25tilføjet af

Jeg skal flytte til USA.. Hjælp..

Hej Alle,
Søger folk med erfaringer fra ophold i USA.
Jeg ska derover og arbejde til September. Har nogle spørgsmål. Ved endnu ikke hvor jeg bliver udstationeret...
1) Hvad med kørekort? kan man bruge sit danske eller skal man til en ny køreprøve?
2) Køb af bil? er det nemt? og hvad med forsikring?
3) Bredbånd / ADSL - er det nemt at få oprettet derovre? Og er det dyrt? oprettelse / abbonnement planlægger at slæbe min IP telefon med derover nemlig, derfor skal jeg have bredbånd
4) Hvordan er forbrugspriserne sammelignet med DK? her tænker jeg primært på Madvarer set i forhold til DK
5) leje af værelse lejlighed? nogen der kender til prislejet?
Det var vist alt.. håber i kan hjælpe med nogen af dem...
tilføjet af

Mad

Jeg har lige været i Florida, og jeg synes at især frugt og grønsager samt "rigtig" mad er meget dyrt derovre. Køber man fastfood eller usundt (kager, is osv.) er der som regel større rabatter end på almindelige madvarer, så hvis man skal leve billigt derovre kan man nok godt forvente at tage en del på. Til gengæld er der ikke specielt dyrt at gå på restaurant derovre, men dette kan godt blive lidt ensformigt i længden.
Derudover skal du være forberedt på at madvarer i USA er meget anderledes end i Danmark. Der er generelt mere sukker og farvestoffer i alt og konsistens og kalitet er ligeledes anderledes. Yoghurt er fx meget tykt, faktisk mere som budding og grønsager er generelt meget kedelige.
Men jeg håber da du får et lækkert ophold derovre, det er et spændende land.
Mvh. Ann
tilføjet af

Lige en enkelt ting

Jeg ved, at en af grundene til det er så billigt at gå på restaurent er, at servetricerne ikke får ret meget i løn.
Så det ER OBLIGATORISK at give en vis procentdel i drikkepenge. Dette er lønnen til servetricerne og nej det er ikke en joke. Det er en del af deres løn, derfor er det obligatorisk.
Det er noget vi danskere skal huske når vi går på restaurent i USA.
tilføjet af

Organic

Hejsa
Jeg har nu ret stor respekt for at man i USA har gjort en stor indsats for at gøre "organic food" (økologisk) så overkommelig i pris at man kan handle fornuftigt ind i økologiske varer.
tilføjet af

Er i USA

Hejza..!!
Jeg befinder mig lige pt i USA - og har gjort det i ca. 2 mdr nu! Saa kan nok hjaelpe med lidt af det!
1. Dit danske koerekort virker fint herover!! Men man skal altid have sit pas med sig! De er ikek altid interesseret i dit koerekort!
2. Koeb af bil - det kan vaere en jungle at finde rundt i, men man kan faa biler til billige penge! Du burde at faa det ordnet hjemmefra med forsikring og det hele - tror det er bedst!
3. ved jeg ikek en skid om! Men man kan kome gratis paa nettet en del steder!!
4. Jamen, forbrugspriserne er billigere end i dk! Der er lige maelken - den kan til tider vaere en dyr satan. Men det er ogsaa det eneste!!
5. Hmm, kender heller ikke rigtig noget til lejepriserne! Men igen et godt forslag - goer det hjemmefra! Saa har man noget at holde sig til, naar man kommer herover!!
Haaber det var svar nok!! Men skriv endelig, hvis du vil vide mere!!
NICOLAI
tilføjet af

USA

Jeg har boet i New York og kender da lidt til det hele...
Priser for bolig/lejemål afgøres i høj grad af, hvor i USA du skal bo. Det er jo et stort land, og altså ikke ligegyldigt om du skal bo i New York eller Claymont. Selv i New York City svinger priserne afsindigt alt efter hvor i byen man vil bo.
Dit kørekort kan godt benyttes, men jeg vil råde dig til at tage en tur på Motorkontoret/politigården og bede om et internationalt kørekort. Det koster ca. kr. 25 i gebyrer.
Bredbånd er ikke dyrt, men nogle teleselskaber forlanger en form for depositum, hvilket kan være mere end de fleste lige kan "hive op af lommen".
Madvarer kan være sindsygt dyre, specielt frugt og grønt...og specielt i tæt befolkede områder, hvor der er langt til markerne ;-)
Biler er generelt billige i USA. Både i anskaffelse og i drift. USA er ikke plaget af diverse "skjulte" skatter i form af afgifter, som Danmark er det.
Tøj er også billigere. Det kan ikke svare sig at købe en masse nyt og smart tøj i Danmark lige inden afrejsen..!

Det var vist det....god tur ;-)
tilføjet af

I nogle forretninger er priser plus tax (moms)

I nogle forretninger er priser plus tax (moms)
tilføjet af

out of season

Frugt og grønsager er meget billigere i sæsonnen i florida. Sæsonnen løber fra ca nov/dec til april/may. Der er det sommer og markerne bugner.
Iøvrigt kostede det mig 16 usd, 20 multi-choice spørgsmål, 20 vejskildte og 5 minutters køreprøve i min egen bil, at få kørekort i sin tid (15 år siden) det var faktisk dyrere i gebyr at få det byttet til et dansk da jeg flyttede hjem til dk.....
Men - som andre skriver nytter det ikke noget at sige man skal flytte til USA. Du er nød til at præcisere da priser, love osv er forskellige fra stat til stat.
God tur
Jens
tilføjet af

New York

Jenny.
A candidate's application "This has reference to
your advertisement calling for a 'typist and an
accountant - Male or Female'... As I am both for the
past several years and I can handle both, I am
applying for the post."
tilføjet af

Jen??

304 W. 81st Street 11 New York, NY 10024 Right?
tilføjet af

Thomas

Hey Baby meet you at the terminal.
tilføjet af

hej, længe siden...

hej thomas,
længe siden, jeg stødte helt tilfældigt på dig her, skørt!
Spændene men usa, hvad skal du der over, og hvordan går det ellers?
Nå, men hvis du har lyst kan du skrive til mig på min mail, som er mit navn og mellem navn med ae istedet for æ, @hotmail.com.
Ønsker dig alt det bedste over ther!
Mange hilsner Tania (frederikshavn)
tilføjet af

hej

hej.. og må man spørge hvordan du er blevet så heldig at ha fået et job way over there.... jeg søger nemlig...
tilføjet af

Hvad med visum

Har du fået et visum?
Og hvilket?
Kan du give et par tip? Jeg har fået tilbudt et job i NY i en non-profit organisation,men kan ikke rigtig finde ud af hvilket visum jeg skal bruge?
Håber der nogen der kan hjælpe.
På forhånd tak
wwjd
tilføjet af

Svar på dine spørgsmål

Jeg har boet i USA i 11 år, så jeg kan svare på det meste.
1. Hvis du har officiel bopæl i USA, så skal du have et amerikansk kørekort. Ikke særligt svært at få. Men du skal have et Social Security nummer først, ellers kan du ikke søge om et kørekort.
2. Det er nemt at købe bil, men det kan være lidt svært af få en afbetalingsordning, når man er helt ny. Men hvis man køber en billig bil og har en god udbetaling, så kan det godt lade sig gøre. Forsikring kan du sagtens få, igen er det en god ide med en billig bil, ellers kan forsikring blive dyr (igen fordi, du er helt ny i systemet).
3. Bredbånd kan du også nemt få, men som en anden allerede har skrevet, så er det muligt at leverandøren forlanger et depositum. Kontrakter løber minimum et år.
4. Afhænger meget af hvor du bor. Mange ting er billigere end i Danmark, men det er f.eks. en del dyrere at købe ind i de store byer.
5. Det kan jeg ikke svare på, når jeg ikke ved, hvor du skal bo. Prøv at kigge på http://www.craigslist.org og find den by, som du skal bo i.
Held og lykke med flytningen.
tilføjet af

Update

Hvordan gik flytningen?
LarsSF. Hvad er din email? Jeg vil gerne høre dig til råds omkring at flytte til USA.
tilføjet af

Erfaringer med USA

Hej og fedt at du flytter derover.
Jeg selv har været i USA i korte og lange perioder i de sidste 6 år.
1-2) Kørekort og Bil - hvergang har jeg leaset eller lejet en bil. Prisen er som sådan ok og jo længere periode, jo billigere er det. Dog skal du huske at det er forsikringsomkostningerne pr. dag, der løber op! (ca.$11-mange penge afhængig af bil og forsikringspolicy pr dag) Normalt har jeg et firma, jeg lejer igennem og personligt har jeg haft det nemmest ved at tage derover og fundet en bil efter at have pakket ud og faldet til. Kørekort... er aldrig blevet stoppet og det er ikke noget problem at leje og lease på dit danske kørekort. Det kan være, når du udstationeres eller skal arbejde for et amerikansk firma, at de kræver, du tager et internationalt kørekort, men det er slet ikke særlig dyrt.
3) Du kan være heldig at finde et sted at bo, hvor der allerede er dele ADSL installeret. Ellers vil omkostningerne ligge på de samme priser som i DK. Der skal en fagmand ud og installere det for dig. Ik nogen ko på isen. Helt sikkert noget, der kan arrangeres hurtigt, når du er der. Mange gange følger det med Kabel TV.
4) Der er 99 cent stores, men kvaliteten er derefter. Så er der Wholefoods mv, hvor alt er Økologisk. Så er der kæderne som Bilka og Føtex i Amerikansk version mv. Priser på frugt og grønt er dyrere end her i dk. De har ikke dejlig dansk slik og lakrids. Men rugbrød kan fåes faktisk. (Bare dyrt) Det er billigere at gå ud at spise, men nå tips på 20% kommer oven i er det som at være i DK. Faktisk er det lidt lige som at være i DK... bare husk at du betaler TAX hvergang du handler, hvilket er en tillægsregning på pprisen du ser på varen. (Flere kæder kører med rabat kort og kuponer og der er mange penge at spare)
5)Leje af lejlighed - Denne side www.craigslist.com giver dig et pænt overblik over, hvad du kan leje - værelse/ lejlighed/ priser. Det er velfungerende og har brugt siden stort set hver evig eneste gang, jeg har boet i USA. ...og det er nogle fantastiske mennesker, jeg har mødt og i dag er bekendt med. Pris lejet afhænger af hvor i landet du er. De udregner ved kysterne ikke i m2, men mere hvor langt til vandet eller seværdigheder, du har. Skriver de en hyggelig lille lejlighed... så kan det være en (u)hyggelig lille lejlighed 😉
Håber det kunne bruges lidt....
Er der iøvrigt nogen, der har erfaring med møbelshipping og et firma, der kan anbefales, da jeg står til at flytte derover i en periode på 3 år her til Januar. Flypriserne stinker lidt grundet oliepriser. Overvejer at shippe nogle ting med båd. Hjælp? 😃
tilføjet af

Hjaelp til at soege om sponsorship

Hejsa, sad lige og googlede alt muligt om USA da mig og min kaerste er ved at se om det er muligt at flytte til USA. (Bor I Irland men er traet af vejret her ;))
Er der nogen der har nogen gode tips til hvordan vi skal begynde? Det hele virker bare saa uoverskueligt da man ik ved hvor man skal starte.
Haaber at hoere fra en eller anden ;)
Hygge & på forhånd tak
tilføjet af

flytte til USA

Hej
Jeg vil flytte til Los angeles, jeg har også et par spørgsmål.
1. jeg har 3 børn 14, 12 ,6 år, hvordan gør man, der over med skole, skal man betale eller hvad ??
2. hvordan får man arbejdstilladelse, og kan jeg bruge min pædagog uddannelse eller skal jeg eller skal jeg tage noget andet.
3. skal man have arbejde der over, før man kan flytter der over, er det svart at få arbejde hvis man ikke har noget.
4. hvor får man sit visum henne, og er der forskel
håber i kan hjælpe mig. 😉
Jette
tilføjet af

what a crock of shit

what a crock of shit
tilføjet af

Usa i 19 ar

Hejsa,
Forst og frmst hvor skal du flyyt hen af i USA.Hvad skal du lave af arbejde.
Jeg selv bor i Phoenix Arizona.
Hej sa laenge og held og lykke
tilføjet af

flytte til USA

Hej Jette
Jeg ved ikke med dine börn, hvordan forholdene er med dem.
Selv skal jeg derover i löbet af efteraaret, og har en arbejdsgiver der söger visum paa mine vegne. Med den form for visum har jeg automatisk arbejdstilladelse 3.5 aar og kan derefter söge om statsborgerskab. ( normal 7 aar)
Hvis du ikke kan finde en arbejdsgiver, skal du finde dig et Green Card, der udloddes hvert aar 55000 green cards World Wide til folk der vil flytte til USA.
Det er lige hvad jeg ved... Held og lykke. :)
tilføjet af

Jeg skal flytte til USA.. Hjælp..

Jeg han da prøve at besvare dine spørgsmål...jeg har boet i USA i 15 år, så lidt kender jeg da til det.
1) Hvis du flytter til USA i en længere periode, så kan du ikke bruge dit danske kørekort, mener at man skal have et amerikansk kørekort indenfor de første par uger. Og ja, du skal op til både teori- og køreprøve, men det er altså en hel del nemmere end i Danmark. For at få et kørekort, så du have et Social Security Number. (reglerne svinder lidt fra stat til stat)
2) Det er nemt nok at købe bil, men som nyindvandret uden kredithistorie, så køb den kontant eller læg en stor udbetaling. Forsikring er nemt nok at få, når du først har adresse i USA.
3) Ja, det er nemt at få bredbånd herovre. Du kan vælge mellem ADSL og kabel, men som regel er kabel det hurtigste (afhænger en del af, hvor du kommer til at bo). Da du ikke har nogen kredithistorie, så vil du sikkert blive afkrævet et depositum, typisk omkring $300.
4) Madvarer er typisk noget billigere end i Danmark, men mange andre ting koster stort set det samme. Men skatten er jo noget lavere, så du får nok lidt større købekraft alligevel.
5) Prislejet på lejet værelse eller lejlighed svinger ekstremt meget. Min tidligere lejlighed (toværelses) kostede $1350 om måneden, og min nuværende lejlighed (treværelses) koster $1800. Men jeg bor til gengæld også et sted, hvor prislejet en del højere en gennemsnittet for det nordlige Californien. Check på http://www.craigslist.org - der har jeg fundet de sidste par lejligheder.
Held og lykke!
tilføjet af

Få en sagsbehandler fra kommunen med

De kender Florida fra deres wellness kurser m.m.
tilføjet af

Jeg skal flytte til USA.. Hjælp..

Hej Lars.
Jeg sidder selv og overvejer at flytte til USA på et tidspunkt, men det lyder noget kompliceret. Kan slet ikke finde hoved og hale i det.
1. Hvor skal man starte?(job, bopæl osv.)
2. Kan man på nogen måde være sikker på at ens ophold kan blive permanent?
3. Er det nemmere at få permanent opholdstilladelse hvis man har penge?
4. Hvordan med netværk, jeg mener hvis man beslutter sig for at hive teltpælene op, er det jo en stor beslutning. Da det er alt det man kender man forlader.
5. Bliver det sværere hvis man er 2 der skal afsted?
6. Hvordan er det lykkedes dig?
Mvh. Mick
ps. Jeg synes det er stort at folk er så hjælpsomme. Så vi andre der ikke aner hverken det ene eller det andet har en chance:)
tilføjet af

Jeg skal flytte til USA.. Hjælp..

Ja, det er svært. USA er jo et enormt stort land, og hvor man vælger at bo kan jo afhænge af mange ting. Jeg kendte en pige her i det nordlige Californien, og da jeg arbejder med IT salg, så var det jo nærliggende at prøve lykken i San Francisco/San Jose området.
Næh, man kan vel aldrig være sikker på at opholdet bliver permanent, jeg kender mange der er rejst hjem igen efter nogle år. Jeg har valgt at blive boende her, jeg har et barn og jeg vil gerne have muligheden for at se ham så meget som muligt.
Hvis du har penge og er villig til at starte en virksomhed, så er der faktisk en visumtype, som tilgodeser investorer. Men du skal altså smække en cool million dollars på bordet. Men ellers kan penge jo købe en god advokat, hvis du søger om et almindeligt visum.
Klart, det er svært at sige farvel til venner og bekendte og så starte forfra. Jeg fandt en dansk gruppe herovre, og jeg har også fundet gode venner via de steder jeg har arbejdet. Det er en rimelig god start.
Hvis I er 2 og I ikke er gift, så bliver det sværere, fordi i begge skal have visum uafhængigt af hinanden. Ikke en nem ting. Det er noget nemmere, hvis I er gift.
For mig skete det hele lidt ved et tilfælde. Jeg så en annonce i det amerikanske ComputerWorld og søgte så jobbet. Flere måneder senere skrev de til mig og inviterede mig herover til samtale, alt betalt. Da jeg kom tilbage, så ringede de mig op og tilbød mig jobbet. Jeg har ikke en bachelorgrad, men en længere teknisk uddannelse, så det lykkedes alligevel at få et H1-B visum i hus....men det tog 3 måneder. Lang tid at vente!
6. Hvordan er det lykkedes dig?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.