4tilføjet af

Hjemmelavet is

Du skal bruge:
Æg
Sukker
Fløde
Evt. Chokolade eller vaniljesukker
Mix æg, sukker og fløde sammen. Jeg har ikke skrevet vægtmål fordi det er jo forskelligt hvor meget man vil lave. Det er bedst at bruge salmonella-fri æg her. Tilsæt noget smag ( evt. vaniljesukker, chokolade og chokoladestykker el. frugt.) Du vælger selv. Sæt blandingen i fryseren til den er helt frossen.
tilføjet af

Hvorfor fløde?

Du kan lave en rigtig god is på sødmælk.
Den har jeg fundet på internettet, og
sælges på bakken.
http://opskrifter.tv2.dk/article.php?id=4296417
tilføjet af

Jaja

Jaja, man kan nok også bruge sødmælk, soyamælk og det der men i DENNE opskrift er der fløde i. Der er jo 100vis af opskrifter på is!
tilføjet af

det har du ret i

og det meste hjemmelavde is er uspiseligt, bl. på grund af krystaller.
Jeg tror ikke den her - ud fra beskrivelsen - er nogen undtagelse.
tilføjet af

Dybt uenig i din holdning

Hvis du kender det rette forhold mellem
sukker, æg og fløde. Så kan du fremstille
en is, der er på højde eller bedre end
en købe is. Desuden er den meget mere
naturlig.
Jeg plejer at piske æggehviderne med
halvdelen af sukkeret, og blander det
i piskefløden. Desuden rører jeg i isen
2 gange under indfrysningen, den første
til halvanden times tid. På den måde undgår
du krystaller i isen. Alternativt kan du
fryse isen i en ismaskine, der kan købes
til en meget fornuftig pris.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.