selvom man tror man kender sin leverandør.
tilføjet af kontorchefen
Hvor ellers? *S*
skulle man dog handle sit kød. Det har vi da gjort de sidste rigtig mange år. Især efter en nytårsaften for ca. 10 år siden, hvor vi købte en oksemørbrad i Kvickly, som efterfølgende viste sig at være ubrugelig. Det var jo ikke ligefrem en succes at skulle servere en kødløs middag til sine gæster. Så herefter har vi ikke gidet at handle kød ind i supermarkederne. Og så skulle jeg lige hilse at sige, at det rent faktisk er billigere at handle sit kød hos slagteren, som ofte har gode slagtilbud - og vel at mærke på friske varer.
tilføjet af Banker
Hurra
Nej jeg køber ikke kød hos slagteren. Jeg kender en slagter. Han siger kødet starter som en hel ko der bliver parteret til hele stege. Derefter bliver den delt op i mindre stykker og når der er gået ca en måned ender det som hakket kød. Hvis du køber kød i et supermarked får du friskere kød da de har så stor omsætning at eks. hakket kød er købt til at blive hakket. Det har ikke ligget som stege eller koteletter inden. Omsætningen er for hurtig til at det kan lade sig gøre. Flere supermarkeder har også en time garanti for hvor længe kødet må ligge i køledisken før det bliver smidt ud.